~~~ Its Bad To Say Bad Things Behind One's Back, Especially When You Don't Even Know The Person..and I'm Fifa, Let Me Exist As I am, For I Simply Just Want To Be Me! ~~~
There was an error in this gadget

Wednesday, March 28, 2012

Pulau Pandan jauh ke tengah..apa ada di dalam rumah



oh hai arini kasik post satu lg entry. Bkn sbb xde hobi ataw xde kawan, tp xde keje..eh..x..x..ada keje japgi nk g keje.
Aku rase sedih la woih.rase nk pegi nages sekarang. skg bg taw aku ko nak aku kuar kan air mata start dr mata belah kiri atau kanan.okbai.

rindu lah kt makcik bedah ngn pakya.ngn adik.satu family lah ak rndu.
wuwuwu..rindu la kt semuanye


rndu nk balik zaman kecik2
zaman yg xpyh pikir ape2
zaman yg xpyh nk rase lapar,
zaman yg xpyh nk kena masak ape,
zaman yg xpyh nk pikir bju ape nk pakai g kje,
zaman yg xpyh nk pikir apa lagi menatang jadah haram ak nk kena sembur kt ofis,
zaman yg xpyh nk kena kira2 bajet untung kasar untung bersih,
zaman yg xpyh nk rase penat bekeje, penat otak nk berpikir,
woih rindu woih kt semue ni..hihihi

Dulu gedik nk merantau alasan sbb nk bekeje n mantapkan idup utk diri sndiri,
gedik nk merantau sbb ckp duk uma bosan.
merantau sbb alasan bkje itu bagus. alasan merantau sbb ckp duk uma tu bosan, mmg BOddddd!
duduk uma bersama family adalah syurga di dunia ko tauhu? ini xpyh mkn tauhu pon dah boleh tahu, melainkan kalo seseorg itu ada masalah broken family mmg xlah nk rase syurga dunia ini.

Dulu mase abis belaja, gedik la berlumba2 cari kje ngn kwn.hahah! tp abah mak aku soh aku chillex xpayah kalot. die soh berehat2 kt uma sbb baru abis stdy. setahun lebih aku xkeje. duk uma main fesbuk. bgn kol12. mkn tghari pastu men fesbuk lg smpai ke mlm, tggu mak pnggil "hey darling lets have ur dinner.come here!" ceh begitu tinggi berangan mak keturunan omputih.hihih.

gewdik sakan kot hari2 kuar cari keje sekitar perlis ngn cik zuria. lepas abis satu kedai masuk tnye keje kosong, masuk pulak kedai sebelah, pastu kuar balik, masuk pulak kedai sebelah lg satu..usaha kot cari keje. pastu still xde jgk. eh xpe aku tabah n gigih kot cari da macam aku ni org susah sgt mase tu n sgt perlukan keje padahal mkn pakai sgt cukup. kuar masuk kedai,tnye keje kosong, masuk kedai bawak fail2 ijazah, kuar kedai tetiba ada satu beg plastik kt tgn. siap terbeli pulak handbeg merah kt situ da tertuko niat nk cari keje jd niat mbeli barang dlm kedai. tee.hee.!

pastu penat lelah terbayo jugak akhirnye. sbb stiap kali kuar g kje kalo penat mesti lepak kfc kangaq mkn. *mkn kfc kot da mcm org bkeje padahal status time tu "sedang mencari pekerjaan tetap".
satu hari balik uma rase hepi amat da dpt kje woih.huh huh. mcm nk jerit kt satu tmn "woihh aku dpt keje la woihhhs.uissshhh gilee woih!"
balik uma kembang kempis dgn penoh bangga gileeee gtaw mak abah. "yay ipah da dpt da keje. kt pens holding.jd kerani. sebulan rm400! org tu ckp senin dpn da leh start jga tapak kt uitm arau!" **smbil sengih bangga n kembang idung.peloh meleleh kt dahi trun ke pipi.dr pipi turun ke hati.ceh.
mak abah kebil2. ape ni xgembira lgsung dgn perkhabarn anak. ini pencapaian anakkorg tauhu? abah ckp, 400 je? xpyh la kje tu.panas.jga tapak.nk ke? mak ckp, ko xpyh la kje tu.kalo gaji 400 tu duk uma buat kje uma lipat bju, bsuh pnggan, sidai baju, sapu smpah, buang habok, lap pasu, mop lantai, nt bulan2 mama bg 400. gituuu lah kenyataan mak abah bg tp mase tu rase sedih sbb mak abah xbg kje! **Bukan nk ckp "woih fmily aku kaye ko tauhu?" bukan..bukan..nk ckp mak abah yg sgt PROTECT aku, xnak aku kena panas, rase susah, rase masam atau masin. bye. pegi jeles sekarang.

last2 dpt keje kt kl, pujuk mak abah separoh mati seboleh2 nk dorg lepaskan aku. ohh tlg tlg,aku lah seekor burung nuri yg dikurung oleh tuan.ceh x ah.
ak xkisah semua tu tp uwaaaa aku rindu sgt kt uma aku, uma aku kt kangaq ceh x..x..uma mak pak aku..wuwuwu..rndu kt mak, rindu kt abah, rndu kt kucing blakang uma, rndu tv, rndu laptop burok, rndu katil aku, rndu meja mkn, rndu kuali periuk belanga cawan pinggan milik mak aku..rndu semua.....bye nak pegi nages sekarang T__T


22.03.2012

Sunday, March 18, 2012

Manade aku boring pon..xde..xde


Hai arini aku post lagi. Takde kawan ke takde hobi ni.hahah! jadi aku sebenarnye yang memang langsung tidak boring di saat ini nak post entry apa dalam baju sekuntum bunga cina woihh geli la kau taruk bunga dalam baju, gatal dada ko tauhu? *sape yg fevered die tauhu saja yg tahu. Aku nk post entry pasal ape barang azimat keramat kt dalam beg pempuan ituh. Ala abislah aku da bongkarkan rahsia aku kt satu dunia.sape jenis kepochi tu boleh terus tgk.sape jenis xsuke amik tauhu hal org boleh blah kelapa dan kukur nyok sekarang.bye.


Di dalam handbeg wanita cewah benda paling penting perlu ada adalah mata wang ringgit bukan mata air sbb kalo mata air mana ko muat taruk dlm handbeg woih! Ini purse gedabak aku siap ada labuci ada manik2 jangan nk dengki lah kat aku pastu dlm itu ada duit ala sedih ada rm15 je pastu ada mykad,lesen, kad atm, kad ING kalo batok2 uhuk uhuk pegi lah klinik jumpa doctor kalo boleh nk doctor yg ensem terus ilang sakit pastu ko dah tak dapatla MC slip pastu ala xsuke lah cmni kena pegi keje jadi moralnye ko pegi lah klinik jmpe doctor yg tua tapi x gatal sgt kalo x nt die letak teleskop kahkah xtaw ape bnda bunyi letak kt dada ko nk dgr degupan jantung ko kat buah hati.hahah! org low minded je boleh ckp cmni kau tahu? Bye.

Ini adalah barang mekap cewah milik tuan punye blog. Heh. Di dalam beg itu ada simpan satu rahasia wanita dimana rahasia wanita ada di dalam beg corak bunga2 pink ituhh. Tgk apa ada dlm beg mekap hahah ciput aje brg murah tapi voguedevas..*gitu u ols dimana mengenali brg mekap pertama di dunia ketika masuk Universiti dulu iaitu eyeliner dan corak eyeliner begitu pondan sekali. Lukis garis terketar ketar tgn dengan pilihan warna yg begitu kilatan matahari sekali pastu sesi amik gambar mesti mauhu tutup mata bagi menampakkan kekilatan eyeliner ku yg garis bergerigi ini.macam Boodd…! Bye.


Eh ini lg sgt penting. Xde bnda ni xleh hidop lah mkn x kenyang sbb amik sikit2 je nk kena jimat amik lauk byk2 nt kena byr mahal. heh. mandi pon xbasah kalo ko xde henpon. *ni henpon ke walkie talkie ni, ke sendal pintu ni, ke lesung ni, eh jgn ko nk hina lah sbb ni henpon appa aku kasik sbb masuk universiti dulu. Tgk masih sihat walafiat smpai skrg. 3 ari sekali kasik makan topup je. Nk helo2 ngn family ngn helo2 kt buah hati “helo hai my baby awak adeww kat manew teww?” kalo x helo2 pon nk hai2 je kt mesej..msg2 ngn family yg tersayang ngn buah ati. Alah kawan pon sayang jugak lah. Tp Sayang kredit nk msg atau helo2. Bye. *korg boleh lah pegi kecik hati sekarang.


kakakakakaka. skema skema. Bnda penting jugak bulan lepas dgn bulan ini adalah tagged pass masok keje dimana masok keje mesti kena awal tp bile balik x boleh awal. Bye nk tubuhkan company sendrik.


Pen penting jugak la woih.sape kata x penting. Dlm jamban boleh tulis2 no talipon musuh. Pegi kt dinding uma jiran kanan jiran kiri leh lukis2 tnjuk bakat kalo x bile lagi org nk tahu ko ada bakat seni dlm diri. Pastu sebelom balik jiran ko luku kepala ko ngn pen td. ** Pen xperlu nak ada cop company pun xpe. miahahaha.

Sanitizer. Berfungsi utk merawat sakit jantung dan kencing manis ceh x ah membunuh kuman daki kotoran anasir ameba, plankton, asgutus, sugus sebelom makan atau masokkan pape dlm mulot. senang je. letak pastu gosok2 je tgn pon dah bersih. boleh baca bismillah pastu makan ikut citarasa ko la nk gelojoh atau ayu mkn guna DUA JARI JEH..ko mampu?

Sibuklah sume org makan supplemen tuk jaga badan ngn kulit pastu aku pon sibuk jugak mmg aku kepochi la cmtu makan sehari 2 biji tp selalu ter-skip sbb xde org amik berat suruh makan supplemen setiap hari xleh manje2 lah kena ingat sendri. Satu botol utk satu bulan tp kalo skip mcm ni satu botol leh extent masuk 2 hingga 3 bulan motif kau sbb nk jimat abistu bile ko nk cntik bile ko nk dpt kulit yg smooth bile ko nk dpt kulit yg flawless bila ko boleh jd wanita menawan, rupawan bile ko boleh jd gelitawan bile ko nak stop buat ayat kasik org naik geli baca. Ko benti s e k a r a n g. ;p


Tee.hee. spray lada. ini bukan untuk ko bg amma ko pegi wat masak boh dalam megi, goreng sayor, ayam masak lada, bihun singapore jadah pe lg tp ni spray lada utk mjaga keselamatan diri dr ancaman cewah dan juga anasir jahat “papa..papa jahat, mama tahu papa ligat *jgn kau gatal nk ubah topik. Ak xpenah guna tp hope bile gune boleh berfungsi dgn begitu baik sekali kalo nk tau masih ok ke x kena cari sorg volunteer bg mata kau kat aku nt boleh aku test pastu tgk die punye badan dan terkopek2 mcm kena sakit sopak kesian lah spray lada tgh sakit kulit. Ini paling PENTING lg2 bile ko xde ilmu taekwando atau ilmu silat gayung. ilmu jahitan silang pangkah dikecualikan. Hehe


Merupakan alat mencuci segala debu dan kotoran yg hinggap di sekeliling muka atau badan. Terdiri daripada tisu kering utk mgelap benda2 basah, juga terdiri dgn tisu lembab utk mgelap benda2 kering. Heh. Juga oil control film jenama clean & clear menjadi pilihan hati. Tisu lembab boleh digunakan utuk mgelap eyeliner kilat yg cm pondan kt muke bile nk amik wudhu.senang je tanggal pastu muke jadi cejuk lah awak mcm tonyoh lendir lidah buaya pastu kalo pegi toilet yg mcm klcc xreti cebok gune air pancot otomatik tuh boleh pakai tisu lembab ni jugak. Kalo org pegi luar Negara pon da lama la org prektik bnda ni mase kecemasan kt toilet. Paham ke x? jadi usung lah tisu lembab kemana jua lagi2 tuk pegi travel atau pegi berkelah smpai ko naik lelah. K, over ecxited pulak nk explain pjg2.kahkah. bnda baik kena share la woih! Bye.


****************
Da abis. sekarang aku rase mmg girlish sgt lah sbb kuar kan semua brg perempuan dlm handbeg itu. hahah. hai semua perempuan. ye. semua. perempuan. boleh la kalo nk share ape ada dlm beg kamuu ituu. mane taw ada brg berguna share2 lah nt boleh beli satu tuk digunakan mmg lah manade saje2 beli simpan dalam laci lah.
baru lah boleh perasan girlish girlish polish polish polis sentry one two jaga polis mati sape nk jaga? koh! koh! **ape gelak koh,koh!!?

Kye.


Sunday, March 4, 2012

Ikan keli ikan kelah. Pak Ali pergi berkelah.

Malas nk cite byk2 lah. penat lah. penat tgn menaip. dlm kepala mcm2 nk update entry. mcm susu mencurah curah ke ladang gandom. Pastu jd lah koko puff ceh x ah jd koko kolagen ceh ceh pon x jugak ah jd koko keranch. nah, plaster ( ̲̅:̲̅:̲̅:̲̅[̲̅ ̲̅]̲̅:̲̅:̲̅:̲̅ ) !! annoying! =='

Nih nampak x? piza hut bebentok LOVE..xmampu u ols..

*** penat aku google tp bile upload kecik je cm ( ̲̅:̲̅:̲̅:̲̅[̲̅ ̲̅]̲̅:̲̅:̲̅:̲̅ ) ! hew hew!


korg da makan set ni x? sedap mkn lg2 time lapo..:3

kebetulan aritu kua2 je terasa nk meng-sedekahkan duit dalam beg duit kat Pizza Hut. yummy

dummy. Pastu ape ko tggu lagi terus pegi dgn penoh konfiden sampai terpakai helmet apek

"Sayor! Sayor! sekilo tiga ringgit! Dua kilo hempat ringgit! Mari mari kemari, yg jauh mai dekat, yg

dekat mai rapat, yg HENSEM mai rapat lagi rapat rapat langkah empat. " **ok, terover pulak aku.

Boleh scroll kan mouse ke bawah untuk dapatkan gambaran lebih jelas, tepat dan MANTAP.

yeah yeah yeah!! **smbil prengg kan gitar karan yg ko hadoo.


**dulu pedajal sgt gambor aku pakai helmet sayor.dia xtaw apa itu KARMA. mantap u ols..

Bile masok2 je trus pilih meja set besar kusi lapan horang..padahal yg pegi cuma berdua je. mmg annoying gile. siap tnjuk2 meja ngn jari kt pekeja pizza hut , "nk meja tuh..nak meja tuh" padahal pekerja tu da suggest kan meja yg sesuwai tuk tetamu yg dtg berdua sahaja. *ko sgt annoying.

kebetulan pulak mase pegi tu betol2 time valentine's day.

adoi mase duduk2 je tgk ada promotion pizza hut bentuk love u ols sempena hari kekasih..katenye..*garu dagu

pastu aku yg tgh lapo azab tingin pulak nk rase,hewhew

malu sekali rase nye nk order

mesti org pizza ckp aku tgh celeb dunia perchintaoon..oh gelimat.

mase order tu rase macam nk cangkung bawah meja n telangkop muke ngn beg smbil buat order, "abg kasi pizza bentok love ni satuu, set tripple plate satuu, air yg nih ea" *muke xnmpak kuar kn tgn jeh dr bwh meja.

lol..sgt annoying.

malu sbb rase pegi sane kunun sweet kapel padahal kebetulan je. dgn muke da abis mcm gambel, gampang, gengster tp kununn romantik.hakpuihh. manade pon dtg2 tgk ada promotion valentines baru tersedar aritu 14 feb lah woihhh! KAHKAH! **Ting! ada mentol lampu terpasang tepi kepala cm karton2.

Malu pada diri sendiri. malu kat pasangan kekasih hati. **cukup2 kot nk over kan diri,.
kebiasaan, mushroom soup ngn salad mesti da abis.separoh kenyang tp Pizza ngn tripple platter lmbt dtg. pastu kau ngn pasangan kau bolehlah berlawan berganding bahu dan tenaga main buat muka2 boring. Adam! Stacy! bergabong.

**ape kau tunggu lagi BENAMKAN muka ko s e k a r a n g..

Ni set order mkn tripple platter. skg kalo pegi Pizza Hut set ni da mcm wajib. sbb da jatuh hati ngn roll curry puff tu smpai kalo mkn kau da xnmpak muke buah hati, mkn cm bela saka.kau dah xjumpe muke ayu mcm first dating Minum PEGANG STRAW DENGAN DUA JARI JEHH...;p


Tara pam pam...Triple Platter kesayangan ucuk acam acin cayang mama come to papa! yay! makan semua dengan girang gembira smbil ditemani barney and frens ceh x ah.

Sudah la kau jgn ckp byk ape tnggu lagi pegi rakus kan diri kau sekarang ngn Pizza Hut kau..

** Ok kau da failed program "pilih kasih" sbb xboleh menghayati watak rakus.

1 more, cube ko try kasik lagi satu kali muka rakus.



Yeahhh!! ok kau mmg RAKUS! Bye.

bckgrnd