~~~ Its Bad To Say Bad Things Behind One's Back, Especially When You Don't Even Know The Person..and I'm Fifa, Let Me Exist As I am, For I Simply Just Want To Be Me! ~~~
There was an error in this gadget

Thursday, April 29, 2010

mlm ni..

ak dah fed up laaa..fedup sgt!

Tuesday, April 27, 2010

sape tah tu..

aku nk korg taw, sejak ak tade kakak, ak sgt memerlukan seseorg yg boleh sentiasa support aku..bukan menjatuhkan aku..seseorg yg ak mksudkan ialah SAHABAT! ak boleh becerita semuanya pada dia, xde 1 rahsia pon ak rahsiakan..susah x nk dpt sahabat cmni skg? susahkan? xsemua rahsia kita selamat..dia sahabat, bukan kakak aku..kakak ni darah daging yg mengalir dalam tubuh badan aku ngn dia sama..sebab tu susah nk cari sahabat. and ofcoz ak perlukan perempuan~ tp susah cari sahabat pempuan yg support each other cmni..menjatuhkan ak byk la kot..dengki2..tah pape..sgt kecewa now..sahabat n kawan baik..xsama la bg aku..lain2..

meluat hakuh!

apa maksud sahabat? ingt senang nk cari sahabat? fikir2lah..tp utk diri sendri, cuba jd sahabat yg baik tuk kawan2..jgn dengki2, busuk hati, n nk bersaing yg tah pape..xdapat pape..rugi je byk.. kalo sahabat, kena la support each other..bukan menjatuhkan sesama sndri..ak xfaham semua ini!

ntah untuk apa..

kecewa n sedih bila ada kawan penipu! kalo kawan biasa xpe, ak xamik pusing sgt.. tp kalo rapat? kalo korg, pe korg rase? xabis2 nk tipu..apa? payah sgt ke nk beterus terang? susah sgt? ak terkilan betol ngn sorg ni..nape la ssh sgt nk merendah diri? kalo ckp, nk die je hebat..tp pe die cakap sume tipu! ak dh xtahan lah! before ni ak pendam je..tp sabar tu ada batas..skg ak dh abis blaja..so cntact pon via henfon aje..skg dh byk berahsia ngn aku..asik2 berahsia? 4 wat? xreti nk terus trang? jujur? time susah pandai cari kita, mita tlg..mita smpati apa jadah lagi, tp bile da snang, da reti nk atur life..ignore aku, nk berahsia abis....org macam ni bahagia n kejayaan die xkan lama..bukan nk doa cmtu, tp kalo jenis xreti nk ingt asal usul..xkemana la jawabnye.. SEDIH!!

Monday, April 26, 2010

Salam..

auchak! hahaha..taraaaa...my blog da ada muzik balik! yeaaa! :DD

1st, ak sayu sgt dgr lagu ni..xtaw la nape..sebagai manusia kerdil lagi jahil disisi-Nya, ak rase tersentuh sgt dgn lirik lagu baru tuk background blog aku yg ni.. :)

ni lirik dia..sama2 la hayati..sementara kita masih hidup, dan ada peluang utk memohon keampunan dr Allah SWT..sesungguhnya Dia maha pengampun dan penyayang.. :))

Wahai Tuhan ku tak layak ke syurga Mu
Namun tak pula aku sanggup ke neraka Mu

Ampunkan dosa ku terimalah taubat ku
Sesungguhnya Engkaulah Pengampun dosa-dosa besar

(arabic verse)
Ila hilis tu lilfirdausi ahla
Wala aqwa alnnaril jahim
Fahabblitau batau wafir zunubi
Fainnakarob firul zanbi azim

Dosa-dosaku bagaikan pepasir di pantai
Dengan rahmat Mu ampunkan daku Oh Tuhan ku

Wahai Tuhan selamatkan kami ini
Dari segala kejahatan dan kecelakaan

Kami takut kami harap kepada Mu
Suburkanlah cinta kami kepada Mu

Akulah hamba yang mengharap belas dari Mu

Wednesday, April 21, 2010

:: xtahan toi ::

wakaka..ak xleh blah ngn budak sekor nih..wawawa~ lawak weh! mmg xleh blah toi! suka gila wat ayat frust pe jadah tah kt post die..hahahah! hadoih..lawak weh tiap2 ari plak tuh..apa ni beb..hilang ah machussss!! hancuss beb..hancus..hancuss!! wakakaka~ nk guling2 ak baca..seb bek ak xkenal n xpenah komen die, mau dak, dah lama ak kucai smpai teraboq gigi..wakakaka~

ak rase die ni suke kt someone laa..pempuan tu pon mybe yg dlm list frens fb die kot..cewah..bajet dok bg ayat hampa n kecewa madah2 pe tuh awek tu nk bg can ah kot..wakakaka!! weh2..sumpah mmg lawak kalo baca status die..wakaka! apa aku kisah?? ehh mmg ak xkisah..ak suke je..time aku duka, ak g page die..ilang ah duka tu..trus ketawa guling2 cm nk hantuk pale ke dinding laju2 weh..lawak gilaaa :P

hehe..jaat kutuk org! sory, xtahan nk gelak! :P

:: Jom jd jiran aku! ::

Salam muhibah! :P

Dah lama ak xupdet blog kan? Hari ini ialah hari khamis..bersamaan 22 April tahun 2010..jam menunjukkan pukol 1.48pm (kt skrin PC aku), kalo jam tgn aku, skg pukol 1.50pm..kalo jam henfon aku lak skg pukol 1.49! kalo jam kt dlm keta tu ak xtaw sbb ak mls nk tgk..apa aku kisah? korg pon lgi xkisah kan? kalo korg lg xkisah, aku ni..lagi dan lagi xkisah..lg xkisah..xkisah lg dan lagi,lagi,lagi,lagiiii..xkisah!! :P

Yg pertama sekalinya, ini utusan paling penting..kire paling2 penting ah sebab ak updet blog pada hari ini, hari khamis, pada 22 April tahun 2010..wakaka.. ak tnye asas dlu ah..anda tahu apa itu FB? taw x? oooh..taw ea? BAGUS! xpyh ak explain byk kali..kalo ada yg xtaw apa itu fb, ak istiharkan beliau baru kuar dr gua..:P

ok, disebabkan ramai manusia sudah menceburkan diri dlm dunia fb, ak nk ajak korg main game yg tgh ak main skg ni..fuh..giler a weh,best gilerrrrzzz! hehehe..ak jela yg rase best kot!! heheh :P
sape xmen gem ni mmg rugi ah..sia2 je idup kt dunia..wakaka..astaga..betapa taksubnye aku..game ni namanye TREASURE ISLE! :) korg main a..jd jiran hakuh! kikiki~ hari2 aku bg gift kat korg..soh korg hias lawa2 korgnye pulau tu..betol..xtipu..xcaye korg tnye sape yg dh jiran aku, mesti hari2 ada dpt gift dr aku..xcaye tnye a..terjah dorg..cm melodi..pegila, ak izinkan dgn tapak tgn yg terbukak..wakakaka~ :DD

Game ni xsusah pun..korg main gali2 je..hehe..tp game ni cm limit gak, kalo xde energy, xleh gali..tnggu dh penuh korgnye energy baru leh gali lagi..1 petak nk gali guna tenaga antara
5 hingga 10..salu energy dorg bg 115..ha cmtula..dlm 1 pulau ada la kot lebih dr 40 petak..mmg xcukup, salunye, kalo main mlm2, abis energy, korg tido, bgn tido pg esok, mesti dh full balik..pastu smbung a gali..hehehe. xsusah pun kan..:p

ak mls nk explain ni..korg main jela dulu..explore sndri..hak alaahhhh nk wat manje lak ngn aku..ak dlu mase mule2 main tade sape ajar taw..main sndri je..ikut je guide yg dorg bg..bukan ssh sgt..hehe :P

byk g game ak main..tp paling ak series kt game ni ngn hotel city n social city! :D

so ak arap korg join game ni, jd jiran aku..wakaka..xkire ah..main gak taw! :P

sekian dr saya, anak papaya (pakya) ^^






bckgrnd