~~~ Its Bad To Say Bad Things Behind One's Back, Especially When You Don't Even Know The Person..and I'm Fifa, Let Me Exist As I am, For I Simply Just Want To Be Me! ~~~
There was an error in this gadget

Tuesday, December 18, 2012

Lead me Ya Allah..

Yes..im back to my past now..hye reader :) Anyone who can describe to me wht is LOVE? I want to sharing with u guys..which is i found the beautiful of word.. As below : Love is easy to feel.. So hard to explain.. Easy to get.. So hard to let go.. Easy to spell.. So hard to define.. <3 Nice quote..yes its hard to define.. Hmm..;( And now,anyone who can tell me wat is ego? Ego punca segalanya.. sedalam mana rasa kasih,sayang dan cinta kita pada seseorg itu tetap boleh buat kita hilang sgala2nya.. Sbb tu jgn biar ego mguasai dri.. Myesal x ada guna.. Terpaksa lepaskn semua itu pergi. Dgn redha.. Dgn tabah.. Semoga cekal hati itu melalui Hari hari esok.. Di tmpat asing.. Sendri.. Allah sentiasa di sisi Di hati.. Darimu ku memohon.. Andai itu jodohku Eratkan hubungan ini Eratkan hati kami.. Jgn dipisahkan.. Andai itu bukan jodohku.. Beri kami jln terbaik Agar tidak saling menyakiti.. Amin. Close your eyes..

Tuesday, April 17, 2012

Hindarilahhhh,,, sebut mcm "pulangglahh" dlm lagu raya Aishah.

Selamat Pagi. Bile hari cuti mata akan celik awal. Bile hari bekeje, da bgn awal tp ko tetap nk jugak tarik selimut even selimut ko tu dah berkecai kan. da terkoyak rabak, da mmg hodoh bangsat gile lah kan tp tetap jugak ko nak tarik selimut tu tuk tido even ujung kaki da terkeluar dr selimut sbb maybe selimut tu dah singkat atau tumbesaran ko yg da bertambah xtauhu lah yg mane satu tp motif aku kt sini nk ckp yg bile hari bekeje mata xnk terbukak awal2 mcm hari cuti mesti da terjaga tu tgk jam oh lg 5 minit pon BOLEH lagi kan ko smbong tido n dlm hati ckp "woih sempat lagi woih nk tido jap sambong mimpi bg abis" pastu dgn harapan tetibe mata jd panas,tgn panas, kepala pening, sume panas n pening lah dgn letak harapan tinggi menggunung minta2 dpt demam boleh MC xpayah g keje. harhar. Apakah? tp punah woih punah, badan antibodi kuat sgt. kuman sume takot nk masok. Apakah?
Hari cuti hari paling best. kenape bile hari cuti bile da terjaga x rase ngntok? bile hari bkeje, da bgn pon rase duuuhhhh bru rase sejam je kot aku tido? apakah? ha mase ni boleh lah ko taip byk2 "APAKAH?? APAKAH?? **mcm aku buat sekarang ni. :3

Shebab bile hari cuti even ko bgn awal gile babeng pon nt lepas 2,3 jam ko da bgn tu ko boleh smbong lg tido. ko boleh sambong, sambong menyambong and sOmbong ceh x..bukan sombong atau somtam tapi sambung. hihih! sbb tu kalo bgn awal pon x kisah. heh. kejap lg mcm aku cnfirm je g smbong tido balik. tee.hee.

Pernah dgr pepatung ceh x ah pepatah, perbuatan yg baik akan dibalas dgn sesuatu yg baik?mcm budi baik dikenang oh terkenang sape yg x terkenang tu mmg jenis ape xtau lah. bkn suroh dikenang sgt pon tp sekurang2nya jgn tabur tahik kt org yg dah tabur budi kat kau. xbaik ko tauhu? *dah la da lapok la nk letak "star remarks" - hnye org yg makan tauhu je yg tahu. hokhokhok. *mcm bunyi ba alif ba ya bersin jeh gelak mcm tu?

Bgn pagi2 terus dpt msg dr sorg member soh pass resume. homaigoshhh, rase mcm apetah apetah eh rase mcm homaigosh la woih ak nk dpt keje baru. terus rase mcm apetah nk study bagai, nk prepare diri pastu nk iron siap2 tuk baju intview.ko mampuu nk wat mcm aku? bru dpt msg tp persiapan mcm apetah overnye diri kuh ini! keoveran apetah mcm ni disebabkan aliran stress yg amat angat azab mengalir dlm segenap urat badan ko sbb tu bile taw nk dpt keje len cepat2 rase apetah gile nye dtg excaited nk edit resume kalo boleh nk print resume dimana setiap helaian resume nk gune kertas warne warni. apakah? hahah! *skg suke pulak nk sebot "apakah?" mmg gelojoh tahap apetah nk edit resume. asal bgn awal ni nk edit resume tp pegi edit blog post satu entry mcm ni. apakah? ;p

Jenis kawan mcm ni adalah kawan yg disukai ramai mcm susu cair cap junjung. lama woih xkuar iklan susu ni. dulu kecik2 susu cap junjung ni gile femes ko tauhu? sejak ada facebook terus sume lupe kan susu cap junjung dan ape kaitan fb dgn susu dgn kawan? ape? ape? bye pegi calculate sndri pakai sempoa untuk tunjukkan betapa teror-ristikfikunsi nye ko pakai sempoa tolak2 biji2 tu keatas kebawah. pegi sekarang. Pergi! Kawan yg susah dan senang x lupakan kawan sekeliling atau surat pekeliling.

Ada kawan, da sedia maklum ngn kesusahan atau ke stress-san korg tp bile dpt tau peluang kje lain x penah nk share. xpenah. nehi. nada. yilek. motif ko nk pegi pulon keje tu sorg2? pastu ko da tau ada org dlm yg boleh sunting tgk2 kan tp ko ckp xde sesape. xde. xde. ko aply pakai jobstreet je. pakai jenjobs je. pakai resume pos je boh setem RM1 sbb kalo pakai setem 20sen kebarangkalian nk dapat job tu tipis setipis kulit bawang merah sbb posmen skrg xlayan setem 20 sen dah. tp setem hasil dilayan sbb harga rm10 walopon x valid tuk aktiviti pos mgepos surat. boleh sertakan setem hasil kt borg rayuan ptptn lagi2 bile hobi ko kumpol setem mcm aku ni bile beli setem tgk setem lawa la woih trus x jadi nk tmpal kt envelope rase syg je. balik trus tertampal kat buku setem. heh. pastu ak pon da jd mcm "oh hai mmg aku suke kumpol setem tp bukan setem terpakai. nk kena setem baru je syg la woih nk pos bg kt org pastu abis setem yg lawa kena cop cop". apakah? kwn cmni kawan lepas diri. kudut la kudut. syg ambot sndri xnk gugur. ambot aku skrg da gugur byk gile mungkin sbb stress melampaui batas batas pergaulan. kesian la skg rmbot da senipis nipis *smbil google harge yun nam hair cair ngn tonik2 terkini dewasa ini.

kawan di masa susah selalu melekat dekat kau kan. da rase mcm kami berdua adalah kembar x seiras atau yg salu org ckp n dgr bile berseloroh, hahahahaha kitorg mmg kembar, adik beradik, lain mak lain bapak. gihhtuu kan gurauan berkasih syg yg ditonjol terjojol kan. bile susah rase nk bekepit mcm belangkas sbb itulah sumber kekuatan ko jadah sume. bile senang? ceh ak xde nk ckp mcm woih mase ko ssh aku support gile bagai bile ko da senang lupe aku. xde..xde..ak x mksud cmtu. ak xnk pon saham kesenangan ko cume jgn bile ssh pndai ko duduk dekat2 ngn aku kalo boleh mcm nk beli mgnet utara selatan. satu lekat kt badan ko satu lg lekat kt badan aku biar rapat selalu sbb magnet tu tarik2 aku dgn kau. xpon senang ckp mase susah tu rase mcm nakk je duk atas riba aku. bile da senang da mule buat hal sndiri. pastu sunyi sepi. msg pon tidak. diam. sunyi. sepi. pastuuu bile dtg balik susah ke ape, mase tu tibe msg "woih rndu la kt ko woih..ko watpe..pe cerr skrg"..borak punye borak bru nk terlepas ckp rupenye diri tgh susah. diri tgh sedih and apetah lg. aku pon jadi mcm sedih. ak ni kwn tuk tempat dengar and tatang sume benda ni bile time die susah n sedih je. tp bile tgh senang n selesa x cari aku pon? x msg aku pon? xde.xde. jd kawan ape mcm tu? kadang2 nk senang sorg2, bile susah nk susah bersama oh tlg la woih tlg lah. hindari lah pangai cmni..Hindarilahhhh **gihhtuu bunyi mcm pulanglahh sebutan aishah dlm lagu raya.

lantak lah kwn cmne pon. tp ingtlah Allah tu melihat sume "permainan" kite yg kt bawah ni. xkan motif ko nk bekawan ngn keep in touch ngn someone tu sbb die je leh buat ko tersenyum. die je mampu and akan tlg ko bile ssh. xkisah nk tlg n hepi kan kwn tp xbaik dowh bile ko wat cmni kt member2 ko. ko cari die bile ko susah je. time snang suka ria ko outing sini sane, ko msg "woih aku pegi bekelah best la woih.harharhar". xde pon nk state dlm msj "nt kite dtg sini k.best la woih.ak ada kutip sepot pecah tuk ko wat kenangan tnde ingt kt ko.harharhar."
xajak xpe. xbeli brg pape pon xpe. msg ckp "ingt" tu da boleh wat kwn ko rase di hargai. bkn nk dihargai sgt pon tp sekurang2 bkn ko cari die time susah or tersepit aje. xbaik tauhu?

ape ape lah. yg penting japgi tengahari ak nk pegi melahap makanan yg berbakar seperti ikan bakar ayam bakar tp bukan beras terbakar kt langkawi atau pegi makan tghari di rumah pak cik Bakar bin Abdullah. koh! koh! koh! *cntik sgt gelak mcm tu.

Bye.





Wednesday, March 28, 2012

Pulau Pandan jauh ke tengah..apa ada di dalam rumah



oh hai arini kasik post satu lg entry. Bkn sbb xde hobi ataw xde kawan, tp xde keje..eh..x..x..ada keje japgi nk g keje.
Aku rase sedih la woih.rase nk pegi nages sekarang. skg bg taw aku ko nak aku kuar kan air mata start dr mata belah kiri atau kanan.okbai.

rindu lah kt makcik bedah ngn pakya.ngn adik.satu family lah ak rndu.
wuwuwu..rindu la kt semuanye


rndu nk balik zaman kecik2
zaman yg xpyh pikir ape2
zaman yg xpyh nk rase lapar,
zaman yg xpyh nk kena masak ape,
zaman yg xpyh nk pikir bju ape nk pakai g kje,
zaman yg xpyh nk pikir apa lagi menatang jadah haram ak nk kena sembur kt ofis,
zaman yg xpyh nk kena kira2 bajet untung kasar untung bersih,
zaman yg xpyh nk rase penat bekeje, penat otak nk berpikir,
woih rindu woih kt semue ni..hihihi

Dulu gedik nk merantau alasan sbb nk bekeje n mantapkan idup utk diri sndiri,
gedik nk merantau sbb ckp duk uma bosan.
merantau sbb alasan bkje itu bagus. alasan merantau sbb ckp duk uma tu bosan, mmg BOddddd!
duduk uma bersama family adalah syurga di dunia ko tauhu? ini xpyh mkn tauhu pon dah boleh tahu, melainkan kalo seseorg itu ada masalah broken family mmg xlah nk rase syurga dunia ini.

Dulu mase abis belaja, gedik la berlumba2 cari kje ngn kwn.hahah! tp abah mak aku soh aku chillex xpayah kalot. die soh berehat2 kt uma sbb baru abis stdy. setahun lebih aku xkeje. duk uma main fesbuk. bgn kol12. mkn tghari pastu men fesbuk lg smpai ke mlm, tggu mak pnggil "hey darling lets have ur dinner.come here!" ceh begitu tinggi berangan mak keturunan omputih.hihih.

gewdik sakan kot hari2 kuar cari keje sekitar perlis ngn cik zuria. lepas abis satu kedai masuk tnye keje kosong, masuk pulak kedai sebelah, pastu kuar balik, masuk pulak kedai sebelah lg satu..usaha kot cari keje. pastu still xde jgk. eh xpe aku tabah n gigih kot cari da macam aku ni org susah sgt mase tu n sgt perlukan keje padahal mkn pakai sgt cukup. kuar masuk kedai,tnye keje kosong, masuk kedai bawak fail2 ijazah, kuar kedai tetiba ada satu beg plastik kt tgn. siap terbeli pulak handbeg merah kt situ da tertuko niat nk cari keje jd niat mbeli barang dlm kedai. tee.hee.!

pastu penat lelah terbayo jugak akhirnye. sbb stiap kali kuar g kje kalo penat mesti lepak kfc kangaq mkn. *mkn kfc kot da mcm org bkeje padahal status time tu "sedang mencari pekerjaan tetap".
satu hari balik uma rase hepi amat da dpt kje woih.huh huh. mcm nk jerit kt satu tmn "woihh aku dpt keje la woihhhs.uissshhh gilee woih!"
balik uma kembang kempis dgn penoh bangga gileeee gtaw mak abah. "yay ipah da dpt da keje. kt pens holding.jd kerani. sebulan rm400! org tu ckp senin dpn da leh start jga tapak kt uitm arau!" **smbil sengih bangga n kembang idung.peloh meleleh kt dahi trun ke pipi.dr pipi turun ke hati.ceh.
mak abah kebil2. ape ni xgembira lgsung dgn perkhabarn anak. ini pencapaian anakkorg tauhu? abah ckp, 400 je? xpyh la kje tu.panas.jga tapak.nk ke? mak ckp, ko xpyh la kje tu.kalo gaji 400 tu duk uma buat kje uma lipat bju, bsuh pnggan, sidai baju, sapu smpah, buang habok, lap pasu, mop lantai, nt bulan2 mama bg 400. gituuu lah kenyataan mak abah bg tp mase tu rase sedih sbb mak abah xbg kje! **Bukan nk ckp "woih fmily aku kaye ko tauhu?" bukan..bukan..nk ckp mak abah yg sgt PROTECT aku, xnak aku kena panas, rase susah, rase masam atau masin. bye. pegi jeles sekarang.

last2 dpt keje kt kl, pujuk mak abah separoh mati seboleh2 nk dorg lepaskan aku. ohh tlg tlg,aku lah seekor burung nuri yg dikurung oleh tuan.ceh x ah.
ak xkisah semua tu tp uwaaaa aku rindu sgt kt uma aku, uma aku kt kangaq ceh x..x..uma mak pak aku..wuwuwu..rndu kt mak, rindu kt abah, rndu kt kucing blakang uma, rndu tv, rndu laptop burok, rndu katil aku, rndu meja mkn, rndu kuali periuk belanga cawan pinggan milik mak aku..rndu semua.....bye nak pegi nages sekarang T__T


22.03.2012

Sunday, March 18, 2012

Manade aku boring pon..xde..xde


Hai arini aku post lagi. Takde kawan ke takde hobi ni.hahah! jadi aku sebenarnye yang memang langsung tidak boring di saat ini nak post entry apa dalam baju sekuntum bunga cina woihh geli la kau taruk bunga dalam baju, gatal dada ko tauhu? *sape yg fevered die tauhu saja yg tahu. Aku nk post entry pasal ape barang azimat keramat kt dalam beg pempuan ituh. Ala abislah aku da bongkarkan rahsia aku kt satu dunia.sape jenis kepochi tu boleh terus tgk.sape jenis xsuke amik tauhu hal org boleh blah kelapa dan kukur nyok sekarang.bye.


Di dalam handbeg wanita cewah benda paling penting perlu ada adalah mata wang ringgit bukan mata air sbb kalo mata air mana ko muat taruk dlm handbeg woih! Ini purse gedabak aku siap ada labuci ada manik2 jangan nk dengki lah kat aku pastu dlm itu ada duit ala sedih ada rm15 je pastu ada mykad,lesen, kad atm, kad ING kalo batok2 uhuk uhuk pegi lah klinik jumpa doctor kalo boleh nk doctor yg ensem terus ilang sakit pastu ko dah tak dapatla MC slip pastu ala xsuke lah cmni kena pegi keje jadi moralnye ko pegi lah klinik jmpe doctor yg tua tapi x gatal sgt kalo x nt die letak teleskop kahkah xtaw ape bnda bunyi letak kt dada ko nk dgr degupan jantung ko kat buah hati.hahah! org low minded je boleh ckp cmni kau tahu? Bye.

Ini adalah barang mekap cewah milik tuan punye blog. Heh. Di dalam beg itu ada simpan satu rahasia wanita dimana rahasia wanita ada di dalam beg corak bunga2 pink ituhh. Tgk apa ada dlm beg mekap hahah ciput aje brg murah tapi voguedevas..*gitu u ols dimana mengenali brg mekap pertama di dunia ketika masuk Universiti dulu iaitu eyeliner dan corak eyeliner begitu pondan sekali. Lukis garis terketar ketar tgn dengan pilihan warna yg begitu kilatan matahari sekali pastu sesi amik gambar mesti mauhu tutup mata bagi menampakkan kekilatan eyeliner ku yg garis bergerigi ini.macam Boodd…! Bye.


Eh ini lg sgt penting. Xde bnda ni xleh hidop lah mkn x kenyang sbb amik sikit2 je nk kena jimat amik lauk byk2 nt kena byr mahal. heh. mandi pon xbasah kalo ko xde henpon. *ni henpon ke walkie talkie ni, ke sendal pintu ni, ke lesung ni, eh jgn ko nk hina lah sbb ni henpon appa aku kasik sbb masuk universiti dulu. Tgk masih sihat walafiat smpai skrg. 3 ari sekali kasik makan topup je. Nk helo2 ngn family ngn helo2 kt buah hati “helo hai my baby awak adeww kat manew teww?” kalo x helo2 pon nk hai2 je kt mesej..msg2 ngn family yg tersayang ngn buah ati. Alah kawan pon sayang jugak lah. Tp Sayang kredit nk msg atau helo2. Bye. *korg boleh lah pegi kecik hati sekarang.


kakakakakaka. skema skema. Bnda penting jugak bulan lepas dgn bulan ini adalah tagged pass masok keje dimana masok keje mesti kena awal tp bile balik x boleh awal. Bye nk tubuhkan company sendrik.


Pen penting jugak la woih.sape kata x penting. Dlm jamban boleh tulis2 no talipon musuh. Pegi kt dinding uma jiran kanan jiran kiri leh lukis2 tnjuk bakat kalo x bile lagi org nk tahu ko ada bakat seni dlm diri. Pastu sebelom balik jiran ko luku kepala ko ngn pen td. ** Pen xperlu nak ada cop company pun xpe. miahahaha.

Sanitizer. Berfungsi utk merawat sakit jantung dan kencing manis ceh x ah membunuh kuman daki kotoran anasir ameba, plankton, asgutus, sugus sebelom makan atau masokkan pape dlm mulot. senang je. letak pastu gosok2 je tgn pon dah bersih. boleh baca bismillah pastu makan ikut citarasa ko la nk gelojoh atau ayu mkn guna DUA JARI JEH..ko mampu?

Sibuklah sume org makan supplemen tuk jaga badan ngn kulit pastu aku pon sibuk jugak mmg aku kepochi la cmtu makan sehari 2 biji tp selalu ter-skip sbb xde org amik berat suruh makan supplemen setiap hari xleh manje2 lah kena ingat sendri. Satu botol utk satu bulan tp kalo skip mcm ni satu botol leh extent masuk 2 hingga 3 bulan motif kau sbb nk jimat abistu bile ko nk cntik bile ko nk dpt kulit yg smooth bile ko nk dpt kulit yg flawless bila ko boleh jd wanita menawan, rupawan bile ko boleh jd gelitawan bile ko nak stop buat ayat kasik org naik geli baca. Ko benti s e k a r a n g. ;p


Tee.hee. spray lada. ini bukan untuk ko bg amma ko pegi wat masak boh dalam megi, goreng sayor, ayam masak lada, bihun singapore jadah pe lg tp ni spray lada utk mjaga keselamatan diri dr ancaman cewah dan juga anasir jahat “papa..papa jahat, mama tahu papa ligat *jgn kau gatal nk ubah topik. Ak xpenah guna tp hope bile gune boleh berfungsi dgn begitu baik sekali kalo nk tau masih ok ke x kena cari sorg volunteer bg mata kau kat aku nt boleh aku test pastu tgk die punye badan dan terkopek2 mcm kena sakit sopak kesian lah spray lada tgh sakit kulit. Ini paling PENTING lg2 bile ko xde ilmu taekwando atau ilmu silat gayung. ilmu jahitan silang pangkah dikecualikan. Hehe


Merupakan alat mencuci segala debu dan kotoran yg hinggap di sekeliling muka atau badan. Terdiri daripada tisu kering utk mgelap benda2 basah, juga terdiri dgn tisu lembab utk mgelap benda2 kering. Heh. Juga oil control film jenama clean & clear menjadi pilihan hati. Tisu lembab boleh digunakan utuk mgelap eyeliner kilat yg cm pondan kt muke bile nk amik wudhu.senang je tanggal pastu muke jadi cejuk lah awak mcm tonyoh lendir lidah buaya pastu kalo pegi toilet yg mcm klcc xreti cebok gune air pancot otomatik tuh boleh pakai tisu lembab ni jugak. Kalo org pegi luar Negara pon da lama la org prektik bnda ni mase kecemasan kt toilet. Paham ke x? jadi usung lah tisu lembab kemana jua lagi2 tuk pegi travel atau pegi berkelah smpai ko naik lelah. K, over ecxited pulak nk explain pjg2.kahkah. bnda baik kena share la woih! Bye.


****************
Da abis. sekarang aku rase mmg girlish sgt lah sbb kuar kan semua brg perempuan dlm handbeg itu. hahah. hai semua perempuan. ye. semua. perempuan. boleh la kalo nk share ape ada dlm beg kamuu ituu. mane taw ada brg berguna share2 lah nt boleh beli satu tuk digunakan mmg lah manade saje2 beli simpan dalam laci lah.
baru lah boleh perasan girlish girlish polish polish polis sentry one two jaga polis mati sape nk jaga? koh! koh! **ape gelak koh,koh!!?

Kye.


Sunday, March 4, 2012

Ikan keli ikan kelah. Pak Ali pergi berkelah.

Malas nk cite byk2 lah. penat lah. penat tgn menaip. dlm kepala mcm2 nk update entry. mcm susu mencurah curah ke ladang gandom. Pastu jd lah koko puff ceh x ah jd koko kolagen ceh ceh pon x jugak ah jd koko keranch. nah, plaster ( ̲̅:̲̅:̲̅:̲̅[̲̅ ̲̅]̲̅:̲̅:̲̅:̲̅ ) !! annoying! =='

Nih nampak x? piza hut bebentok LOVE..xmampu u ols..

*** penat aku google tp bile upload kecik je cm ( ̲̅:̲̅:̲̅:̲̅[̲̅ ̲̅]̲̅:̲̅:̲̅:̲̅ ) ! hew hew!


korg da makan set ni x? sedap mkn lg2 time lapo..:3

kebetulan aritu kua2 je terasa nk meng-sedekahkan duit dalam beg duit kat Pizza Hut. yummy

dummy. Pastu ape ko tggu lagi terus pegi dgn penoh konfiden sampai terpakai helmet apek

"Sayor! Sayor! sekilo tiga ringgit! Dua kilo hempat ringgit! Mari mari kemari, yg jauh mai dekat, yg

dekat mai rapat, yg HENSEM mai rapat lagi rapat rapat langkah empat. " **ok, terover pulak aku.

Boleh scroll kan mouse ke bawah untuk dapatkan gambaran lebih jelas, tepat dan MANTAP.

yeah yeah yeah!! **smbil prengg kan gitar karan yg ko hadoo.


**dulu pedajal sgt gambor aku pakai helmet sayor.dia xtaw apa itu KARMA. mantap u ols..

Bile masok2 je trus pilih meja set besar kusi lapan horang..padahal yg pegi cuma berdua je. mmg annoying gile. siap tnjuk2 meja ngn jari kt pekeja pizza hut , "nk meja tuh..nak meja tuh" padahal pekerja tu da suggest kan meja yg sesuwai tuk tetamu yg dtg berdua sahaja. *ko sgt annoying.

kebetulan pulak mase pegi tu betol2 time valentine's day.

adoi mase duduk2 je tgk ada promotion pizza hut bentuk love u ols sempena hari kekasih..katenye..*garu dagu

pastu aku yg tgh lapo azab tingin pulak nk rase,hewhew

malu sekali rase nye nk order

mesti org pizza ckp aku tgh celeb dunia perchintaoon..oh gelimat.

mase order tu rase macam nk cangkung bawah meja n telangkop muke ngn beg smbil buat order, "abg kasi pizza bentok love ni satuu, set tripple plate satuu, air yg nih ea" *muke xnmpak kuar kn tgn jeh dr bwh meja.

lol..sgt annoying.

malu sbb rase pegi sane kunun sweet kapel padahal kebetulan je. dgn muke da abis mcm gambel, gampang, gengster tp kununn romantik.hakpuihh. manade pon dtg2 tgk ada promotion valentines baru tersedar aritu 14 feb lah woihhh! KAHKAH! **Ting! ada mentol lampu terpasang tepi kepala cm karton2.

Malu pada diri sendiri. malu kat pasangan kekasih hati. **cukup2 kot nk over kan diri,.
kebiasaan, mushroom soup ngn salad mesti da abis.separoh kenyang tp Pizza ngn tripple platter lmbt dtg. pastu kau ngn pasangan kau bolehlah berlawan berganding bahu dan tenaga main buat muka2 boring. Adam! Stacy! bergabong.

**ape kau tunggu lagi BENAMKAN muka ko s e k a r a n g..

Ni set order mkn tripple platter. skg kalo pegi Pizza Hut set ni da mcm wajib. sbb da jatuh hati ngn roll curry puff tu smpai kalo mkn kau da xnmpak muke buah hati, mkn cm bela saka.kau dah xjumpe muke ayu mcm first dating Minum PEGANG STRAW DENGAN DUA JARI JEHH...;p


Tara pam pam...Triple Platter kesayangan ucuk acam acin cayang mama come to papa! yay! makan semua dengan girang gembira smbil ditemani barney and frens ceh x ah.

Sudah la kau jgn ckp byk ape tnggu lagi pegi rakus kan diri kau sekarang ngn Pizza Hut kau..

** Ok kau da failed program "pilih kasih" sbb xboleh menghayati watak rakus.

1 more, cube ko try kasik lagi satu kali muka rakus.



Yeahhh!! ok kau mmg RAKUS! Bye.

Sunday, February 5, 2012

Jus Oren!!

Ko sedar x bile ko ni Annoying kan org? bilee ko baru masok keje pastu ko berlagak mcm ko lah jaguh and juara sepak takraw. dgn semuee org ko nk beramah mesra kan diri.mcm hye, saya peramah orgnye. x rugi kalo dpt kenal sy. KAHKAH. ha eloklah besok ko anta surat resign ko sebelom semuee org mencemuh ko. da dtg masok tmpat bru cuba ko buat chillex dulu. ckp bnda yg perlu, tnye bab ilmu keje sudah lahh xpayah ko pulak yg mgajar senior wat itu ini. mmg haruss lahh kan ak baling tumbler kt kepala ko dr belakang? kesian kt member aku 2 ekor ni. tetibe kena ajar budak baru wat keje. tp jd terbalik bila budak baru tu pulak yg ajar dorg. eh kalo ko da terer masyuukk sgt ko dtg kt dorg mita di ajar kenape? buang tebiat? ataw sj nk ckp mcm. hye sy budak baru mmg apply keje sini sbb nk ajar budak lama wat keje. KAHKAH. kelassss kaauu! pastu x tertahan, bile member 2 org ni ckp kt aku, "nasib fa die x duduk dgn ko". ha'ah mmg nasib la. kalo dpt kat aku mmg akn jd mcm hye,okla ko duduk sane senyap2.jgn ajar aku.kbai. mcm tu? boleh? mmg teringggiiiinnn gileeee lah kan ak nk tgk mana satu muka budak yg dorg dok mgata ni. satu ari ak g kt tmpat mber aku,nahh kebetulan mmg budak bru tu ada. ohh ok. ak da taw mana 1. lepas ni jgn ko dtg dekat dgn aku lahh. mmg ak hunuss pedang kt perot ko lahh. pastu ak bunoh ko.pastu ak kena tahan ngn polis.pastu ak kena bicara dlm court.pastuu ak pon kena hukuman gantung smpai mati.pastu mmg da xdpt la korg baca blog aku.KAHKAH.

lagi, ko sedar x ko akan annoying kan org bile ak dah pesan kt ko tlg keep secret kite! tlg keep secret kite! jgn heboh2. tp tetibe terheboh pulak. xtertahan bile aku senang la nk detect sapa yg heboh kan secret ni sbb ak mmg xkan cite kt semue org. akn cite pd insan2 terpilih je. hah! ko lah yg bertuah tu. tp aku plak lah xbertuah. bocor lah rahsia aku. sbb xpkai pantyliner. KAHKAH. ok xkelakar. nasib la bukan rahsia sebesar gaban gile yg ak cite. kalo x mmg tersekat lah nasik yg ak mkn kt celah kerongkong.*simpton xlalu mkn. pastu ak pon kena bwk g ospital.pastu ak kena bedah kt kerongkong.pastu ak kena pantang xdpt mkn sedap2.pastu jd mcm ok bye ak xnk kwn ngn ko lg.

pastu ko akan annoying kan org bila, semua benda n ketika ko ajelahh yg betol. okla.ko betol.aku salah. semua bnda ko jelah betol. pastu ko pn jd mcm hye,ini jadual ko.pasni ko ikut je apa ak da buat dlm ni ea. pastu ak pn jd mcm robotcop versi perempundan lah. pastu mmg hari2 aku ngn geng2 aku duduk bersila buat bulatan kt tgh2 ada unggun api mgutuk lahh pasal ko.pastu hari2 ko tersedak2 smpai mak ko risau.sbb kitorg kutuk ko lah.KAHKAH.baru ko taw aku n geng2 ak lagi annoying taw! =='

Ko sgt ANNOYING bila HARI2 ko update kt FB nk mention apa ko buat dgn suami/istri ko kt fb. da mcm hye,suami ku kacak,suami ku terensem,aku syg suami aku.ak sgt bertuah.ak cintakan suami aku.ak merindui suami aku. ak sedang mengelap pasu2 kt rak smbil menatap wajah suami ku tersyang.pastu ko pon jd mcm hye aku lah wanita bertuah dlm benua ni sbb dpt pikat suami aku.xde wanita lain sehebat aku.ak wanita sempurna maka tiadalah yg sempurna dr aku. istri Aron Aziz pon xupdate lah cite pasal suami die and pe dorg wat. dah merapu sgt lah ko ni. geli gelian lah ak tgk. ok ak da meluat la baca. kalo sekali xpe, ni bile bukak home je da amik ko setiap 10 minit berselang seli kisah suami and istri. nasib da kawen. kalo xkawen, cite psl gf-bf stiap 10 minit tu lg lahh nk geli. entah jd entah x jd suami istri nt.
mmg la tu fb ko. tp Ingtla, kdg org LIKE x bermkna org suka tp org meluat..nasihat x brmksud org benci. tp syg sbb xnk ko dicemuh. nt malu sndri, ha sapa nk jwb? bgtaw skg.

Paling last,Ko sedar x ko akn Annoying kn org lain bile tajuk entry ko sikit pon xde kena mgena dgn apa yg ko hujahkan dlm entry? KAHKAH.

hye hari ni abg masak ikan keli lemak cili api. caloo betey!



ok bye.

Gelimat

Geli mat! mat mat mat! KAHKAH! ak xbleh blah bile baca balik previous post ak. Entry 1st ak bertarikh 18 julai 2009 bersamaan ari sabtu , 7.24am. Dah 2 thn lebih rupenye umor blog aku. Terasa entah hape je yg ak karang selama ni, main tulis je pastu sndri xpaham.pastu sendiri malu.pastu sendiri gelak.eh mmg benci gileee bile baca balik. maybe sbb mase tu umor tersgt mude, jd naif yg amat. yelah name pon first time ber-blogging. bile baca balik, da rase mcm kaki gado. macam homaigod saka nye mulot aku. ha itu membawa maksud mulot ak jahat lah. kang ada pulak ingt ak ada bela saka. Benda x tertahan ak dgr, bila mber keje ckp blog aku mcm mulot aznil nawawi. KAHKAH! ko tgh baca x blog aku skg Marul? kalo ko baca, esok dtg keje mari dtg tmpat aku, petik jari sekali ckp "u olsss..aku bace blog ko!'' KAHKAH! ok. x kelakar.
Mana lahhh ak tahu ada pulak org nk baca blog aku.terbitnya blog ni pon sbb as my assgment due to ak amik kos dr fakulti IT. so lecture ak ckp, markah di ambil kira sape yg salu keep up to date kan dorg punye blog. aku? copy paste je semueee info ak google masok dlm blog. jnji up date selaluuuu. lepastu bila da abis sem, ak da x copy paste info dah.ak merapu ikot suka hati ak je. mane lah ak tahu ada org nk baca blog ak, ingtkan kwn2 baik je nk baca so ak ckp lah mcm member member brutal. ha paling x over, ak xpenah remove entry yg ak da post. sbb ak suka baca balik. nk tgk jgk ape yg ak da buat.ape ak da tulis. ok. geli bila baca. mengaku lahh mmg buruk lah bahasa.oklah yg buruk tu mmg dtg dari aku pon. so kena perbaiki lah. bila baca2 lagi, mmg gelimat lahhh..rase mcm budak baru belajar pn ada. rasa mcm budak xcukop protein pon ada. keh keh keh..geli lah baca entry yg lepas. rasa mcm nk hempas keyboard smpai button Esc tercabot mcm budak yg addict gileeee main game Counter Strike tu? tahu x perasaan yg aku rase bile baca balik entry lepas2? apa yg terdetik dlm hati? "apahal ko tulis mcm ni?" "apa masalah ko ni?" "motif ko ape?" KAHKAH. tercuit hati ak baca balik.euww! mmg gonjeng abis lahh entry ko mase dlu.kepochi gileee marah org sane sini. ok. ak garang. KAHKAH.pastu bile org komen, mulot ak xde insurans. pastu ak rase mcm nk dlete je blog ni.pastu nk wat ayat baik baik jehhhh. tp xbest la xboleh nk jd diri sndri. tp tu lah mmg ak, kasar orgnya.jadi org yg xkenal mmg ingt mulot ak ada saka. mulot ak jahatlah namanya. jgn ingt ak bela saka.xde taw. xde.xde.so buat lawak pon kdg2 org x faham. KAHKAH. malunya. pastu mber komen, woi ko ni da xbest lah blog ko. da boring. tak gila mcm dulu. huwaahuwaa. pastu? mana 1 nk? nk ak jd gila atau ayu? ayuuu nye mcm oh manissssnyaaa..manisnyaaa senyumannmu..? *elite song. mana satu nk aku jd ni? ha.ok.bgtaw ak skg.
ini bunyik sedih.ak baru khatam entry ak. ni kira kesimpulan lepas aku baca. ko boleh baca post sndri pastu kasik komen sndri? KAHKAH! sedihlah.baca blog sndri. mcm hai, saya sedang nk mendalami diri sendiri.haha.gelimat.
beginilahh kepada yg membaca, saya ingin mengusapkan maap zahir batin andai terkasar bahasa. bg tnjuk ajar kalo silap.sbb idop ni xselamanya. besok mgkin aku akn mati. tp korg totap ingt nama aku.kalo xingt pon, paling bangsat korg ckp "eh mcm pernah dengar tp dimanaa ya?"

Pastu gambar pon kena letak yg ada unsur gelimat mat mat mat lahhhhh!



kbai.

Saturday, January 28, 2012

Plastic Bag vs Plastic Friend

Nowadays, it’s very hard to find a really good friend or bf/gf. You are lucky if u have both of this people today. For me I’m not sure either I am 1 from this group or not. To have a nice friend where I can share everything and very sure that she/he can keep every single secret or detail my own until the day I die. I am lucky if I have 1. Hmm, 1 is enough for me. J kalo byk sgt pon da mcm mgarut plak. And I am double triple lucky if I also have a nice partner who can bring a joy in my life. Not confirm yet but for this time I’m very sure that I have a steady one. The important thing about me,I am totally loyal in relations, but u need to do the same thing to me .(Friend and partner) No matter who they are, I will always there to bring a love, to keep, to care, to support and always give a chance. And at the same time, the important thing I need to know that, people change. Org yg kite pcaye bagai nk rak, tikam dari belakang. I know wat u did last summer..eh x..x..i know what u did behind me..jgn ingt ak xtaw. Sj je wat bodo..So, if this happen to you, what you should do?

Some people said :

[da mcm questionnaire pn ada nih! Kehkeh! ]

A : ahh! kalo aku dpt org cmni, mmg aku bg pelempaanngg pakai dulang paling besoor sekali! Ko taw kat mane ada jual?! Prettprettproottpreeett! [Maap, ini bukan bunyi siulan kentut atau gemaan keciritan, tp maki-makian disebalik pokok kurma]

B: “Astgfirullah..allahuakbar..ya Allah lindungi lah aku dari fitnah ini. Ko berikan lah petunjuk kepadanya, agar tidak semakin jauh tersesat..” ( Poonn BoOleeyyyy..)

C : “wey si polan binti polan, pesal ko tikam ak dari belakang ha!? Ak xsangke engko ni rupenye syaitoooooon yg bertopengkan manusia. Ahh sungguh durjana sekali engkao ini! Susu dutchlady ak beli kat tesco utk engkao, milo basi yg ko balas!? Eh cial la! Pui! Aku myesal mgenali manusia seperti engkao! Lebih baik aku berkawan dgn pokok sbb ak suke lagu “tnyaa sama pokok, apa sbb goyiiiaaaaaangg~ Ahh ak benci engkao! Mulai arini kite putus kawan!” (Itulah kata2 separa kesat yg dihamburkan oleh org yg terasa teraniaya disulami dgn ayat berupa puitis2 sastera)

D : “adooiiii sakitlaa bangannggg!! Wey gilee apesal ko terajang aku??!” à“ Dush! Dush! Hiyargh! Ghasekan! Dush! Dush! Toin!” (org cmni, x ckp byk, jmpe aje trus bukak karate. Ah mampos kalo cari pasal ngn ultraman, mmg kena fire BuzzBuzzBuzz smpai hangoss)

E : “Hmm..apekan daya saya boleh buat bang..auuw! Sob..sob..sy betol2 xsangke die snggup wat saya mcm tu. Hmm..xpela bangg..saya sedia maapkan die bile mgenangkan kebaikan dia pd saya sebelom ni..Sob..Sob..Sy yakin die boleh berubah. Besok saya akn bisik kt tlinge die, Anda mampu mengubahnye..yeah!” mcm iklan helmet. [ Alahai dik noon, pemaaf btol org cmni. Kan J ]

Itulah antara respon2 yg akn kita perolehi. Paham?

So, what can I motivate myself and share with u regarding for this issue is..life is too short..wherever u go, no matter what the weather, always bring your own sunshine. Ting! :-]

I know u r not a person to get upset. Laugh when u can. Just put a smile at your face. Remember, u still have a beautiful family. Love deeply and forgive quickly. Apologize when u should and give everything and no have regret because life is too short to be unhappy. Remember a law of karma, Never try to play with other people around u, because u may never know that they can play better than u.. love what u got always. Learn from our mistakes and remember, nobody perfects as u want. To this people who are always talk crap about other people, please stop it immediately. Kemon la, don’t waste your time to checking their life. Why don’t u look at ur own, then u judge. Mmg ko ni suke menjaja cite buruk pasal org ea? Eh da mcm hobi sampingan pon ada. Apesal hobi ko xsama mcm aku ha? Ptg2 bleh gak main jahit2 manik kt baju sama2 ngn ak dari ko sibuk je mgata org. So no matter if 1 day u will lost ur friend 1 by one, from day to day. Boleh beza kot kan, mana satu kwn yg amik tahu ngn kwn yg amik berat. U r not for the 2nd type, but sorry to say bebeh u r the 1st type, “amik tahu”. Means that ko ni menyibuk hal org tp berpura2 mcm amik berat. Hell yeah! Kemon la..stop to kondem2 org beb. Buat baik kena kondem. Wat jahat lg la kena kondem. Xwat pape pon kena kondem jgk. So the truth is, yg problem tu is not from me, but you. Baik ko pegi gym. Esok fight ngn aku kita panjat bukit tabo. Ko brani x? ak xbrani. Paham? Kakakakakakakaka.

I am out of spoken people. If I don’t like u, I will let u know. Maybe not overall juz at the some part only because I already notice that we are not perfect as well..and sometimes kite leh trime kekurangan tu. But let’s say if u totally hate me, ok fine, thanks coz let me know. Go ahead and leave me sebelom ak tendang buntut engkao. I don’t like to have a friend which is have a lot of problem. Blom abis satu mslh, create lg mslh baru. What the hell are u? ko mmg suke cari masalah ke? Plz jgn semakkn otak ak ngn masalah ko. Ak pn ada mslh jgk. To be my fren, snang je. Ko rilek2 and paling penting ko ni kelakorrr..Kakakakakakakakaka.sbb ak xsuke idop sedih2 n diselubungi misteri nusantara.paham? ko xlawak pon xpe, nk wat cane da dlm keturunan ko mmg sume nye darah pahlawan melayu. Keturunan hang tuah and hang jebat. Bukannye ak pilih kawan sgt pn,Cukup sekadar ko taw hargai what is friendship means. Sbb utama ak suke kwn org cmni, when they sad, or angrybird, ak senang nk detect. Kehkehkeh. Yek a, hari2 tgk die gelak, sembang xbenti potpetpotpet, tibe2 aritu die diam. Ahh mmg telah2 la kn die tgh sentap ke, marah ke and sedih. And on that time, u should to know la, what u already do to him/her? Apologize when u should.

Kbai.mahu masok tido dan bermimpi jd pwincesss! Ko mampu?

bckgrnd