~~~ Its Bad To Say Bad Things Behind One's Back, Especially When You Don't Even Know The Person..and I'm Fifa, Let Me Exist As I am, For I Simply Just Want To Be Me! ~~~
There was an error in this gadget

Monday, July 27, 2009

:: kami JUARA ::

Penat selama seminggu akhirnye berbaloi jugak! group aku menang beb! juara keseluruhan tuhh dr 10 group..sesungguhnya..aku berbesar ati dgn anugerah itu..ekekek!! group ADIDAS menang..aku sbgai fasi pom dh 2x aku menang berturut2..pergh! berusaha bertekun berjaya..xpe..thn dpn aku undur diri bg group n fasi lain lak menang..hahahaharr!!

kalo ada junior terbca blog aku ni..aku nk mohon ampun dan maaf..(ceh,cm aidilfitri pulex) andai andai terkasar bahasa or garang2 k..garang2 tuh bkn sj garang2 tp utk pastikan korg wat keje yg diberi..and yg paling utama adalah untuk pastikan ADIDAS JUARA!!! dan akhirnye...korg pon dh dpt 2hamper kn..hehe..

Masa minggu ni mmg aku serius la..xdenye aku nk wat klakor apek ataw nabil ngn dorg..kira aku dh Berrrr..tukarrrr! jd seorg yg sirius..ececeh~ ada 1 mlm tuh aku rampas catalog baju dr dorg coz mlm tuh group aku ditugaskn wat debat..bila eksekutif bg arahan sume wat sibuk belek2 catalog la..ada tuh siap sempat bukak forum ngumpat2 lah..mcm2 lah..last2 aku dtg aku ramps sume catalog..n aku bg "ucapan" sepatah dua kata..pas 2 baru la dorg ngn muka "kura2" watla debat..yg ak nk tergelak tuh, td bkn men xnk join debat sekali bila dh berdebat, gile formal susun ayat! bersungguh n penuh konfiden je berdebat..paling aku nk terkekek bila dorg berdebat smpai dh xreti nk benti..ewah2 td bukan men xnk debat sekali bila dh stat..huiyoo..aku nk stop kn pun payah..eh3..budak2 nie..aku rasa cm nk azan je kat tepi tlinge dorg..hahaha!! tajuk debat? "perlukah rncgn realiti tv di mansuhkn?" hurm..aku pon xtaw nk sokong belah sape time neyh..hehe~

Paling aku suka dlm group ni ialah Alwidz..die ni dr ari pertama aku tgk talkactive n aktif la..beratur? cewahh..die je dpn..dh la kecik! hehe..dgr kata n bertindak mengikut arahan..dia la ketua cheers..yg bgus, solat xtinggal..time mgrib n isyak mesti dia ilangg suraw. bagus btol..dia ni mmg cm budak2..dr sabah..kelakar giler..tp die hormat aku..die yg salu panggil aku director..kdg2 pngil kakak je..mmg die bagus la..~

Then,group aku undi punya undi punya undi, kena berlakon..so xpela..siap ada tema.."every ending has a beginng" lebih kurang cmtuh la..pikir punya pikr punye pikir, kitorg wat cite psl pnduduk kg ni prcaya pd dukun je smpai anak nazak pun still xmoh bwk g jumpa doktor..then abg kpd budak tuh agak maju, so dia bawak gak adik die g jmpa doktr,then after a few days adiknya pon sihat..n pastuh baru pnduduk kg mula yakin dn trust doktor..haaha..korg rasa cmne? ada kaitan ngn tema ke x? ada x? sket2? hehe..alo x xmenang la group aku! haha..happening atas stage tuh.. paling aku xdpt lupa skali adalh dialog alwiz ngn wani :
Alwidz : Org sana, org kat sini sakit pun xtahu..
Wani : Alaa...baru taw la sayanngg..
Alwidz : jgn la syg2.syg2 buleh menggugurkan iman..

time ni gawat 1 dewan org gelak..dh la dua2 nye kiut! ekspresi pun bagus! rindu tol nk tgk dorg berlako lagi..sume pandai wat lawak spontan! sampai mlm2 last tuh alwidz ckp "kakak ni suda mlm2 last baru nk wat lawak" yup..mmg pon! mmg sngaja aku xnk berlawak sgt ngn dorg time minggu mesra tuh coz aku kena tegas sket biar sume kje berjalan..akhirnya? KAMI JUARA!!

Thursday, July 23, 2009

penat gilerr...~

Adui..minggu ni giler penat ah..~ coz aku jd fasi tuk fac aku..mmg penatla. every nite ada program.. and aku sebagai director lagi la wajib tuk dtg masa program tu di buat.. exco kata cheers group aku kurang gempaq. yeke? ish3...cian dak2 nie..kena ubah cheers yg lebih menarik, tertarik n da bomb ah pulexx... so stakat ni cheers tuh aku tgk "ok" la jugex dr yg b4 ni punye kan.. then logo...emm..aku rasa aku dh lukis tuh cukup cantik dah..dtg dorg punye warne2 dh jadi lego dh bkn logo..huhu~ btw hope logo group aku tu still nmpak cntik la..tp act not really complete..pasal plan nk tmpal logo tu kt ketas warna lain..tp exco dtg kutip logo awal sgt daa...
ke4, pasal bendera group aku lak..pergh..mmg mantul ah reben kaler mas tuh~ hehehuhu..xtaw lg group len cmne..hope group akunye yg paling mantol ah..coz warna emas tuh beb..bior berkilat n bersilau2 mata exco tgk bndera group aku..ekekeke!!
last, pasal persembahan group aku lak..undi punya undi kena berlakon beb~ aku tgk ada la 2 3 kerat rupa yg ada bakat berlakon tuh..orait lah tuh..dorg pun bkn bdk fsgk nk ada lakon2 nie.. so far so gud la..ok la.. n undi punya undi lagi sekali group aku punya turn persembahan no.2 pulexxxx....atoiyai~ aku selaku director ketaq siot..hehe..tp dlm lakonan tuh aku dhs elit lagu,n unsur kelakae sket la..xnk skema basut sgt..mcm2 lagu ada..lagu jiwang, rock, indie..pergh sume ada..sekali lagu cradle of fifth tuh sbgai latar blakang lakonan..power of dream tol..cuma lagu halimah jongang je xde ek? hehe..coz watak tuh mmg xde pon..apekes nk berlakon watak tuh pulak? mcamana ending nye nt? adakah gigi halimah akan terkebelakang sedikit?? hurm..fikir2..
Adios...~

Monday, July 20, 2009

owh Para Wanita di sume Planet...~



Fuh~ mmg tabik ah sape yg brani pakai kasut tumit tnggi cmneyh! tuan punye bdn yg pakai kasut ni mesti giler bangga ah..~ konon bajet abis anggun n SEXY la snang cite..kui3~
Yang baiknye pakai kasut bertumit nie bkn apa..sekurang2nya die leh membentuk perawakan seorg wanita semasa berjalan..kira cm melenggang sket la..nmpak ayu la org cakap,kira kalo lintas depan mamat2 ni gerenti leh cair ah dorg tgk..ahaha! yg jalan kasau langkahnye tuh eloklah berkasut ada tumit..barulah teserlah sket kewanitaan tu kan......? Taaapiii.....ada gak buruknye pakai kasut tumit tinggi cmni..aku juz sarankn korg pakai kasut yg bertumit gak tp jgnla smpai sedepa tigginye..ish3~ leh lebam tumit sehhh!!
Haa...skg aku nk korg sume tau akibat2 memakai kasut tumit tinggi yg "chantek" tuh..

1.LUTUT
Pemakaian kasut tumit tinggi akan mengubah postur badan seseorang dan ini menyebabkan beban yang tinggi pada bahagian dalam lutut. Lutut merupakan tempat yang biasa diserang osteoarthritis. Satu kajian telah dijalankan dan menunjukkan pertambahan tekanan di lutut sebanyak 26% dengan pemakaian kasut tumit tinggi.

a) Postur
Kasut tumit tinggi menolak titik berat badan ke depan dan menyebabkan ketidaksejajaran antara peha dan tulang belakang.

b) Tekanan
Kasut tumit tinggi mungkin boleh menjadikan kaki anda kelihatan panjang tetapi tekanan di bahagian depan kaki anda akan bertambah berkadar langsung dengan penambahan ketinggian kasut tumit tinggi anda.

2.BETIS
Otot di bahagian betis akan mengerut(contract) untuk menyesuaikan dengan ketinggian kasut tumit tinggi. Otot akan memendek dan menjadi ketat (tighten).


3. MORTON'S NEUROMA
Tapak kasut yang tinggi serta hujung kasut yang tirus akan menyebabkan penebalan tisu disekeliling saraf yang terletak antara jari kaki yang ketiga dan keempat. Ini akan menyebabkan rasa sakit dan kebas pada kaki.

P/S : Jadi..renung2kan dan selamat beramal...(^________^)


Saturday, July 18, 2009

test try cuba~


Salam..salam..ya SAlam..hehehuhu~

1st, ini kira test2 nk aplikasi pe yg umi_perspective (ceh nama xcukup komersial la..lalala~) ajar mlm td..upload pix sehh..pix yg mcm bajet cun ah! hahaha~ wekk! kalo jd blog neyh leh ah aku wat bangga sket..kembang2 kn lubang idung neyh~ .ahahaha~ =P

esk mlm stat suda jd fasi kt feb~ atoiyai kena pkai formal tuh~ mana nk kaut suar slack ntah.. ari ni pom ari ahad,cik cleaner cuti..kalo x ley gak g tnya dorg,minta pnjam suar dorg ke..ha.. hehe..euw!! xsuka ah suar slack! gelebeh2 je..skema la wey~ dat is not my type! static gurl leh ah! xley jd neyh~ esk nk jumpa junior, kok ye pun nk pkai formal bior ah cun sket..cewaahh! kena la tnjuk diri ni umpama senior yg berkaliber sket dpn dorg (walaupun tahap kaliber tuh baru 60%) tambah muka aku ni..dh super trouper senior tuh~ kuang3~ =P

sayang nye kt wet!

aritu aku ngan member aku g 1 shopping complex ni..namanya tettt!! Rahsia~ ceh! giler sale abis abisan~ aduh..ya Allah ya tuhanku..besar sungguh dugaan mu itu..ekeke~ =P mmg patut pun sem ni xdpt ptptn,kalo x licin aku kejekan..hahaha~ kasot emilio valentino sale giler bebb!! rasa cm nk kaut sume yg ada ats rak tuh~ tp seluk2 poket ada rm3 je..ekeke~ uish, xleh jd neyh! kena cari atm! cmne pun dh dtg sini WAJIBUL GHUNNAH kena bwk balik sepasang!! yeah! akhirnya.....fuh..puas ati~ ahaha..wekkk!!

bckgrnd