~~~ Its Bad To Say Bad Things Behind One's Back, Especially When You Don't Even Know The Person..and I'm Fifa, Let Me Exist As I am, For I Simply Just Want To Be Me! ~~~

Saturday, June 2, 2018

Menu 15 - 17 Ramadhan

3 hari ni aku x masak. makan luar.

 Ramadhan 15 : Iftar dgn member sama keje laki aku kat Pakeeza restaurant.
Aku mmg suka kalo dpt iftar kt sini. menu diaaaa huhhh ..sila google. aku x da mood nk updet entry sebenonye ni


Ramadhan 16 : Iftar ngn bos n temen seperjuangan gueee as takaful consultan.bos belanjaaaa..buffer di hotel tower regency.

Ramadhan 17 : Non hado gambo.harini kitorg gi berbuka kt uma makngah belah laki akh. dia masak. hehe.

k tamat. nk tdo. satgi pas sahor nk p pasar borong lak. byeeeee

Menu 12-14 Ramadhan

Sebenarnya aku ingat ingt lupa apa menu aku masak since kuota internet dah abis. so aku pon malas amik port.

sini ak share je la menu ak buat antara 12-14 ramadhan. tp menu 14 tu ak x amik gmbr. hahahahahaha x tau la makan apaaaa lupa dahhh.

boh pi la semua tang ni bg membuktikan aku masakkk masa ramadhan thn ini 😂😂🤘

 Bendi goreng tumis telor

 ikan kembung sambal

 Telur masak lemak kuning

 sambal udang

 sayur sawi + carrot masak lemak


Telor mata masak redbean.


Sebab apa data tenet cpt abis? bukak blog ni main download and upload gmbar. huh. abis data aku sekejap je banggg. ak nye plan ni 3gb je sebulan internet tu.

sekian

Menu 11 Ramadhan

Banyak hari tak update entry pasal data internet dah abis. dah capai kuota! huhuh. ni ak pn dah ingt ingt lupa apaaaa menu aku hahahahahahaha

sis cuba ingt balik 😂🤘


ingt nak makan luar ari tu. tp last last buat nask goreng seafood! Letak ayam, udang dan sotong. Then kitorg gi bazar ptg tu. laki aku beli gulai daging RM5 wat tambah laukkk. ok sekian.


Saturday, May 26, 2018

Menu 10 Ramadhan

Harini masak sesimple boley sbb plannya nak keluar petang sbb nak pi beli mainan Haziq tapi tak jadi plak 🙄

So menu hari ini di 10 Ramadhan .




Sup sayur campur. Tapi sayur pon tak banyak. Cuma carrot + brokoli + sawi + kentang + tomato 😅


Ikan kembung sweet sour. Aku rasa ni dah boleh jadi menu kegemaran aku. Suka lauk ni..rasa manis masam gitu..membuka seleraaaa bak hangggggg! hari hari sweet sour pn tak pa aihhh!


Last, sotong masak kunyit.


💖


Hi, part ni aku edit continue pas sahur. Sup sayur aku buat yang selambak dlm periuk tu, laki aku x mkn lgsung. sahur td pon sama. aku syak laki aku dah jemu lauk sup sayur tu hahahahahahaha almost stiap hari masa bukan bulan puasa aku buat sup sayur campur. yeahhh ofcoz la sbb utk haziq..since ada anak kecik, kuah sup sayur je mudah tp anak aku kalau makan abis je tak nampak lagi ciiri jemu tu hahah selagi x jemu, masak je lee 😅😅

Laki aku cuma makan sotong masak kunyit dengan ikan sweet sour je. Kira sotong masak kunyit tu laki aku makan mcm sampai ke titisan kuah terakhir perginya! Tu la tu, bila aku tnya dia sotong ni nak masak apa? dia jawab buat sambal je 🙄🙄 erk, lagi lagi sambal .hahahahaha kalau udang pn sama, suruh aku buat sambal jugak. Balik balik lauk sambal. mmg suka makan sambal kot. kalau dia balik arau pon kalau mak dia wat sotong masak kicap he will ask the same question to his mom, "awat ma x buat masak sambai sotong ni?"
sambal dan haqimi berpisah tiada 😅😅
Sesekali ubah le selera tu ..aku cakap kt dia aritu, "udang masak lemak cili api makan x?" dia jawab "entahla. makan kot. nak mudah masak sambai ja. buat pelik pelik takot tak lalu makan pulak".

Adoi sambal je ponn idea dia. 🙄 so arini ak buat masak kunyit. gamble la dia nak makan ke x.. kalau x makan, aku makan sorang je la apa susahh bangggg 😝😝
Hurm at last .makan jugak sotong masak kunyit aku tu sampai ke titisan kuah terakhir 😅😅

Utk hari ke 11 ni aku rasa sebelum aku rasa muak nak berbuka puasa, elok aku ajak laki aku p makan luar atau beli kt bazar. cannot go ler bulan puasa ni makan hari2 masak. Bukan malas, tp jemu. aku mmg tak suka makan masakan sendiri dr zaman bujang lagi. org masak, xpe. hahaha aku masak bg org lain makan pon xpe jgn buat utk diri sndri..cepat jemuuu huhuh

Friday, May 25, 2018

Menu 9 Ramadhan

Hanis dah tido boleh la update entry. wahh gitchiuu. Haziq ikut papa dia keluar jap pi minum. Sambil sambil update entry ni aku play cite Edward the scisors hand. cite best ni. ada dlm external laki aku. cucuk tgk kt tv je 😅

Ok utk hari ke9 berpuasa ni aku buat tomyam campur putih + Ikan kembung sweet sour and sayur kacang buncis goreng je. 

Sama je cara aku buat tomyam merah ala thai yang aku share aritu. Cuma beza aku pakai pes tomyam putih. 

  
Ni la pes tomyam putih yang aku guna tu. Botol kecik ni RM12. Pun ak beli kt pdg besar.  Tomyam putih ni tak kaw sangat. Tapi boleh la. Ni sebenarnya ak beli untuk buat menu Haziq je sbb pes tomyam putih ni tak pedas pon so sesuai utk mak mak yang nak masak dan di jamu kan utk bg anak kecik makan. hehe. since dah hari hari masak and have no idea at all maka ari ni aku pakai pes Haziq ni utk menu kami sekeluarga berbuka hari ni. Rasa dia not bad la cuma tak kaw sbb tak pedas. Hehehe.

  
Kuantiti dia, aku bubuh 3 Sudu besar. Tp actually 2 sudu dah memadai dah. 


siap! Tomyam campur putih ala thai. as usual lah ak kalo masak mmg selalu tak cukup bahan. kali ni aku letak sayur carrot ngn tomato je 😂😂 isi ayam + udang + sotong. Daun ketumbar xde. daun limau purut pon xde. kalau ada, lagi wangi tomyam ni. hehe. tu je beza. Rasa sama je kot. 


Lauk kedua .ikan kembung saiz sederhana besar masak sweet sour. Ni ak tumis pedas sikit sbb tomyam aku masak tak pedas. Nak bagi syok sikit makan kena ada rasa pedas pedas sikit..gituuu. Laki aku siap sayang nak buang kuah sweet sour ni dia suruh ak simpan utk bawak ke sahur. cuma esok aku renovate buat telor dadar lepastu humban je dalam kuah tu 😅😅 Sedap menu ni. nak resipi tak? hahahaha google je la banggg. senang. Aku pon masak ikut suka aku jelah bahan pon x cukup. Asal jadi dan ada rasa..syukurr selalu 💖😁


Dan menu akhir, aku wat sayur kacang buncis goreng. letak carrot sikit2 je since dlm tomyam pn da ada carrot. jimatttt la carrot tu. ni sekadar nk bg warna warni je kacang aku tu supaya x mandom baru la selera sikit nak makan bila colourful..kannnnnnn ..and aku letak fishball sikit.
 * tgn kebahu .mata kelip kelip * 


Ok selamat bersahur esok ye. esok aku sahur makan tomyam ni jugak sbb ak mmg masak lebih sikit utk sampai ke sahur akakakakakaka tengok, betapa malasnye aku 😅😅 tambah telor dadar je esok pagi

k blah 

Thursday, May 24, 2018

Menu 8 Ramadhan

Korang berbuka apa hari ni? 😁

Untuk harini aku buat Nasi tomato + ayam masak tomato dengan acar simple asal boleyyyy je ! 😅 Sebab apa asal boleyy? sbb aku kalau masak tak sah kalau tak cukup bahan. so what? who is care?  Janji kenyang perut dan ada rasa 😌

Cara aku masak simple je pun..semudah ABC sambil mata 5 minit sekali melirik ke anak. Penat oo masak sambil kawal selia anak. Mana nak jerit Jangan panjat tangga, jangan tarik TV, jangan ! jangan! jangan! semua jangan gigil je tahan sabo elak aku layangkan senduk je kt kepala depa ni 😂🙄

Jom la ak jemput kalo ada nk try cara aku buat nasi tomato yg simple ni..silakan 😁✌


The very very 1st sekali korang lumurkan ayam dengan kunyit and garam lepastu goreng. Macam aku pnya cara .ayam tu aku goreng 3 suku masak je..then ketepikan .gitu .


Bahan Bahan nye simple je. 
 * 2 inci Halia. 
* 4 ulas bawang putih
* Sebiji bawang besar

Semua ni aku blend je sebati selumat then asingkan. 😁


* Tomato ni ak letak dlm 10-12 biji sbb kecik kecik je tomato nye pon. so aku blend jugak la. air boh sikit je sbb tomato tu dah berair dah nt ceroiii pulak puree homemade tomato u ols. Aku tak pakai puree tomato dlm tin. aku blend je tomato fresh since aritu dah sakan beli kt pasar borong selambak kan. Sapa lagi nk kena guna tomato ni kalau bukan aku..😌


Ha tudia rupa tomato yg dah di blend. aumm. Tomato ni nanti kena bahagi dua tau.
3/4 utk buat ayam masak tomato.
1/4 lagi utk tumis masak nasi tomato
so..u get me? 😁✌


Ops tercicir. kalau boleh tambahkan lagi sebiji bawang besar saiz sederhana potong bulat mcm gmbr atas ni. Utk masak ayam tomato tu bila hujung2 nak masak ko letak la hirisan bawang ni ye.

 Ok jom start masak. Panaskan minyak. tumis bahan yg di blend td tu. ( bawang merah + bawang putih + halia) . lepastu Masukkan sekali kayu manis, bunga cengkih, bunga lawang and lg sebiji tu apa nama adoi lupa plak. tp org panggil 4 sekawan. ha yg tu la tuu hihi😆😆 tumis la..pastu masukkan serai yg diketuk. hihi. Dah wangi masukkan sesudu cili giling. lepastu bg pecah minyak n garing2 gitu macam gambar kat atas ni. Lepastu aku masukkan sos cili sikit &  sos tiram.
Gaul and biar kejap.

Ok, bila dah pecah minyak, aku masukkan 3/4 tomato yg aku blend td. Biar pecah minyak jugak sampai bunyi plup plup plup! 😌👍


Taraaaa! dah pecah minyak .masukkan ayam goreng td..gaul2 gitu, masukkan bawang yg dihiris bulat2 tadi tu n perasakan la dgn garam dan gula. Siap satu bab!
well done fifah👏👏😌😝

Part kedua ni cara aku masak nasi pulak.

 Basuh beras dan tos kan.

Utk nasi aku tumis pakai Minyak sapi brand ni .HiHi. aku tumis terus dlm rice cooker. senang keje aku. 😌 So masukkan setengah sudu minyak sapi then tumiskan ngn bahan yg di blend td tu..iaitu bwg putih+ merah+ halia. aku amik sikit yg dr balance ak blend utk masak ayam tomato td tu lebih kurang dalam 2sudu je..sekali 4 sekawan ye. aku tumis sampai naik bau wangi ak letak garam n gula. then masukkan 1/4 tomato yg da di blend td tu biar mendidih kejap. Lepastu masokkan air ikut sukatan beras. mcm aku masak nasi 4 pot so air ak tuang 6 pot. biar mendidih kejap. Dah mendidih masukkan beras yg dah di tos td and masukkan sekali daun pandan yg disimpul kemas. lepastu angkt rice cooker p ke sarang dia dan biarkan beras tu masak mcm biasa. tekan butang rice cooke lepastu tinggal 😂😂

Ni part ending entry ni hahahahaha iaitu cara aku buat acar tak cukup bahan asal boley lah. Rasa ok je..cuma bahan je x cukup. hihi

 Acar aku cuma ada tomato + carrot + bawang + cili padi. aku potong dadu kesemuanya. Lepastu perasakan dgn gula + garam dan cuka. ak pakai cuka jap jalen. lepastu gaul la dan rasa la ikut selera korang. Dah rasa, kumur ye bangggg.. jgn telannn..batal puasa kauu banggggg. 😆😆


 Sekian nasi tomato aku. Rupa tiada tp rasa 8 bintang dari 10 bintang. 😝👌 Sory kalau resipi aku kucar kacir kan kepala korang. ak tau nasi tomato korang mesti lg sedap hahahahahah

Ok sila puji diri sndri. set nasi tomato aku sedap. so what? Masuklah kamu ke dalam lif dan tekan la nombor sendiri. Bye.

Menu 7 Ramadhan

7 Ramadhan aku buat menu ni

  • Sambal Udang
  • Bendi goreng telur
  • Ikan goreng tumis kicap 

Tapi dalam gambar atas ni ikan tu aku belum tuang lagi kicap yang aku tumis. Lewat petang nak berbuka baru aku gi tumis kicap. Bagi panas gitu masa berbuka tak dela sejukk je semua lauk nye pon 😅


 Ha ni sejurus lepas tuang kicap tumis tu. Berserungaih..😁😁 Well, menumis pon masa pukul 7 pm gitu. dah kalot nak berhidang..jadi terus tuang jela kicap tu. 

Rupa x menarik x pe la janji rasa tu ada hahahaha makan kenyang. 

Alhamdulillah! 

Wednesday, May 23, 2018

Menu 6 Ramadhan

Ikutkan aku nak susun menu aku masak sepanjang ramadhan ni dlm blog tp tu la since ada problem nak upload gambar aritu tah apa masalah tah terus malas nk update entry. And aku pon ingat ingat lupa dah menu apa aku masak sepanjang 1 ramadhan sampai 5 ramadhan ni hahah! yang pasti ramadhan ke 4 kitorg berbuka kt luar. makan steamboat dekat Restoran Shabu Shabu! Best la aku dpt cuti masak
 ðŸ˜…😅

So ni aku start dengan menu pada 6 Ramadhan. Aku nak share resipi tomyam ala Thai versi aku lah. Tomyam aku ni tak cukup bahan. Takde daun limau purut. sayur pon tak banyak. pakai  je apa yg ada stok sayur dlm peti ais tu. Senang masak tomyam ni rebus rebus je pon hihih. Lagi satu versi aku kalo buat tomyam aku jenis tak tumis tumis sebab aku pakai pes je. Pes tu pon dah berminyak. Kau nak tumis2 watpe . nanti makan benda banyak minyak, muka pon berminyakkkk minyakk takk?? 😌

RESIPI TOMYAM CAMPUR ALA THAI

  • 1 batang serai diketuk
  • 1 labu bawang besar potong bulat nipis
  • 1 labu bawang besar potong dadu empat. Guna bawang holland lagi sedap. sebab manis. Uma aku takda stok bawang holland jadi aku pakai bawang biasa je 😁
  • Cili padi pon ketuk je aku letak dalam 4 biji gitu kalo korang suka pedas kaw sila tambah bilangan sendiri ye 
  • 3 ulas bawang putih. Ketuk je sebenarnya tapi aku kena tumbuk lumat sbb laki aku tak suka bila makan tergigit bawang putih 😌😅
  • Limau nipis 2biji gitu

  • Ayam di potong dadu. Aku pilih bahagian dada banyak isi 
  • Udang
  • Sotong

  • Tomato
  • lobak merah
  • Bunga kobis
Ni je stok sayur yang ada dalam peti ais umah aku selain bendi, sawi dan kacang buncis. Ambil lah sayur yang bersesuaian je tak payah nk buat tomyam hispter bulan bulan puasa ni banggg

CARA PENYEDIAAN :


Ok u ols rebus je semua bahan td tu. Masukkan air takat mana kuah korang nak tu. Masukkan Bawang besar,  cili padi ,serai, dan bawang putih. Biar kn mendidih jap. 😅

Bila dah mendidih tu korang masukkan isi ayam pulak. ayam dulu tau. Then biarkan mendidih lg . Sotong ngn udang jgn bubuh lagi. sbb sotong udang cpt masak. kalo over cooked nt sotong jd liat, udang jd keras. 
Ingat! Kita nak bg suami makan kann..harus kena sedap KAH KAH 😌
Bila ayam dah mendidih, korang letak la pes tomyam tu..Jangan pakai Kiub ..tak sedap 👎👎



Ha..aku suka pakai pes tomyam yang ni..THAI TOM YUM. aku beli kt padang besar. Pes lain aku tak pernah try.  Tp kalo tgk review ramaaaaaii yang suka pakai pes ni jugak! Aku beli mmg botol besar sebab senang tak payah beli berulang kali. 😁


Aku letak 3 sudu besar mcm dalam gambar. Utk pedas, dan terasa tomyam tu.kalau kedekut letak mmg seroii la kuah nanti. so lepas dah bubuh pes ni korang kena rajin kacau kacau bagi pes tu betul2 hancur dalam air periuk kalau tak nanti berketul tak sekata u ols!! 


Ok, lepas dah kacau kacau tu, bagi la mendidih sekejap. Dah mendidih tu, korang boleh lah masukkan sotong, udang, dan semua sayur tu, lepastu terus picit limau nipis. gitu! senang kan?? akakakakakakkakaka 

Nih aku nak share satu RAHSIAAAA nak bagi tomyam korang sedap macam rasa makan kat kedai Abeeeeyyy!! 


Taraaaa!! Nindiaaa susu pekat kauuu diknon oiii! Ni lah RAHSIA KEAJAIBAN nak bagi tomyam kau rasa lemakkk sedap macam kt kedai siam di hatyai!! kau ngerti? iyaaa jgn tak caya aku cakap, ni lah rahsia nk tomyam berlemak sedap.
TAKBIRRRR!! 😆😆


Banyak mana nak letak?? CUMA 1 SUDU BESAR je bangggg...jangan kau hentam bersudu sudu konon nak lagi berlemak dan lagi sedap dari tomyam aku ekkk? Nanti ke lautan Hindi rasa tomyam kau banggg.. less is more..kita nak rasa lemak lemak skit je..kang letak banyak rasa manis pulak. Ingat ye kalian, HANYA SATU SUDU SAHAJA. Jangan kau nak langgar pantang sifu ni mmg tomyam kau tak jadi nanti hahahahahahahahaha 😁😁


 Ok dah bubuh susu krimer 1 sudu td tu korang kacau kacau sikit. terus perasa kan dengan garam sikit and gula sikit. Rasa la bg sedap ikut sedap korang. Dan bulan puasa ni kalai nak rasa, rasa hujung lidah je tau..lepastu kumur. Jangan kau nak pura pura tertelan! Cukuplah dulu zaman sekolah korang suka buat buat tertelan air paip masa mandi.


Ok, ini lah kejadian tomyam campur versi aku. Tak cukup bahan. Takda daun limau purut, sayur pon x semenggah and takde daun ketumbar. kalau ada, lg wangi gitu. Nampak mcm sendu tapi percayalah TASTE IS THERE!! hahahah Tapi dalam takde pon laki aku makan tambah. sedappp ke lapaqqqq tak tau lah 😌

Huh, pjg plak entry kali ni masak tomyam campur aje pon! hehe. Ok, orang kata kalo makan tomyam kita kena lawankan dengan telor dadar , sayur kailan ikan masin. wahh gitew! Tapi aku tak mau lawan kan dengan telor dadar. memandangkan bulan puasa ni kau apahal nak lawan lawan plak. hahahahah kawan elok elok jgn gado. Sayur kailan pon sis non hadoooo. 



Jadinya, sis buat sawi masak tirammm jela..masukkan skit fishball bagi sawi tak kesepian dalam mangkok tu. 

Ok, dua menu ni je masa Ramadhan 6 aritu..cukup lah. sbb dalam tomyam pn dah byk lauk. ada sotong ada ayam ada udang ..Nikmat apa lagi mahu kau dustakan 😍

Sekian,selamat mencuba hidangkan para suami anda Tomyam Campur Ala Thai. 

Sebab nak aktif semula

Ok, sebab masalah nak upload gambar dlm blog dah setel maka ak leh bgtau kenapa aku nak aktif semula blogging. walaupon yg follow pon tak sampai pon 50 follower. but i dont care at all. takde org follow blog ni pon xpe sbb tu bkn benda utama.

Dulu hobi. skrg dah rasanya bukan hobi kot. ada anak kecik nak hobi blogging blogging ni adalah sesuatu yang di mengada ngadakan! Sedangkan nak berak pon tak mampu tenang inikan pulak nk berteleku taip taip bait kata. sapa dah jadi ibu then u feel me 😁✌

Sebab paling utama ranking no 1 ak nk aktif semula blogging ni sbb aku nak hadiahkan kenangan utk keluarga, suami dan anak anak aku bila aku dah tak ada lagi . Masa hidup mmg org x ingin pon nak baca blog kita kisah kita. yes who is care? who are you? tp percayalah once bila kita dah tak da, hari hari family kau akan bukak dan baca coretan kau tanpa tercicir satu pon!

Macam mana ak leh terpikir smpai cmtu? korang leh follow fb En. Razif ni .beliau hari2 akan share posting coretan blog arwah anak dia yg meninggal kerana para tiroid yang sebelom ni viral tu . Aku ada komen dgn en razif ni, dia kata blog ni la kenangan yg arwah tinggalkan utk dia..utk dia lepaskan rindu. Aku pon baca gak blog arwah. yes guest what? ak rsa mcm aku dah kenal dgn arwah tu sgt rapat! walhal xkenal pon. itu la kuasa coretan kita.

ni fb en razif tu..and yes ofcoz posting beliau yang selalu share kisah nukilan arwah anak dia..




Kisah arwah anak dia pernah viral dan menggemparkan Malaysia. Korang nak tau. leh la follow fb beliau atau fb arwah suami beliau Taufik Abdullah. Mmg sedih kisah sakit arwah ni viral sekejap je dan x lama tu arwah meninggal. sebaya aku ni umurnya.

Jadi, sbb tu lah aku nk aktif semula. mungkin tak la setiap hari ak updet entry..apa kauu mcm  tak de keje hari hari nak updet hahahaha aku belum obses tahap tu..tp insyaAllah akan aku selit coretan pasal anak2..mana tau aku pergi dulu, anak2 leh lah baca apa mama dia tulis merapu mereben ni..tp percayalahhh..benda ni akan jadi kenangan lepas ketiadaan kita.

Aku xnk la doa ak istiqomah tulis blog ni lain la ada yg bayo royalti. Saja isi masa lapang je banggg..mcm2 leh share tau kalo ada blog ni. kisah syok sndri boleh. takaful boleh. ilmu boleh. semua boleh.

Malaysia boleh! See? 😅😅

PASAR BORONG

Kenapa aku nak aktif balik tulis blog ni nanti aku cerita. Sekarang ni aku nak update entry pasal apa benda yang aku dah borong dekat pasar borong aritu. sebab aku nak delete buang gambar gambar dalam henpon taknak memori penuh dan sebelum aku lupa harga harga setiap barang. Weehuuu,

So sini aku nak share la. Aritu aku ngn laki ak lepas sahur terus keluar rumah angkut “askar askar” kecik pergi pasar borong lebih kurang jam 5 pagi kauu! Macam tak caye barang kitorg beli tu cuma RM53 SAHAJAAAAA

So ini apa yang aku beli pagi tu. korang leh compare la murah ke x berbanding ngn pasar pagi atau supermarket. Bagi aku mmg bezaaaaa banyakk laaaa.


1 kg Sotong RM8.50

1kg Udang RM20

 1kg Ikan Kembung saiz sederhana RM4.50..Murah weh RM4.50 ni kau dapat dekat 22ekor gitu. kalau beli kt tesco dengan harga yang sama kau cuma dapat 4-6ekor sahaja ye..hihih

 1Kg Ikan kembung saiz besar RM8. Murah nokkk dapat 7-8 ekor

 RM2 untuk seikat sawi ni. ada dalam 5,6kuntum gak. Maka minggu tu kitorg makan sawwwwwiiii je..hahahaha takot rosak sbb banyak kau!

 RM1. Antara nak caye ke x yeee. sebakol ni RM1 sampai ak nekad buat nasi tomato sbb banyak sangat tomato ni! huh murah

 RM2. kacang buncis.

 RM1. Bendi sebakoi. Untuk aku laki bini ni boleh 3,4 kali masak sayur bendi ni. Murah tahap i cannot brain!!

RM5 sepaket utk ikan bilis. Untuk ni harga nya adalah biasa-biasa  je banggg..

 RM2. Kayu manis dan bunga lawang.

Siap siang dan basuh cuci semua. Stok kitorang laki bini utk sketsa bulan ramadhan ni.

So korang amik kalkulator and try kira jumlah semua barang ni betul tak RM53? 
MURAH SESANGAT! Murah 3x ganda dari beli kt tesco sbb kitorang laki bini mmg pembeli tegar barangan tesco. Jadi bab bab harga brg kt tesco ni kira aci simpan dalam poket jelah. Macam udang tu , kalo kt tesco aku kutip 13-15, ekor aje pon dah cecah punch bar tu RM7.50 dowh! Kira sekilo kalo kt tesco dalam RM28 gitu. Beza RM8! Banyak tu. 

So sebab perbezaan harga ketara lagi lagi ikan kembung tu, maka aku dah cuit laki aku ajak pergi lagi pasar borong lepas balik cuti raya ni. 

Jimat poket. Wallet friendly. tagline baru. 

kbai

bckgrnd