~~~ Its Bad To Say Bad Things Behind One's Back, Especially When You Don't Even Know The Person..and I'm Fifa, Let Me Exist As I am, For I Simply Just Want To Be Me! ~~~
There was an error in this gadget

Wednesday, March 31, 2010

:: CANTIK ::

Sume org kalo leh nk CANTIK kan? bukan "kalo" tp mmg sume nk cantik, baik pempuan mahupon laki..tp perlu ke nk berlagak cantik? perlu x? org cantik mungkin akan ckp, "ah biar lah..dh mmg aku cantik pon..ko nape? jeles? " itu org yg cntikla..yg xcantik lak akn ckp "euww..plz la..apahal tah..mcm la lawa sgt" tol x? wakakaka..ohh dunia.. :P

aku suka tgk org cantik..oh ex-kius-me, im not lesbo..wakaka..tp mmg suke tgk benda yg cntik n indah..kalo betol cntik, ak akan ckp "cantik"..kalo xcntik, ak ckp "em.okla..boleyla, biase je.."..ak xkn sesekali la hina,2 ciptaan Allah..tp kalo ak maki tu mknenye ak nyampah sbb die belagak cntik walhal die bukan leh dikategorikan sebagai cntik pon..kakaka..ak pon xcantik, jd dilarang sama sekali tuk belagak mcm cantik.org akan menyampah! haish..

shit, u olz taw x..( gewdix kan?) ada gak org yg meminta2 dipuji..adeh..cmtu pon ada taw..masakan pokok akan bergoyang kalo xde angin..xde ribut, taufan n puting beliung? sebab ak dh jmpa la ak brani ckp mmg ada spisis seperti ini..MEMINTA UNTUK DIPUJI..ooohh apakah?? kalo dh betol cantik, xperlu susah2 mau mita org puji maaa...org akan dtg puji lu secara sukarelawati sama ada iklas or separuh iklas atawpun xiklas langsung..napa mesti mau minta org puji2..komen2 lu..ini bukan lg CANTIK tp dh CAMTAIK..adeh~

Betapa FAKE nye komen ataw pujian itu jika anda sengaja meraih org memuji2 anda..biar la mereka puji anda kerana mereka mmg betol2 nk puji anda xkisahla dlm situasi cmne pon..sama ada sngja nk amik ati anda je,ataw apa2 je asalkan tindakan beliau memuji anda adalah kerana mereka sendiri yg inginkan sebegitu bukan kerana atas permintaan anda. euwww...keji ataupon jaik kalo ada org minta2 di puji..haish.. jagalah kecantikan anda..dlm dan luar..jgn cntik diluar, buruk didalam.





Saturday, March 27, 2010

:: Mixpod ku..::

weh..soalan pertama, mase korg bukak blog aku nih ada background muzik ke x?? wawawaaa...jgn senyap bile ak tanya, tlg leave comment kt bawah..soklan ak senang je..ada ke x background music? Nih, ak nk gtaw dlm exam penggal pertama darjah 3 pn xkn ada soklan cm ak tnye td tu taw x apatah lagi dalam UPSR ..wakaka.. :DD
Jadi kerjasama anda amatlah di hargai, kalo tade lagu, leh x korg tlg wat bg ada lagu? ak xnk korg amik mic n karoke mase baca blog ni..bukan itu pintaku..ataupun korg buka radio ataw pe aje yg leh kuarkan bunyi sama ada rentak slow mo, mahupun heavy metal, dangdut, balada, rock kapak, rock cangkul, badigol or apa2 je ah yg kuarkan muzik berirama ok..ak xnk yg cmtuh, yg tuh adik ak pon leh wat..ak cuma nk mita korg tlg share ilmu.. mgenai apa langkah2 yg perlu aku wat bg ada musik background dlm blog ni sepeti sediakala ataw seperti asalnye disaat2 aku melahirkan blog ni.. ( ceh ayat skema esei pmr) ..ataw kalo blog ni bernyawa org kata sejak azali ah~

Sesungguhnya..ceh..ayat mcm nk pasrah di situ..kakaka~ sesungguhnya, ak dh try sedaya upaya..abis lelah dh ni..sepenuh kudrat ( betol ke ayat ak ni weh? ) ..dh abis tekun ak wat bg muzik ada balik..tp xberjaya..ohh mengapa? mengapa MIXPOD? anda tahu apa dan siapa itu mixpod ? Mixpod tu web ak link lagu kt blog ni ok..so sesape yg nk letak music background kt dlm blog anda bleh lah sign up mixpod! :)
ok, ak sambung lagi kata2 puits pada mixpod..Mixpod, kenapa ko berubah? apakah salahku padamu mixpod? sob..sob..sob..di awal pekenalan kita, dikau x begini kan..masih kah ko ingat mixpod? suatu ketika dahulu..ak sunting mu n letak dlm blog aku? ko ingt x? ko jgn wat2 lupa mixpod..ko xde perot, jd ko xtelan semut kan..mana mungkin daya ingatan ko lemah mixpod..kenapa? mengapa? bagaimana? utuk siapa? cehh..dh masuk teori ekonomi di situ..wakaka~
Duuuhhhh..tensen! tension! tuition! wawawa..mana pergi lagu aku ni wehhh..TOLONG! TOLONG! speaking sket, tnjuk terer..HELP! HELP! PLZ HELP ME..ooohh plz..plz dont go mixpod..dont go away....wawawa~
Lepas ketiadaan mixpod..eh mixpod ada, cuma die xberfungsi je..jd, wajarkah aku gelarkan mixpod aku WKU? web kurang upaya..eh web ke tu? wakaka..ntah, men ckp je..web la kot..kan? ekeke~ aku harap ada insan2,modal insan mahupun insang ikan yg tampil ke hadapan membantu aku menyelesaikan dilema aku ketika ini.. tampil lah membantu ak..WONDERPETS, mana ko? dlm TV ak tgk kemain ko dtg membantu kawan2 yg dlm kesusahankan? skg ak susah ni xde sekor pon dtg tlg aku..ak makin sedih..ak bukan kawan ko ea? tp cmne pun ko tetap kwn aku..cik kura2, cik itik ngn cik burung..hee~!
Apepun, ak nk tegaskan bahawasanya aku amatlah series ketika ini. mmg betol3 mita sape2 yg taw dtg tlg gtaw pe prob mixpod ak ni..or suggest kan kt aku web lain tuk boh bckground music..ak xsuke blog ak ni sunyi tnpe music..xbest weh..suram je..ni blog bukan aku tubuhkan tuk tulis cerite seram..hehehe..

Ok, tlg ea..sape tlg aku, aku komen2 salu kt FB korg..wawawa..sape tade FB, ak emelkan TERIMA KASIH kt emel korg ea? tu je ak mampu wat sbgai tanda hargai n tq atas jasa yg disumbangkan..:P
Gud nite~






Friday, March 5, 2010

:: Kerana Zai ::

Teknlogi maju, mesia maju, motto sek ren aku, "maju dan terus maju", haa apa lgi yg de kaitan ngn maju ni..maju baju, baju maju, maju maju..cop! fulstop! dilarang melalut di kawasan ini..wawawa~

Begitulah mesia pada hari ni..segalanya semakin maju..gud2.. and, sifat manusia pun maju gak..iaitu semakin maju tuk berpura pura, kura-kura, ura-ura, lura-mura!

Arini tade topik..sj updet blog..sebab aku tgh bosan men fb.. Yerr anda, sepeti biasa, soalan aku, Anda tahu apa itu fb? hehehe! time nih, tgh sibuk berkomen ngn mber baik aku, si zai porkey gundut..mklumla..mybe today last die kecoh2 kt fb aku, pasni mesti slow dh die men fb..nih ak rase nk tacing neyh..sedih..sob..sob..hehehe..tp die respon lmbt giler..sama ada tenet die prob seperti selaluu orr....die bersungguh bekeja kt pejabat die..mklumla arini last die berkhdmat kt sana..pasni nk jd ckgu dh kawan aku tuhh..fuhyoo..agedebak! agedebak tu xde mkna taw, mmg aku suke sebut dr zaman kecik2 dlu, n korg xpyh susah2 lak bukak kamus nk cari mksud agedebak tuh..mmg xwujud bhse tuh..ak je wujudkan..agedebak tu bg aku cm sesuatu yg best n tekejut la..kira cm gempak laa..wawawa~ mengong! nmpak sgt dh bosan..zai a respon lmbt sgt..ngantok aku..time pagi2 laju je..ak jek a xbgn g..lena di buai mimpi..putera hensom dtg..hahahaah!! gilakk!

Ikutkan ptg ni mber aku ajak kuar, g teman die beli adiah tuk bf die..esok besday bf die..waaa..bestnye..bahagia2..org de pakwe kann..huhu..tp ak mls je nk kuar..ingt nk berfb ngn zai abis abisan..tp ko lak respon ak lmbt..weh dok watpe..layan amoi jai ko men roda impian ke? hahaha..tlg lah respon aku sepantas kilat..kelajuan cahaya..duuuhhh..bosan dh ni weh! haishh...
smpai ak leh post blog lg nih tggu ko nye komen..gilerr lambatt..cm kura2 yg patah kakinya..huhuhu..zai jgn marah..hahaha! kalo ko marah pn ak xtakot.. :P


Wednesday, March 3, 2010

:: Hari Jumaat ::

Salam ye anda semua.. :))

Aku dpt 1 msej ni dr mber aku..xtaw la ia kebetulan ataw mmg betol2 ada hikmah..utk umat islam, bersama2 lah kita renungkan... ^^

Jumaat - 27/11/2009 : Aidiladha
Jumaat - 18/12/2009 : Thn Baru Hijrah
Jumaat - 25/12/2009 : Hari Natal
Jumaat - 01/01/2010 : Tahun Baru
Jumaat - 26/02/2010 : Maulud Nabi
Jumaat - 02/04/2010 : Matiny Yesus Kristus
Jumaat - 28/05/2010 : Hari Wesak
Jumaat - 10/09/2010 : Hari Raya Aidilfitri

Ingat, dan renungkanlah di dalam Al-Quran, Allah telah menyebutkan bahawa KIAMAT terjadi pada hari JUMAAT!! Byk Istighfar dan berdoa pada Allah, semoga dosa di ampuni..

p/s : ni yg ak dpt..jd ak share ngn korg..ak pun xcek lg kalender nk tgk kesahihan hari jumaat ngn tarikh2 tersebut, n pristiwa yg berlaku. nt ak tgk.. :))


Monday, March 1, 2010

:: Thx For The Add ::

Pertama sekali, yg tibe2 ak updet dis blog sbb ak nk ckp pasal "sombong"..ikutkan cm xrelate ngn title, tp sbnrnye ada..enjoy reading..wakaka! sombong ni mcm2 jenis..1st,muke sombong, tp sbnrnye kalo dh knal, die ok je, 2nd, sombong bodoh, dh xtaw tp xnk blaja, xnk tnye org yg lebih taw..still nk wat cm taw..org perlis ckp. "wat kepala taw"! 3rd, sombong xbertempat..paling xleh blah ni sombong xbertempat la kot..bajet fofular n hot! Kalo dh jd artis, bleh la gak wat sombng..hahaha..tp bg ak xpyh la nk sombong..xrugi pon..tp yg mls tu bila xlayan, ckp smbong, dh melayan, melampau2 la..ckp kita gewdix..mana 1 nk wat pn xtaw la..snang cite, pndai2 la korg nk batas2 kan sndri nk layan org. pendek kata, layan secara beragak agak laa..♥
Lagi satu kan, yg ak nk share ni, benda realiti taw..ni ak nk ckp pasal "sombong bodoh" lak..kalo korg perasan la, salu masa main fs, fb, ms, tagged, hi5..n bla..bla..kalo korg prasan salu ada komen "Thx 4 da add" la, "Thx 4 da request" la, "Thx 4 da apprving" la " Thx 4 adding me" la..n yg seangkatan dgn benda ni la kan..korg prasan x? prasan kan? alaa benda biasa sgt dh tuh..sape xprasan tuh ak xtaw a nk ckp pe..ok, pertama sekali..pe korg faham dengan maksud "Thanks For The Add"? Ok, ak rase xpayah kot ak nk translate maksud sebijik2 ayat tuh..add tu dh taw mksud dia tambah..menambah kan? ok, mengikut fahaman n ideologi aku..wakakaa...bahase nk power la konon, bg aku a kan, benda ni bermaksud terima kasih kerana menambah saya ke dlm frens list..haa cmne nk ckp ek, mkcudnye cm xkira la sape add sape, tp die nk membawa mksud kepada "menambah bilangan kawan yg sedia ada". Cth budak S add budak J..so J akan ckp, "thx 4 da add!" kt budak S kan? ok, dalam situasi ni, bg aku la..walopon S yg add J, S still leh komen "thx 4 da add" kepada J..sebab bg aku "thx 4 da add" ni membawa mksud "menambah bilangan kawan"..so skg, ak xtaw pendapat n pandngan korg..sama ada setuju ngn aku or x..yup, stiap org pndgan die berbeza, ak taw..tp itu terpulanglah kan.. n now, ak nk tekankan kt sini, sila lah jaga adab..sebab aku dah terbaca komen org yg "sombong bodoh' ni..ada budak add die..tp budak tu anta komen kt die "thx 4 da add"..ok, korg taw x budak tu jawab pe? "excsme me! u yg add i ok..bkn i yg add u!" wow..sgt sombong xbertempat n sombong bodoh~ mybe fahaman die, bila org add die, die je yg leh ckp "thx 4 da add" pada org tuh..org yg add die xleh ckp cmtuh..adehh..cmtuh ke? before ni kan, ada gak org add aku, then die komen "thx 4 da add"..ak pelik, bila masa aku anta request kt die..then ak faham balik ayat "thx 4 da add' tuh..bnda ni bg aku, lebih kepada thx krna menambah..ak rase amai yg berfikirn cm aku..coz ak dh jumpe byk komen yg mcm pe ak ckp..dimana, sapa add sape xpenting pun utk komen "thx 4 da add"..sbb ia sgt general..bkn utuk sbelah pihak je leh guna..aku rase cian lak kt budak tuh..baru kot nk berkawan, dh kena ayat padu dr budak yg smbong xbetempat nih..huhuhu~ terdiam gak dak tuh..ak pn tgk profile budak yg sombong nih, uwhh umo masih muda n mentah..mude 2 thn dr adik aku azwan....tp die nmpak matured la dr segi rupa paras nmpak matang..wat ever, muke macet cmne pun, kalo umo mcm tuh mmg otaknye xleh pikir benda cerdik..bajet hot je..wakakaka..simpati sungguh aku pada org cmnih..haishh..muka cntik, otak cetek..so utuk korg, ak arap, pasni kalo ada yg add korg, pastu dia anta komen "thx 4 da add" kt korg, jgn la plak melenting ok walaupon bukan korg yg request die. ayat tu general la..mana2 pihak leh guna sbb die membawa mksud "menambah" so xkisah la sape add pun, frens list kedua2 belah pihak akan bertambah..so nape nk petikai? selidik maksud bg abis, faham tol2..jgn wat ayat tp xphm lak mksudnye. ni namanya sombong bodoh..malu bertanya sesat jalan.

Sekian dr saya..melaporkan dr bilik tidur rumah no 4++.. :P

:: S.E.N.T.A.P. ::

wakakakaa..tibe2 gelak..mmg kompom x sihat n mmg layak digelar penganggur paling gemilang bulan ini..kikikikiii~ Perghh agak lama ye anda, ak xupdet blog ini..yg bajet ala2 chill lah sgt..wawawa~ Pertama sekali ya ibu ibu bapa bapa siapa yang punya anak bilang aku, aku yg sedang malu sama teman teman ku kerna cuma diriku yg x laku laku..wakakaka. (pendahuluan) ♥ Gilaaaaaaaaakkkkkkk Milaaaaaaaaaaakkkk!!! taw x pesal arini aku bg lirik lagu indonesia? haha..sape nk jawab, sila tekan "balzer" ye..(xreti eja..haha) jwpan petama, mmg aku xlaku..so ada kena mgena ah ngn lirik tuh..muahaha! jwpan kedua? :) ye..sila ye anda..sila2.. tettttt! ok, nmpak sgt ak je yg tekan balzer tuh..sekian..anda xpyh jwb laah. biar ak gtaw..hehehe..sbb ada warga negara jiran baca blog ni.. kepada beliau yg terasa tuh, aku ucapkan "makasih ya pak" kikiki~ :P oit, ada lg ni pesanan penaja --> " makasih ya dong..kerna baca blog gue.. :) " heheh..ak guna bahasa rojak je dlm blog ni..kalo xpaham sila bertanya di kaunter terdekat, atawpun rujuk kamus dewan bahasa atawpun sila trus bertanya pada aku atawpun (gile byk atawpun..hahaha) ataupun trus buat2 faham lagi senang..wawawawa~

Arini aku nk umumkan bahawasanya aku telah sentap..hahaha! jgn tnye sbb pe ak sentap..sbb kalo korg xtanye pun ak mmg akn gtaw npe aku sentap..jd ye para anda sekalian, sila simpan n tutup peti suara tuk bertanyakan soklan tersebut..haishh..susah2 je nk tnye, malu i taw! haha..
ak sentap sebab..aaaa...ish, konfius ni..nk gtaw ke x..bayee.. kikiki~ ak sentap sbb ak nk rase atawpun bhasa sastera sket, ak nk menjiwai perasaan sentap itu..ak jrg sentap, jd ak nk selami prasaan org yg sedang sentap..Bagaimana rasa sentap itu? manis? malu2 firaun? wakaka~ and pe yg aku rase, sentap tu satu prasaan yg buat hati aku mengecil..mengecut dan dgn kata yg lagi tepat, buat hati aku dh xchomel..euww! suke prasan kan i nie..ishh..meluat taw! dush!
Alangkah bagus kalo xde perasaan sentap nih..sbb bukan best pon rase benda tuh..tp lagi bagus la kalo xwujud org yg suke wat kita nk sentap..tol x? hidup sekali..watpe nk berdengki? Tuhan cipta setiap manusia ada kelebihan n kekurangan diri masing2 taw..ko ada bakat mcm tu..aku lak ada bakat yg mcm ni...jd kita kena sharing..berkongsi..watpe nk dengki2..pastu sentap2..kan?
aku ckp ni bukan sj nk bercakap, tp nk kita sume ikut pe yg baik dr blog aku ni..yg ak merepek2 tuh jgn la ikut plak..ak pesan ni tuk diri ak sndri jugak..ak xsempurna..kadang2 niat nk berguraw..tp xsume leh trima gurawan kita..xleh guraw p dok suraw or dlm gua..pilih la nk gua mana :

a) Gua niah
b) Gua kelam
c) Gua hirak
d) Gua batu kapur, sabah
e) Gua Bewah

Haaa..cukup kot ak bg 5 jenis gua..hah, pandai2 a korg pilih nk duk gua mana kalo ak nk gurau sket nk sentap, nk terasa..atau pun segala teguran aku tuh wat korg sentap. kdg2 ak ckp xbetol, salah..jd aku MINTA MAAF byk2 dr ujung ambot smpai ke ujung kaki..aku taw aku byk wat salah n silap..aku xsengaja n xpenah ada niat nk gado2 n tarik muka..ak paling xsuke ada prob cmni..Aku nk korg sedia maklum, sejak aku kehilangan kakak, dgn kawan2 pempuan la aku nk share everythg rhsia aku..xkan ak nk cite kt adik2 laki aku plak? xsume rhsia ak leh share dgn dorg..aku cuba rapat ngn kwn2 pempuan..wat mase ni aku cuma nmpak sorg dua je yg aku leh label die lah KAWAN SEJATI AKU DUNIA AKHIRAT and aku harap, die kekal setia bersama aku masa aku susah n senang smpai bila2.. kalo setakat nk kawan aku sekadar tuk hiburkan korg, suka2, ataw tuk kekal yg sementara, bek korg trus blah dr idup aku..ak xsuke ada kwn cmni. time ssh, tade kwn, ada prob, cari aku..tp bila snang, xpuas ati, sume nk jauh diri. mmg aku taw adat berkawan, ada je xkena..tp kalo rasa dengki tu tade, xjd taw cmni.. aku leh je kawan ngn mber aku dr form 1 until now..xpenah gado2..sekali pun xpernah..sbb die xpenah dengki pada aku, n ak pn xpenah dengki ngn die. time ak ssh n senang, die salu ada..tu baru nama KAWAN SAHABAT SEJATI taw. bukan time korg boring, korg tade kwn, bru nk mencari2..hampeh la cmtuh..haishhh..ni aku nk emo ikan nemo eye mo balik ni.. :P

ok, bebalik kepada isu ye, Setiap org ada perasaan Sentap tuh..cuma disini ye anda, ingin sy tekankan bahawasanaya, kita leh control benda tuh..cuba jgn amik pusink sgt.. (peh nasihat org pandai je ak ni.. :P ) ak pn kdg2 cntrol jgk, xnk la sentap2 ni..biarlah anggap je dorg xreti nk berguraw n mmg niat dorg nk duk dlm gua kan..nk wat cmne..mmg wujud pn spisis ni..so now, ak mls nk amik pusink dh..lantak la org nk kata ke, nk dengki ke, pe ke..sukati la..jnji xkaco family aku dh la..tnggu bila sampai 1 masa, kalo ak dh xleh tahan, mmg ak bersemuka. sekarag ni kita collect "point" dulu..hahahaaha!! (gelak jahat) Korg kna ingt taw, konsep aku dlm berkawan senang je.. "budi baik di balas baik"..itu aje..sekian..~

Wassalam~ ♥


bckgrnd