~~~ Its Bad To Say Bad Things Behind One's Back, Especially When You Don't Even Know The Person..and I'm Fifa, Let Me Exist As I am, For I Simply Just Want To Be Me! ~~~
There was an error in this gadget

Tuesday, April 17, 2012

Hindarilahhhh,,, sebut mcm "pulangglahh" dlm lagu raya Aishah.

Selamat Pagi. Bile hari cuti mata akan celik awal. Bile hari bekeje, da bgn awal tp ko tetap nk jugak tarik selimut even selimut ko tu dah berkecai kan. da terkoyak rabak, da mmg hodoh bangsat gile lah kan tp tetap jugak ko nak tarik selimut tu tuk tido even ujung kaki da terkeluar dr selimut sbb maybe selimut tu dah singkat atau tumbesaran ko yg da bertambah xtauhu lah yg mane satu tp motif aku kt sini nk ckp yg bile hari bekeje mata xnk terbukak awal2 mcm hari cuti mesti da terjaga tu tgk jam oh lg 5 minit pon BOLEH lagi kan ko smbong tido n dlm hati ckp "woih sempat lagi woih nk tido jap sambong mimpi bg abis" pastu dgn harapan tetibe mata jd panas,tgn panas, kepala pening, sume panas n pening lah dgn letak harapan tinggi menggunung minta2 dpt demam boleh MC xpayah g keje. harhar. Apakah? tp punah woih punah, badan antibodi kuat sgt. kuman sume takot nk masok. Apakah?
Hari cuti hari paling best. kenape bile hari cuti bile da terjaga x rase ngntok? bile hari bkeje, da bgn pon rase duuuhhhh bru rase sejam je kot aku tido? apakah? ha mase ni boleh lah ko taip byk2 "APAKAH?? APAKAH?? **mcm aku buat sekarang ni. :3

Shebab bile hari cuti even ko bgn awal gile babeng pon nt lepas 2,3 jam ko da bgn tu ko boleh smbong lg tido. ko boleh sambong, sambong menyambong and sOmbong ceh x..bukan sombong atau somtam tapi sambung. hihih! sbb tu kalo bgn awal pon x kisah. heh. kejap lg mcm aku cnfirm je g smbong tido balik. tee.hee.

Pernah dgr pepatung ceh x ah pepatah, perbuatan yg baik akan dibalas dgn sesuatu yg baik?mcm budi baik dikenang oh terkenang sape yg x terkenang tu mmg jenis ape xtau lah. bkn suroh dikenang sgt pon tp sekurang2nya jgn tabur tahik kt org yg dah tabur budi kat kau. xbaik ko tauhu? *dah la da lapok la nk letak "star remarks" - hnye org yg makan tauhu je yg tahu. hokhokhok. *mcm bunyi ba alif ba ya bersin jeh gelak mcm tu?

Bgn pagi2 terus dpt msg dr sorg member soh pass resume. homaigoshhh, rase mcm apetah apetah eh rase mcm homaigosh la woih ak nk dpt keje baru. terus rase mcm apetah nk study bagai, nk prepare diri pastu nk iron siap2 tuk baju intview.ko mampuu nk wat mcm aku? bru dpt msg tp persiapan mcm apetah overnye diri kuh ini! keoveran apetah mcm ni disebabkan aliran stress yg amat angat azab mengalir dlm segenap urat badan ko sbb tu bile taw nk dpt keje len cepat2 rase apetah gile nye dtg excaited nk edit resume kalo boleh nk print resume dimana setiap helaian resume nk gune kertas warne warni. apakah? hahah! *skg suke pulak nk sebot "apakah?" mmg gelojoh tahap apetah nk edit resume. asal bgn awal ni nk edit resume tp pegi edit blog post satu entry mcm ni. apakah? ;p

Jenis kawan mcm ni adalah kawan yg disukai ramai mcm susu cair cap junjung. lama woih xkuar iklan susu ni. dulu kecik2 susu cap junjung ni gile femes ko tauhu? sejak ada facebook terus sume lupe kan susu cap junjung dan ape kaitan fb dgn susu dgn kawan? ape? ape? bye pegi calculate sndri pakai sempoa untuk tunjukkan betapa teror-ristikfikunsi nye ko pakai sempoa tolak2 biji2 tu keatas kebawah. pegi sekarang. Pergi! Kawan yg susah dan senang x lupakan kawan sekeliling atau surat pekeliling.

Ada kawan, da sedia maklum ngn kesusahan atau ke stress-san korg tp bile dpt tau peluang kje lain x penah nk share. xpenah. nehi. nada. yilek. motif ko nk pegi pulon keje tu sorg2? pastu ko da tau ada org dlm yg boleh sunting tgk2 kan tp ko ckp xde sesape. xde. xde. ko aply pakai jobstreet je. pakai jenjobs je. pakai resume pos je boh setem RM1 sbb kalo pakai setem 20sen kebarangkalian nk dapat job tu tipis setipis kulit bawang merah sbb posmen skrg xlayan setem 20 sen dah. tp setem hasil dilayan sbb harga rm10 walopon x valid tuk aktiviti pos mgepos surat. boleh sertakan setem hasil kt borg rayuan ptptn lagi2 bile hobi ko kumpol setem mcm aku ni bile beli setem tgk setem lawa la woih trus x jadi nk tmpal kt envelope rase syg je. balik trus tertampal kat buku setem. heh. pastu ak pon da jd mcm "oh hai mmg aku suke kumpol setem tp bukan setem terpakai. nk kena setem baru je syg la woih nk pos bg kt org pastu abis setem yg lawa kena cop cop". apakah? kwn cmni kawan lepas diri. kudut la kudut. syg ambot sndri xnk gugur. ambot aku skrg da gugur byk gile mungkin sbb stress melampaui batas batas pergaulan. kesian la skg rmbot da senipis nipis *smbil google harge yun nam hair cair ngn tonik2 terkini dewasa ini.

kawan di masa susah selalu melekat dekat kau kan. da rase mcm kami berdua adalah kembar x seiras atau yg salu org ckp n dgr bile berseloroh, hahahahaha kitorg mmg kembar, adik beradik, lain mak lain bapak. gihhtuu kan gurauan berkasih syg yg ditonjol terjojol kan. bile susah rase nk bekepit mcm belangkas sbb itulah sumber kekuatan ko jadah sume. bile senang? ceh ak xde nk ckp mcm woih mase ko ssh aku support gile bagai bile ko da senang lupe aku. xde..xde..ak x mksud cmtu. ak xnk pon saham kesenangan ko cume jgn bile ssh pndai ko duduk dekat2 ngn aku kalo boleh mcm nk beli mgnet utara selatan. satu lekat kt badan ko satu lg lekat kt badan aku biar rapat selalu sbb magnet tu tarik2 aku dgn kau. xpon senang ckp mase susah tu rase mcm nakk je duk atas riba aku. bile da senang da mule buat hal sndiri. pastu sunyi sepi. msg pon tidak. diam. sunyi. sepi. pastuuu bile dtg balik susah ke ape, mase tu tibe msg "woih rndu la kt ko woih..ko watpe..pe cerr skrg"..borak punye borak bru nk terlepas ckp rupenye diri tgh susah. diri tgh sedih and apetah lg. aku pon jadi mcm sedih. ak ni kwn tuk tempat dengar and tatang sume benda ni bile time die susah n sedih je. tp bile tgh senang n selesa x cari aku pon? x msg aku pon? xde.xde. jd kawan ape mcm tu? kadang2 nk senang sorg2, bile susah nk susah bersama oh tlg la woih tlg lah. hindari lah pangai cmni..Hindarilahhhh **gihhtuu bunyi mcm pulanglahh sebutan aishah dlm lagu raya.

lantak lah kwn cmne pon. tp ingtlah Allah tu melihat sume "permainan" kite yg kt bawah ni. xkan motif ko nk bekawan ngn keep in touch ngn someone tu sbb die je leh buat ko tersenyum. die je mampu and akan tlg ko bile ssh. xkisah nk tlg n hepi kan kwn tp xbaik dowh bile ko wat cmni kt member2 ko. ko cari die bile ko susah je. time snang suka ria ko outing sini sane, ko msg "woih aku pegi bekelah best la woih.harharhar". xde pon nk state dlm msj "nt kite dtg sini k.best la woih.ak ada kutip sepot pecah tuk ko wat kenangan tnde ingt kt ko.harharhar."
xajak xpe. xbeli brg pape pon xpe. msg ckp "ingt" tu da boleh wat kwn ko rase di hargai. bkn nk dihargai sgt pon tp sekurang2 bkn ko cari die time susah or tersepit aje. xbaik tauhu?

ape ape lah. yg penting japgi tengahari ak nk pegi melahap makanan yg berbakar seperti ikan bakar ayam bakar tp bukan beras terbakar kt langkawi atau pegi makan tghari di rumah pak cik Bakar bin Abdullah. koh! koh! koh! *cntik sgt gelak mcm tu.

Bye.





bckgrnd