~~~ Its Bad To Say Bad Things Behind One's Back, Especially When You Don't Even Know The Person..and I'm Fifa, Let Me Exist As I am, For I Simply Just Want To Be Me! ~~~
There was an error in this gadget

Thursday, December 9, 2010

Yang Terakhirnya.. T_T

Salam Disember dari ku..ahaksss!!

Yaaa..yaaaa...yaaaaa.. saya merasakan bahawasanya ini kemungkinan besar yaaa anda, kemungkinan besar dimana ini merupakan nukilan dan coretan saya yang terkahir...sob..sob..sob.. T_T.....nanti dulu yaaa, jgn terlalu emosional atau bersedihan..saya xsuka Pem-Flower (followers) saya berdukacita mendengar berita ini.. (bajet blog ini begitu Hot disitu! haha! ;p ) Sila baca dengan teliti ya para Pem-Flower ku yg sudi membaca blog ini..
( khususnya buat yg setia mengikut blog ini..termasuk Silent Reader..heheh) Ini mungkin titipan nur kasih saya tuk bulan Disember pada tahun ini kernaaa ya deh, pasni i susah la u olz nk jumpa komputer yg dilengkapi dgn internet..so ssh tuk i updet kisah suka duka pahit manis i di dunia yg penuh pancaroba ini..heee~ selamat merindui saya di laman FB yaa.. kuang..kuang..kuang.. ;p

Anda semua, sila mendoakan saya ya..semoga dgn penghijrahan saya dari tempat sy ini memberi kan sy berjuta2 kejayaan.. (perlukah setiap pagi minum Milo supaya sentiasa jd sihat dan kuat? tnya diriku di dalam hati.. =.=' ) Berat hati utk saya menceritakan segala2nya yg terjadi dlm idup saya. bukan lah hebat mana tuk sy berkongsi dgn anda sekalian. kerja saya biasa2 shja. ada juga org xpndang kerja ini. tp apa boleh buaaattt? mungkin ini shja rezeki saya buat masa ini.
( cewahhhh begitu think positif yaa di situ..hahaha!) saya akan mula training di cll centre streamyx pd mggu depan..asalnya, sy anggap keje ni mgkin sbgai pilihan yg terakhir tetapi x salah juga jika dijadikan sebagai permulaan utk saya bertapak dlm mencari kerja lain yg lebih saya minat dan lebih sesuai..wakaka..agak naif bahasa yg digunakan. heheh. sememangnya sejak azali, saya adalah seorg yg tinggi budi bahasanya. terima kasih~ ( smbil mengkelip2kan mata..auchh, nyampahnye muke) heheh.. ;p

Kadangkala, hati saya berdebar2.. (ecececehhh..cm skrip drama..) mcm2 cerita yg saya dgr mgenai position ini.. well, as u know kan, keje cmni kena angkat tipon, then, telinga mesti Kebal. itu yg salu sy dgr. tp sy rasa betol jugak. ada crite yg besssttt sy dgr, dan ada crite yg xbest sy dgr. pendek kata, itu semua atas diri saya. sama ada sy nk teruskan atau batalkan niat nk memasuki streamyx. Apa yg perlu saya buat skrg ialah, "i MUST try it first!" well, lalalalala packing2 brg then trun sabtu ni..menonong la masuk training..hmmmm...=.='
Sehubungan dgn itu, sy memohon kalian utk mendoakan kesejahteraan saya yaaa... semoga semuanya baik2 belaka..serta dipermudahkan segala2nya.. :)

ok, dats all pasal kerja.biase je. Adakan, sy tingin sgt nk becerita mgenai aktiviti seharian sy sepjg seminggu berada di kota metropolitan. tp sy takot nk berkongsi disini.. =.=' sy x taw la, mungkin sy terlalu kekampungan, dan bila tiba di sana sy mengalami kejutan dgn kehidupan warga sana..satu gejala yg sy boleh nmpak di mana2 sahaja yg susah sy nk lihat di tempat sy, iaitu org perempuan yg merokok..pelbagai lapisan umor. sgt slumber. sy taw, kwn2 saya pn ada jugak merokok, tp dorg merokok agak sembunyi2 dr org, yg ni lain, merokok tu sesuatu yg sgt biasa dimana2 shja pada bila2 masa..adakah sy kolot? terpulang lah apa jua anda nk analisa mgenai sy. sy xkisah benda tu sbb saudara perempuan sy dan kwn2 saya juga merokok. tp bila kiri kanan depan belakang, sy tgk keadaan itu terlalu biasa shja. oooh ok. xmengapa. mula2 mcm tekejut. yela, tempat sy ni, mmg ada je org prempuan merokok, tp dorg sembunyi2.. xde plak dorg tgh tggu2 bas ke apa then merokok..kompom org pndang die pelik. tp kt sana, da biasa sgt. tp kalo kt tmpat sy, agak luar biasa la jugak. ari pertama sy dtg sana, sy mula rase tmpat tu xkena dgn jiwa saya. sy buntu. xtaw pe perasaan sy ketika itu. sy msg kwn2 sy, dorg jwb "mybe la ko xjmpe geng2 ko lg"..hmm mybe la. after dat, sy kuar la ngn sorg dua kwn2 sy kt sana..and sy mula rasa sedikit OK..and now sy nk trun lg, entah, xtaw la cane....sy x biasa dgn kehidupan n jln sana jd mcm2 sy fikir. sy rasa mcm kehidupan sy akn dtg sgt menyusahkan..hadoiii.. =.='
Tp ada jugak benda buat sy happy nk trun sana.. heeee :)))
sila mendoakan kesejahteraan sy. amin~ :)

Ntah bila plak akan sy updet blog ini lg. semoga saya xlupa pasword dan emel blog saya. wakakakkaka..terima kasih pd yg sudi membaca kisah sy termasuk silent reader.. ^^

selamat Malam.














Sunday, November 14, 2010

Suatu penipuan

Salam sejahtera.

Pertama sekali, tiada unsur kelucuan malah jauh sekali unsur kelucahan yg akan aku titipkan pada text kali ini. Jika ada pun mungkin ianya hadir secara spontan atau dgn bahasa lainnya ialah ia hadir tanpa dipksa, di duga dan diminta. ( Adakah ini lawak bg anda?)
Yg kedua, saya berharap setiap coretan ini tidak jua mengaibkan diri sesiapa. ia sekadar luahan hati yg sedang saya tanggungi (Ayat terpaksa skema n ikut format SPM sbb penulis cuba mencerminkan keremukan hati beliau : Cik fifa, sila jgn dok wat terok ngat aih!)
Yg ketiga, x ada ape, sj nk ikut step, selepas kedua mesti ketiga, xmungkin ke-6.. ;p
Ok, saya akn mulakan sesi luahan hati sy walaupon tidak pula kedengaran suara2 yg bertnya keadaan sy ketika ini.

Salam 1 malaysia..( dah rase cukup patriotik a ni?),

Anda pernahkah rasa anda dikhianati? jika tidak, anda mmg berhati kering kontang dan x ada prasaan. Bg yg pernah, saya arap anda sabar ya kok...walopon sy sendri agak xdpt bersabar. cuma bile sy teringat2 benda ni, sy jd meluat. kalo x ingt, xapa..saya boleh mkn nasik smpai 4 pnggan.
Apa yg ingin sy ketengahkan disini ialah mgenai kepercayaan. Jika benar saya sahabat anda, anda mesti percaya pada sy, dan jika benar jua anda sahabat saya, maka saya jua harus pcaya pd anda. Tetapi, sekali kepercayaan yg sy beri sudah mulai hilang ataw disalah guna, anda jgn cuba mengisi borang atau permononan menerusi on9 utk kembali menjadi sahabat sy semula. sy sudah kecewa dgn anda. Bukan sekali sy ditipu anda, juga bukan 2, juga bukan 3,ohh juga bkn kali ke 4 ditipu, malah lebih dari 20x! Tabah jua hati saya menahan sbar dan memendam ati dgn penipuan anda.
Mengapa saya tidak menegur anda? Ohh sbb anda sahabat saya. Mengapa saya tidak menegur anda? oh sbb sy tidak mempunyai kekuatan utk menegur penipuan anda secara terang terangan seperti yg sy buat pd org lain kerana anda sahabat rapat sy dan sy tidak mahu kita bermasam muka. Mengapa sy tidak menegur anda? ohh kerana sy tau anda sendiri sedar yg saya tahu saya ditipu oleh anda.. (Tapi anda masih buat muke 'toya" dan xde rasa bersalah bila berhadapan dgn saya). Mengapa sy tidak menegur anda? ohh kerana saya tau jika itu berlaku, sy akan terus membenci anda dan mula berdiam diri. Mengapa saya tidak menegur anda? oh sbb byk rhsia anda dlm poket sy. sy tau kesusahan anda jd bkn masa yg sesuai untuk sy tinggalkn anda.
Anda dah byk kali terkantoi dgn saya di atas penipuan cerita yg anda karangkan dan reka2 kan pada saya, dan masa tu baru anda mula explain benda yg betol. ok fine. anda seorg yg mudah meminta maaf ( Dan sgt pandai meng-cover diri) dan saya pula seorg yg mudah memaafkan, jadi kita tetap masih bersahabat. Tp smpai bila harus sy berpewatakan "menarik" sperti ini ya deh? ohh sudah tentulah setakat ini shja sbb anda tidak lg sy kategorikan lagi sebagai sahabat baik sya. sya sudah fed up utk bershabat dgn seorg yg pembohong dan bercakap besar (padahal zero!) Tak perlu jua sy menampung "kebocoran" yg berlaku pd anda. Maaf byk2, bukan mengungkit segala pertolongan dan pemberian yg dihuluri tp jika anda di tempat sy sudah tentu anda cuba compare kan apa yg anda dpt di atas segala "pengeluaran" anda terhadap org tersebut..tidak kisahlah dlm bentuk apa sekalipun sama ada harta ataw wang..
Terus terang, sy sgt kecil hati. sy bukan lah jenis mengharapkan pembalasan sebegini "Wang yg sy beri pada anda, maka wang jugalah yg anda perlu beri pada saya. Harta yg diberi oleh sy kepada anda, maka harta jugalah yg anda perlu balas kepada sy". Tlg ya, sumpah sy bukan jenis begitu tp cukuplah jika anda tidak mengkhianati kepercayaan sy.
Tiada dikalangan kita mahu seperti ini kan --> "Budi yg diberikan, tuba pula yg dibalas".
sy dekat ngn anda, anda tipu sy..bila jauh pn, and jmpa sthn sekali kot skg ni, anda tipu sy juga? Fine, the conclusion is u r the big liar! anda mmg seorg penipu.
Seronok ok kalo kita dpt kwn dr gred A, rasa bertuahnya dpt kenal beliau..tp kalo kenal seseorg dr kelas gred E, rase myesal je jmpe n kenal die.
Sy tau anda bukan lah seorg kaki on9, jd mgkin anda tidak membaca nukilan ini, sekalipun on9, sy jua x rasa anda akan sempat membaca titipan kasihku ini..wawawa...sesungguhnya, ini khas untk anda my ex-bestfrenn..jika anda baca pon, sy tau anda xrasa apa2 sbb anda mmg jenis hati yg xde rase bersalah pd org. .

sekian dari sy, mangsa banjir 2010.

Sunday, October 17, 2010

The Graduation

Selamat siang!! ( Ini bahasa indonesia ya deh..jika di translate kan ke bahasa ibunda kita maka ia membawa maksud, "selamat petang"!) hehehe..dah lama aku x tgk sinetron indonesia di TV9 pukul 5.30 ptg yg berjudul "Cinta & Anugerah" lakonan mantap aktor kacak tanah air Ashraf Snclair dan aktress comel Indonesia (ala aku xtaw nama..tp die memegang watak sebagai "nabila") yg megisahkan konflik perebutan harta, dan cinta (pergh gile babas bahase aku). Dah 2 mggu berturut2 ak tidak mengikuti episod2 nya kerana ak pulang ke sarawak dan menetap bersama saudara aku di Tabuan..di rumahnya tidak dapat siaran tv9.. (ayat x pulak formal ya deh) hahahaha!
Anda tahu tujuan saya ke sarawak? saya ke sarawak bukan atas urusan bisnes, jauh sekali utk berhoneymun ya para pembaca sekalian...tp saya terbang ke sana adalah disebabkan oleh faktor2 yg saya sendiri tak dapat elakkan.
( wakakaka..giler a beb..bahasa apakah yg sedang aku gunakan?)

Tanggal 4 oktober, maka bermula lah suatu perjalanan yg cukup jauh oleh kami sekeluarga yang terdiri daripada diri aku sendiri, mak aku dan ayah aku yg dikenali dengan nama Puan Zubaidah Rayem bt Abdullah dan En. Yahaya Bin Hashim. Perjalanan ini sgt jauh tp mengambil masa kurang daripada sehari dengan adanya kemajuan dalam industri pengangkutan pada zaman ini.
( hahahaha!! Agak menyampah dengan bahasa yg sedang digunakan ini kan?) kami menaiki pesawat persendirian..(giler menipu di situ) dari kepala batas kedah menuju ke LCCT KL..perjalanan hanya mengambil masa selama 5o minit sahaja.. ('"sahaja'" la sgt..tu pun kebas bontot aku) cuaca sangat baik ketika itu. kemudian dari LCCT ke kuching Aiport, kami bersetuju untuk memilih menaiki jet pejuang milik peninggalan datuk aku ( Sekali sekala menipu tidak mengapa..ahaks..;p )..setibanya kami di sarawak, berpusu pusu penumpang menunggu untuk mengambil bagasi yg dibawa. termasuk aku sekeluarga. Di kejauhan, ternampak lambaian aunty2 aku..jarak kami tidak la smpai 1 KM..tp kami di pisahkan oleh cermin kaca..mereka menunggu kami dengan sabar di port "ketibaan".. ( ohh tlg lah sepak aku..bahasa apakah ini?;p )
Tanggal 8 oktober..bermula lah sesi raptai konvo utnk para graduan master dan juga ijazah di dewan Unimas. seawal 6.15pagi aku mencelikkan mata ini untuk ke mjlis itu. sesampainya di sana, kedengaran paluan kompang disusuli dengan tarian cak lempong ( aku tipu je..jgn pecaye). segala kerinduan kepada para sahabat dan pensyarah terubat ketika ini. kami sume berkumpul ramai2, bepelok ciom tanda kesyukuran dan kegembiraan yg tidak terhingga kerna di pnjang usia utk bertemu kembali.. ( bahasa apakah ini...ini bukan rncgan dokumentari kan?) Xbanyak yg berubah..sume sama je..makin cantik..hahaha..ada yg da keje..ada yg belom..mcm2 crite yg terkuar..yg xsempat dengar pun ada..wakakaka..pecah panggung gelak bile berjumpa ngn mber2 mase amik jubah..wat the happiest moment gitu..auch!

Tanggal 11 oktober 2010..tahun ini sgt2 lah bermakna buat aku.. pada hari ini, ak menerima Ijazah..penat lelah ak belajar selama 3 thn setegah di unimas..(penat copy paste asgment kot..hahaha!) juga pada hari ini, adalah hari jadi aku yg ke 17..wakakakakakaka..
saya bersyukur...sgt2 bersyukur dengan apa yg saya perolehi pada hari ini. saya dpt penganugerahan ijazah srjana muda dengan kepujian ekonomi industri, umur saya juga sudah dipanjatkan oleh Allah swt, sy mepunyai keluarga yg saling syg menyayangi, dan juga mpunyai teman idup yg sentiasa megasihi saya dan menyokong saya. Saya syg segala2nya yg saya ada pada hari ini sehingga ketika saat jari runcing ini menaip butiran huruf utk di reading oleh pembaca blog ini..dan akan sy syg kan sume ini sehingga ke hujung nyawa saya.. :)

Sekian dari saya dengan penuh iklas...^^

Tuesday, September 21, 2010

3 suku perkataan~ Hi. Po. Krit~

The 1st one is Selamat hari raya to all muslim who is reading this blog..^^ Semoga syawal thn ini lebih baik dr thn2 sebelumnya..May Allah hear every prayer all of you and shower his blessing to all of us.. AMIN~ :)


Well this is my first typing after raya. Sgt berkat kot sbb berat sy dah tambah 5
gram! heheh, bkn senang nk naik ok. so sila lah bsyukur..esok2 turun balik.. Huk...sy syg lemak saya.. ;((

2nd, Boleh sesapa gtaw sy apa maksud HIPOKRIT? Bila dan bagaimana seseorg itu boleh dilabelkan sebagai hipokrit? ouch, yg sy taw saya sgt bencikan org yg hipokrit! tp bagaimana kalo saya sendiri yg hipokrit? Jujur, kadangkala sy menjadi org yg hipokrit. walaupon saya sendiri benci pada org yg hipokrit. apa maksud sebenar hipokrit? bg sy, kadang2 sifat tu terpaksa dibuat2 utk menjaga ati sesetgh org dan mungkin juga tuk ati sendri..maaf kalo sy menyalah tafsir..ini pada pndangan sy bila sy menjadi hipokrit. Boleh x kalo sy katakan semua org yg bersifat hipokrit ini juga mengalami situasi seperti saya? iaitu disebabkan utk menjaga ati sesetgh org dan mgkin juga tuk ati sndri? Jika begitu, boleh kah kalo sy katakan sebenarnye sifat hipokrit ni 1 sifat yg indah? Dan boleh x kalo sy labelkan semua org yg bersifat hipokrit terhadap sy selama ini sebenarnya seorg yg mulia? ohh tidak mungkin...lupakan..semua itu sifat keji bukan terpuji.

Hipokrit...bukan 100% buruk..ada baiknya...yg semua org tahu, hipokrit ni seperti menukar identiti bg tujuan tertentu..sama ada dgn tujuan elok ataupon tidak...yg tujuan tidak elok tu bile die jd talam dua muka..sana ckp lain, sini ckp lain.

Tp xpe, yg penting diri sendri taw apa die buat. Hipokrit, a very bad word but Prove it in a nice way..sy taw niat sy. sy minta maaf pada semua yg pernah mgenali diri sy dan mungin sedang mgenali diri sy.

P/S : kita semua sebenarnya hipokrit walaopn kita selalu mgaku kita x hipokrit dan benci org hipokrit! kenyataan.. :)

Monday, August 2, 2010

Before & After ............♥♥

Selamat hari isnin, hari petama bekeje bg mggu ini. Jadi selamat bekeje dgn penuh tekun, cemerlang, and paling penting, cntrol cun di mana jua anda berada..wakakaka..;p

Dahulu...ceh eja penoh.. dulu okay, dulu...bukan main la hari2 masuk komen aku...siap kalo ak xon9 mesti tnye, mane pegi? nape lame mghilang? cewah, siap anta wall...tnye itu, ini...tp skg..perghh giler ah sombong. smpai ak tegor xmo jawab.. alasan? " u kan dah ada Gf/ Bf.." , "u kan da betunang" " u kn da kawen' "u kan skg mcm tu...u kn skg da mcm ni..." ouch, wat the hell? tlg lahh...xkan la sebab tu smpai xmo kawan da? owh okay..mcm tu....ok

Sebenarnye, dari situ la kite leh taw byk mane keiklasan org tu nk bekawan dgn kite. tlg lah ok, jgn buat alasan, "xnk la kaco yg org..org da berpunye...nt Bf/Gf/ Tunang/ Suami/ Isteri marah".. then terus sepi senyap sunyi. kalo betol dorg iklas kawan ngn kite, dorg xkan mcm tu..dorg xkan kisah apa status kite, dah kapel ke, tunangan org ke, istri or suami org ke..kwn jela..pe yg prob nye? "KAWAN SAHAJA"..bukan suruh ko "close" ngn die mcm berkapel, bertunang n berkahwin..agak2 a.. dah name pon kwn, ada a batas..jgn lelebih..respect each other. ini tidak, bg alasan mcm tu.. patut ke? xpatot...bg aku, itu la akibat bile kita terlalu mengharap untuk disayangi dan dicintai oleh org tu..bila org dh berkomitmen, knon frust, n bg alasan mcm tu..tlg ok, xleh diterima akal. cakap iklas nk berkawan " saya IKLAS nak berKAWAN dgn awk", "i IKLAS nk KAWAN ngn u". "aku IKLAS nak KAWAN ngan ko"..apa2 pun yg dorg lafazkan, ia tetap membawa sama makna, iaitu "IKLAS BERKAWAN"...tp betol2 iklas ke mcm tu? sengaja wat ayat manis..padahal auta je lebih..suke timbulkan propaganda di kemudian hari. ah bengong~ jd jgn cuba berharap dan mengharap kalo satu hari xleh terime bila apa yg kite nak, kite xdapat..ni secare general ak cakap, xkisah la, org ke, barang ke, cite2 ke, impian ke..jgn terlalu meletak harapan yg tinggi..mcm jwb exam n intview keje, do not over cnfident..bile xde hasil, frust, then bg alasan mcm kamen rider..Henshin!

Sebenarnye, elok sgt la xbekawan ngn org mcm ni..iklas nye cume bersifat sementara..xde kesedaran "sivik" dalam memahami konsep berkawan. kawan tuk terus kapel ke? trus tuk tunang ke? terus tuk kawen ke? yup2..mmg ada btol jugak, brkwn untuk ke arah itu..ke arah yg lebih baik, itu kalo dua2 belah pihak sama2 inginkan benda tu berlaku..bukan sebab sebelah pihak je nk benda tu terjadi. kita kena lah faham. nak kata x sekolah, ak rase x mgkin la kot...lekeh2 ada gak sijil UPSR..xpun KAFA..wakakaka ;p

Mungkin benda ni penah terjadi kt korg sume kan, n ianya penah juga terjadi pd aku..dan mungkin juga sedang berlaku..heee~ tp xpe, sbb dr situ la ak dpt taw keiklasan seseorg itu takat mana..xkire la baik laki mahu pun perempuan.. owh okay, dh taw..iklas nye cume di mulut sahaja..hnya di bibirrr...ouch, bajet bibir ko sexy ke?? owh tidakkk...tidak sama sekali..sexy lg mulut unta yg sedang menguyah2 kurma..wawawa..;p

Jadi, pada gerangan2 yg bersikap sedemikian rupa, cube la renung tenung kan di sudut penjuru umah anda sambil duduk rilek2 atas kerusi malas n mengunyah biskut makmur, perlukah anda bersikap sedemikian rupa pada rakan anda yg sudah pun berkapel, bertunang dan berkahwin..Dulu mase single and available, anda cakap iklas sungguh hajat n niat tuan hamba tuk berkawan dgn golongan2 ini, tp mengapa selepas terjadinya tsunami dan gempa bumi pada skala ritcher 7-7.9 anda terus aicehwah cewah "bisu"..bila tegur, xlayan, org len tegur layan plak...eh apahal..kalo dah xnk kawan, xpe...izinkan lah aku untuk mengangkat kaki tinggi2..sepak muke ko..sebab org mcm ni spiesis hipokrit yg teramat. ak xperlukan org mcm ni. berkawan yg jenis bersifat sementara. get berambus la. iklas kt mulot, tp dlm ati xseiklas yg dilafazkan.. ak xtaw la kalo time akad nikah nt cmne..ati len mulut len kot..eiii~ Bile berkawan, kite kena la iklas, itu penting, kedua tlg jaga ati kawan..kawan sejati ssh nk cari..kawan berdengki, xpayah susah2 cari, dia dtg sendri..wakaka..betol x? betol wey..kalo x caye, sila tnye aku..kemukan soalan tersebut di atas kertas pasir dengan menggunakan dakwat pen Ungu, sila jgn guna Liquid Paper bg membetolkan kesalahan ejaan..hahaha!

Ingat k, No matter who u r, and No matter who we r..kawanlah dgn niat yg iklas..bukan ada sesuatu makna lain..jgn ckp "iklas" hanya sbb nk amik ati org tu..(lebih kurang cm nk ayat2 a..xkire la laki ke pempuan, zaman skg same je) tp.., xpenah lak nk jaga "iklas"tersebut ..biarlah "iklas" itu kekal abadi selamanya biar teguh dr Tugu Negara..hehe..ini tidak, siap nk perli2..ada plak mcm tu...sila doakan sesuatu yg baik pada rakan anda sama ada rakan sepermainan di zaman kanak2 ke, rakan seperjuangan mase daki gunung santubong ke, rakan sepelarian mase melarikan diri ikut bf ke Lombok ke, rakan cyber ke, xkisah la jenis rakan yg mcm mane pon ko ada, mari sama2 kite mendoakan sesuatu yg baik utk mereka.. Percaya lah bile kite mendoakan benda baik tuk org, kite pon akan dpt sesuatu yg baik xkisahlah dari segi apa..sama ada pasangan idop ke, barangan letrik ke, perkakas dapur ke, kita akan dpt yg baik2 jugak.. contoh ah, contoh2..kite doakan rakan kite dpt handbeg 1 tali, nt di mase depan mane taw kita dpt paten beg yg ada dua tali ke kan? wakakaka..ha gitu ah..mls la nk explain cmne, kite sume ada akal fikiran, mesti taw fikir mane btol ke x.. kalo rase aku ckp ni betol, terima kasih di atas sokongan anda.afundi fifa mase af24 nt ok..kakakaka..kalo korg rase ak ckp ni x betol, ketuk la pale aku ngn charger nset nokia, tp jgn kuat2 nt pale aku benjol..wakaka~

Friday, July 30, 2010

Aku yang menyelia....

Pertama sekali, salam Takziah aku hulurkan buat 2 buah keluarga diatas pemergian anakanda mereka yg tersyg, iaitu kakitangan pembanci Malaysia yang pergi mengadap seruan Ilahi kerana terlibat dlm kecelakaan jalan raya.. Al-Fatihah~♥ Harapan aku agar keluarga tersebut sabar dgn apa yg terjadi. Tabahkan ati dgn pemergian yg tersyg..dan semua pembanci dh pun di "cover" dgn insurans..InsyaAllah, pihak atasan akan menguruskan perkara tersebut..

2nd, it's not easy to be a pembanci..org ramai pandang remeh dgn benda2 ni. .pandang rendah dgn pembanci. Selama sebulan aku bersama2 dengan kakitangan lain menguruskan hal ehwal bancian yg dijalankan di seluruh Malaysia..xsemudah yg disangka...pelbagai ragam anak buah ak jumpe. kesian sgt kt dorg.. asal dorg balik ke pusat operasi mcm2 luahan ak dgr.. antara paling sedih kes anak buah aku kena marah sebab dia bertanyakan anggaran gaji pada seorg responden.. Untuk pengetahuan semua, khususnya responden, kami yg di pertanggungjawabkan untuk menyelia dan membanci ni akan simpan semua maklumat anda. Apa yg pembanci kami tanya bukan untuk kepentingan sendri, tp itulah yg tercatit dlm borang kaji selidik. Dan tujuan pertanyaan anggaran pendapatan tersebut adalah untuk kepentingan negara bagi mengkaji pendapatan isi rumah Penduduk Malaysia..Anda xperlu risau kerana semua kakitangan yg terlibat telahpun mengangkat sumpah dan dikawal di bawah Akta membanci Rahsia Sulit kerajaan dimana sebarang kebocoran rahsia yg dibocorkan oleh kakitangan sama ada secara sengaja atau tidak, hukumannya adalah dipenjara..lebih dr 5 thn...jadi xkan la kitorg Bodoh sgt nk terjebak masok lam penjara? rahsia anda selamat di simpan dan diproses tanpa pengetahuan sesapa..jadi ak minta sgt agar semua responden tlg beri kerjasama. Masih ada yg xreti bahase..pelik aku..korg xdgr radio n xtgk iklan kt tv ke pasal kerajaan mesia nk buat bancian penduduk dan perumahan? ataw sengaja wat2 xtaw dan xnk amik taw disebabkan aliran politik yg berbeza?? tlg jgn "blame" pembanci kalo anda mempunyai fahaman politik yg berbeza! ini kerja mereka..taggungjwb mereka, anda sebagai responden tlg bg kerjasama dan jadi manusia yg cerdik, ada akal dan fikiran,,bukan ada akal, tp "kosong"!
Berbalik pd cerite anak buah ak yg kena marah td, korg bace la dialog ni k..mesti sakit ati sgt!

Pembanci : pakxik kerja apa?

Responden : pembantu tadbir..

Pembanci : Anggaran gaji pakcik berapa?

Responden : gaji ko bape?

Pembanci : Gaji saya dekat seribu lebih gitu la..Gaji pakcik bape? (pembanci ak tanye sbb dlm borg kaji selidik tu ada tanya anggarn pendapatan isi umah ok..)

Responden : seribu lima ratus...

Then, pembanci aku pon catitkan jumlah yg pakcik tu gtaw..then..,

Responden : ehh..ko tulis gaji aku tu elok2 sikit, aku cakap sribu lima ratus tu gaji ko..bukan gaji aku!

So, apa perasaan korg bile berhadapan dgn org yg mcm ni? bengang x? pakcik tu gaji rm800 lebih je. as a pembantu tadbir am..istri x bekeje, tp belagak nk mampos!! pembanci ak pegi uma org yg berpendapatan lebih 4 ribu pon x berperangai biadap mcm ni! sedih sgt bile ada RAKYAT MALAYSIA beperangai mcm org xpenah sambut MERDEKA..kebetulan sama2 MELAYU..hehehe..kesian pada org yg mcm ni kan? masih buta kayu.. kesian sgt...very poor ada org mcm ni... :))

ada pulak yg pembanci ak dtg je, cepat2 dorg masuk uma la, then ada pasang muzik kuat2, bila pembanci dtg bg salam, terus matikan muzik, konon tade sesapa kt uma..wargh..betapa bodohnya laa...ada plak, yg intai2 ikut tingkap tp stil xnk bukak pintu..kenapa susah sgt? anda mmg xbergaul dgn org kah? mcm tu pegi idup dlm GUA..xperli la idup di tgh2 bandar, tgh2 kwsan kejiranan kalo dh xnk jumpe org..kan? kan? kan?

Tlg la bg kejesama..tlg sgt..org lain pon byk keje ye anda2..bukan nk ngadap muke anda je..haish...kepada kakitgn yg terlibat, gud luck and enjoy wif ur work!! cukup bulan, kite enjoyyyy....;p


Saturday, July 24, 2010

Fifa is.........

....is saying Hi to all readers!! :)

weee...lame x updet blog..bz beb..bz..bz...thanks pada yg bru follow.. to ain n sorg lagi zatil kot.. nk bukak zatil nye blog xleh la..private kot..nt invite sy ok.. i will follow back ur cuttest blog! hehehe! :)
skg mase tu terhad sket, dats y kdg2 xsempat nk updet story. bukan ada pe sgt yg belaku dlm idop cik fifa ni haa..bnda biase2 je pon..iaitu mgurus anak2 buah n anak2 kucing kt pusat gerakan aku...eii cayang momot cayang...!! :) momot baru branak..dpt anak 3 ekor..kaler itam putih..cm wane die, haish, wane xbekembang lgsung! arrr! momot seekor kucing, ibu tunggal..wakaka..xpenah ak nmpak laki die..sian momot..momot pas branak makin garang..eii jentik tlinge kang bru taw..nk bg mkn pon nk marah..haree tol..ak salai gak anak die nt. nt ak uplod pic momot and anak2 beliau okeh. comel sehhh...cam aku...lalalaaaa.. wakaka ;p

arini 25julai 2010..xlama lg nk pose..xsmpai sebulan pon taw. sape2 yg lom setel ganti pose tu bawak2 la sedor diri..p la ganti pose...kang nt xsempat nk cover jenuh berganda nk ganti next year..cm aku..hehehe..skg tgh giat nk ganti pose...wooo weeee...bangganye ak lom sempat smpai ramdhan ak dh pose dulu..wakaka..practice make perfect la konon2..waisehh!! ;p

Dalam xsedar..(haish..lempang pipi laju2) dah nk masuk raya ke-2 arwah akak xde..rase benda tu bru jadi je..tp rupenye dh nk masuk 2x raya akak pegi tnggalkan kami sefamily. Rindu sgt kt akak..hanya Allah swt yg taw mcm mana tahap rindu ak kt akak..xtaw la cmne nk gmbarkan rindu ni..hnya org yg penah melaluinye je taw cmne tnggung rindu nk cium pelok org yg dah tade..org yg kite xkn jmpe smpai bila2 kt dunia ni...sgt sedih okay.. :)
Sayu ati time ari ptama rmdhan n pagi raye tu xpyh nk cakap la..meraung pon xde gune..ntah cmne nk tnggu rmdhan dtg tah..weeyyy skip rmdhan n syawal thn ni xbley ke? hahaha ;p

lagi satu, cis..ak bekenan bju kurung putih kt butik kerawang tu..rm197..hare mahal gilerr..warghh..aku nak..ak nak...tp smlm pegi ngn mak da tade...ciss, sape yg beli baju tu mmg gatal2 la badan die seumo idop..lalalaaaa..(dengki..hehe). .weh..korg dah beli bju raye x? wakaka..smgt..pose pon blom! wey kena beli awal a..nt org xmo terima tempahan dah..weee ak xmo beli lg...ekeke, nk tggu time rmdhan nt..mesti ada stok lawa2 kuar..yiyiyiyiyiyiyiyi...thn ni nk cri kaler grey..waawawa..cntik x weh? ak dh tgk smlm, wane tu cm kusam sket...tp ak cm suke, ak skg ni suke bju kosong,xde corak2 n just ada manik2 tu jek..ak dh xsuke bju yg byk bunge2, daun2, batang2, dahan2, or akar2 tu..heee..xpon kalo corak biar abstrak. tah nape..mgkin sbb umo dh masok ke fasa baru kot..wakaka..bj kosong ni nmpak cm ayu je..waawawa..bajet2..;p
then, pas raye, nt balik swk..nk konvo...weee bestnye..xsabar giler beb nk balik unimas...ouch, unimas's sick owkey..rndu ngn cafe, kolej, tasik, bas, kelas, fakulti, n dekan feb...(tah tibe2 je nk selit dekan) hahaha..rndu sehhh..xsabo owkey. bkn xsabo trime ijazah, tp xsabo jmpe kwn2..nk wat "mkn besar" hehehehe...best2...sukaaaanya!! ^^


Friday, June 25, 2010

My Happiness..♥

Weett..lame nye x updet blog..wakaka..maap la ye anda dr ujung ambot ak yg da bercabang ni ( coz da lama x wat rawatan salon, wakaka) sampai la ke kuku jari kaki telunjuk yerp...bz sgt lerp..bz ngn game TReasure Isle.. and now bz ngn keje..yeaa dh keje..hikhikhik~ ;p

1st, juz nk sharing yg i am not alone anymore...i got him..the guy that i love..from my heart..hope this is the last one..i love him till the end..♥ ^^ ( sory, ni bukan nk show off but from this blog la i want to share my happiness, and i tell my sadness..if ko xsuke n menyampah sila berambos dr sini sebelom ak tendang ko..wakaka)
sambung2..hahaha, pasni kalo xjd gak ak mls dh nk pikir2 lg..nk bukak2 pintu ati ke pe..ak dh fed up dgn sume ni.. ak cube blaja tuk faham die, and ak taw die pon cube tuk faham aku..wakaka...to all, plz pray for us..hope sume ok and diberkati oleh kedua2 family and paling penting, diberkati dan di rahmati oleh Allah swt..
pe yg pergi, ak lepaskan dgn penuh kerelaan ati..dan ape yg dtg, aku terima dgn ati tebuka and iklas..welcome to my life..thx 4 be part of my life syg! maap kalo tensen..wakaka! itu dugaan..sedangkan lidah lg tergigit kan..and ak taw die sgt la bersabar..2 slh 1 sbb ak syg die..tp stiap ksabran org ada limit, jd yg xreti2 bawak besabo cm ak tu pandai2 la nk cntrol, jgn pikir diri sndri je..pngalamn lepas byk mgajar kita..apa yg xelok, tnggalkan la..mcm org tua salu pesan, buang yg keruh amik la yg jernih..lebih kurang ah kot... jd, kalo dh taw bnda 2 xok, sila jgn buat..kalo ok, sila kekalkan..benda ni bukan tuk kebaikan sebelah pihak tp dua2 pihak..
Die salu pesan, die degil, tlg jgn sakit ati..but i know degil die takat level bape je..kalo 1 bngunan 2 ada 6 tingkat, ak leh bajet degil die tu kat tingkat bpe je..wakaka..jd ak xsusah ati..ada time2 je die degil..tp degil die kdg2 jenis betempat, and besebab jd ak xkisah..walopon sebab die tu ssh ak nk terime pakai..tp xpelah, i know him..:)
1 benda yg ak masih belum leh biasekan diri bila tibe2 die terdiam..tgh ckp2 atawpun berlawan ceramah, wakaka..dia diam..oh sgtlah ak xreti nk sesuaikan diri dan jiwa kerana beliau sgt lah talkactive! stat kenal until now, die mmg talkactive, jd bila ada mase2 tgh bercakap tibe2 die wat terdiam mmg ak xleh trime lah..jd ssh ati..nih yg ak rase cm nk sentap ni..wakaka! and i hope u read wat i wrote dis b..please dont do that! UNLIKE ..:)
wat ever u do, i hope u know la..pndai2 nk limitkan pape yg patot coz u r mine and i am urs..no matter who u r, no matter where u go..anywhere, evrywhere, somewhre,haha, i still love u! thx 4 the evrythg!

Thursday, April 29, 2010

mlm ni..

ak dah fed up laaa..fedup sgt!

Tuesday, April 27, 2010

sape tah tu..

aku nk korg taw, sejak ak tade kakak, ak sgt memerlukan seseorg yg boleh sentiasa support aku..bukan menjatuhkan aku..seseorg yg ak mksudkan ialah SAHABAT! ak boleh becerita semuanya pada dia, xde 1 rahsia pon ak rahsiakan..susah x nk dpt sahabat cmni skg? susahkan? xsemua rahsia kita selamat..dia sahabat, bukan kakak aku..kakak ni darah daging yg mengalir dalam tubuh badan aku ngn dia sama..sebab tu susah nk cari sahabat. and ofcoz ak perlukan perempuan~ tp susah cari sahabat pempuan yg support each other cmni..menjatuhkan ak byk la kot..dengki2..tah pape..sgt kecewa now..sahabat n kawan baik..xsama la bg aku..lain2..

meluat hakuh!

apa maksud sahabat? ingt senang nk cari sahabat? fikir2lah..tp utk diri sendri, cuba jd sahabat yg baik tuk kawan2..jgn dengki2, busuk hati, n nk bersaing yg tah pape..xdapat pape..rugi je byk.. kalo sahabat, kena la support each other..bukan menjatuhkan sesama sndri..ak xfaham semua ini!

ntah untuk apa..

kecewa n sedih bila ada kawan penipu! kalo kawan biasa xpe, ak xamik pusing sgt.. tp kalo rapat? kalo korg, pe korg rase? xabis2 nk tipu..apa? payah sgt ke nk beterus terang? susah sgt? ak terkilan betol ngn sorg ni..nape la ssh sgt nk merendah diri? kalo ckp, nk die je hebat..tp pe die cakap sume tipu! ak dh xtahan lah! before ni ak pendam je..tp sabar tu ada batas..skg ak dh abis blaja..so cntact pon via henfon aje..skg dh byk berahsia ngn aku..asik2 berahsia? 4 wat? xreti nk terus trang? jujur? time susah pandai cari kita, mita tlg..mita smpati apa jadah lagi, tp bile da snang, da reti nk atur life..ignore aku, nk berahsia abis....org macam ni bahagia n kejayaan die xkan lama..bukan nk doa cmtu, tp kalo jenis xreti nk ingt asal usul..xkemana la jawabnye.. SEDIH!!

Monday, April 26, 2010

Salam..

auchak! hahaha..taraaaa...my blog da ada muzik balik! yeaaa! :DD

1st, ak sayu sgt dgr lagu ni..xtaw la nape..sebagai manusia kerdil lagi jahil disisi-Nya, ak rase tersentuh sgt dgn lirik lagu baru tuk background blog aku yg ni.. :)

ni lirik dia..sama2 la hayati..sementara kita masih hidup, dan ada peluang utk memohon keampunan dr Allah SWT..sesungguhnya Dia maha pengampun dan penyayang.. :))

Wahai Tuhan ku tak layak ke syurga Mu
Namun tak pula aku sanggup ke neraka Mu

Ampunkan dosa ku terimalah taubat ku
Sesungguhnya Engkaulah Pengampun dosa-dosa besar

(arabic verse)
Ila hilis tu lilfirdausi ahla
Wala aqwa alnnaril jahim
Fahabblitau batau wafir zunubi
Fainnakarob firul zanbi azim

Dosa-dosaku bagaikan pepasir di pantai
Dengan rahmat Mu ampunkan daku Oh Tuhan ku

Wahai Tuhan selamatkan kami ini
Dari segala kejahatan dan kecelakaan

Kami takut kami harap kepada Mu
Suburkanlah cinta kami kepada Mu

Akulah hamba yang mengharap belas dari Mu

Wednesday, April 21, 2010

:: xtahan toi ::

wakaka..ak xleh blah ngn budak sekor nih..wawawa~ lawak weh! mmg xleh blah toi! suka gila wat ayat frust pe jadah tah kt post die..hahahah! hadoih..lawak weh tiap2 ari plak tuh..apa ni beb..hilang ah machussss!! hancuss beb..hancus..hancuss!! wakakaka~ nk guling2 ak baca..seb bek ak xkenal n xpenah komen die, mau dak, dah lama ak kucai smpai teraboq gigi..wakakaka~

ak rase die ni suke kt someone laa..pempuan tu pon mybe yg dlm list frens fb die kot..cewah..bajet dok bg ayat hampa n kecewa madah2 pe tuh awek tu nk bg can ah kot..wakakaka!! weh2..sumpah mmg lawak kalo baca status die..wakaka! apa aku kisah?? ehh mmg ak xkisah..ak suke je..time aku duka, ak g page die..ilang ah duka tu..trus ketawa guling2 cm nk hantuk pale ke dinding laju2 weh..lawak gilaaa :P

hehe..jaat kutuk org! sory, xtahan nk gelak! :P

:: Jom jd jiran aku! ::

Salam muhibah! :P

Dah lama ak xupdet blog kan? Hari ini ialah hari khamis..bersamaan 22 April tahun 2010..jam menunjukkan pukol 1.48pm (kt skrin PC aku), kalo jam tgn aku, skg pukol 1.50pm..kalo jam henfon aku lak skg pukol 1.49! kalo jam kt dlm keta tu ak xtaw sbb ak mls nk tgk..apa aku kisah? korg pon lgi xkisah kan? kalo korg lg xkisah, aku ni..lagi dan lagi xkisah..lg xkisah..xkisah lg dan lagi,lagi,lagi,lagiiii..xkisah!! :P

Yg pertama sekalinya, ini utusan paling penting..kire paling2 penting ah sebab ak updet blog pada hari ini, hari khamis, pada 22 April tahun 2010..wakaka.. ak tnye asas dlu ah..anda tahu apa itu FB? taw x? oooh..taw ea? BAGUS! xpyh ak explain byk kali..kalo ada yg xtaw apa itu fb, ak istiharkan beliau baru kuar dr gua..:P

ok, disebabkan ramai manusia sudah menceburkan diri dlm dunia fb, ak nk ajak korg main game yg tgh ak main skg ni..fuh..giler a weh,best gilerrrrzzz! hehehe..ak jela yg rase best kot!! heheh :P
sape xmen gem ni mmg rugi ah..sia2 je idup kt dunia..wakaka..astaga..betapa taksubnye aku..game ni namanye TREASURE ISLE! :) korg main a..jd jiran hakuh! kikiki~ hari2 aku bg gift kat korg..soh korg hias lawa2 korgnye pulau tu..betol..xtipu..xcaye korg tnye sape yg dh jiran aku, mesti hari2 ada dpt gift dr aku..xcaye tnye a..terjah dorg..cm melodi..pegila, ak izinkan dgn tapak tgn yg terbukak..wakakaka~ :DD

Game ni xsusah pun..korg main gali2 je..hehe..tp game ni cm limit gak, kalo xde energy, xleh gali..tnggu dh penuh korgnye energy baru leh gali lagi..1 petak nk gali guna tenaga antara
5 hingga 10..salu energy dorg bg 115..ha cmtula..dlm 1 pulau ada la kot lebih dr 40 petak..mmg xcukup, salunye, kalo main mlm2, abis energy, korg tido, bgn tido pg esok, mesti dh full balik..pastu smbung a gali..hehehe. xsusah pun kan..:p

ak mls nk explain ni..korg main jela dulu..explore sndri..hak alaahhhh nk wat manje lak ngn aku..ak dlu mase mule2 main tade sape ajar taw..main sndri je..ikut je guide yg dorg bg..bukan ssh sgt..hehe :P

byk g game ak main..tp paling ak series kt game ni ngn hotel city n social city! :D

so ak arap korg join game ni, jd jiran aku..wakaka..xkire ah..main gak taw! :P

sekian dr saya, anak papaya (pakya) ^^






Wednesday, March 31, 2010

:: CANTIK ::

Sume org kalo leh nk CANTIK kan? bukan "kalo" tp mmg sume nk cantik, baik pempuan mahupon laki..tp perlu ke nk berlagak cantik? perlu x? org cantik mungkin akan ckp, "ah biar lah..dh mmg aku cantik pon..ko nape? jeles? " itu org yg cntikla..yg xcantik lak akn ckp "euww..plz la..apahal tah..mcm la lawa sgt" tol x? wakakaka..ohh dunia.. :P

aku suka tgk org cantik..oh ex-kius-me, im not lesbo..wakaka..tp mmg suke tgk benda yg cntik n indah..kalo betol cntik, ak akan ckp "cantik"..kalo xcntik, ak ckp "em.okla..boleyla, biase je.."..ak xkn sesekali la hina,2 ciptaan Allah..tp kalo ak maki tu mknenye ak nyampah sbb die belagak cntik walhal die bukan leh dikategorikan sebagai cntik pon..kakaka..ak pon xcantik, jd dilarang sama sekali tuk belagak mcm cantik.org akan menyampah! haish..

shit, u olz taw x..( gewdix kan?) ada gak org yg meminta2 dipuji..adeh..cmtu pon ada taw..masakan pokok akan bergoyang kalo xde angin..xde ribut, taufan n puting beliung? sebab ak dh jmpa la ak brani ckp mmg ada spisis seperti ini..MEMINTA UNTUK DIPUJI..ooohh apakah?? kalo dh betol cantik, xperlu susah2 mau mita org puji maaa...org akan dtg puji lu secara sukarelawati sama ada iklas or separuh iklas atawpun xiklas langsung..napa mesti mau minta org puji2..komen2 lu..ini bukan lg CANTIK tp dh CAMTAIK..adeh~

Betapa FAKE nye komen ataw pujian itu jika anda sengaja meraih org memuji2 anda..biar la mereka puji anda kerana mereka mmg betol2 nk puji anda xkisahla dlm situasi cmne pon..sama ada sngja nk amik ati anda je,ataw apa2 je asalkan tindakan beliau memuji anda adalah kerana mereka sendiri yg inginkan sebegitu bukan kerana atas permintaan anda. euwww...keji ataupon jaik kalo ada org minta2 di puji..haish.. jagalah kecantikan anda..dlm dan luar..jgn cntik diluar, buruk didalam.





Saturday, March 27, 2010

:: Mixpod ku..::

weh..soalan pertama, mase korg bukak blog aku nih ada background muzik ke x?? wawawaaa...jgn senyap bile ak tanya, tlg leave comment kt bawah..soklan ak senang je..ada ke x background music? Nih, ak nk gtaw dlm exam penggal pertama darjah 3 pn xkn ada soklan cm ak tnye td tu taw x apatah lagi dalam UPSR ..wakaka.. :DD
Jadi kerjasama anda amatlah di hargai, kalo tade lagu, leh x korg tlg wat bg ada lagu? ak xnk korg amik mic n karoke mase baca blog ni..bukan itu pintaku..ataupun korg buka radio ataw pe aje yg leh kuarkan bunyi sama ada rentak slow mo, mahupun heavy metal, dangdut, balada, rock kapak, rock cangkul, badigol or apa2 je ah yg kuarkan muzik berirama ok..ak xnk yg cmtuh, yg tuh adik ak pon leh wat..ak cuma nk mita korg tlg share ilmu.. mgenai apa langkah2 yg perlu aku wat bg ada musik background dlm blog ni sepeti sediakala ataw seperti asalnye disaat2 aku melahirkan blog ni.. ( ceh ayat skema esei pmr) ..ataw kalo blog ni bernyawa org kata sejak azali ah~

Sesungguhnya..ceh..ayat mcm nk pasrah di situ..kakaka~ sesungguhnya, ak dh try sedaya upaya..abis lelah dh ni..sepenuh kudrat ( betol ke ayat ak ni weh? ) ..dh abis tekun ak wat bg muzik ada balik..tp xberjaya..ohh mengapa? mengapa MIXPOD? anda tahu apa dan siapa itu mixpod ? Mixpod tu web ak link lagu kt blog ni ok..so sesape yg nk letak music background kt dlm blog anda bleh lah sign up mixpod! :)
ok, ak sambung lagi kata2 puits pada mixpod..Mixpod, kenapa ko berubah? apakah salahku padamu mixpod? sob..sob..sob..di awal pekenalan kita, dikau x begini kan..masih kah ko ingat mixpod? suatu ketika dahulu..ak sunting mu n letak dlm blog aku? ko ingt x? ko jgn wat2 lupa mixpod..ko xde perot, jd ko xtelan semut kan..mana mungkin daya ingatan ko lemah mixpod..kenapa? mengapa? bagaimana? utuk siapa? cehh..dh masuk teori ekonomi di situ..wakaka~
Duuuhhhh..tensen! tension! tuition! wawawa..mana pergi lagu aku ni wehhh..TOLONG! TOLONG! speaking sket, tnjuk terer..HELP! HELP! PLZ HELP ME..ooohh plz..plz dont go mixpod..dont go away....wawawa~
Lepas ketiadaan mixpod..eh mixpod ada, cuma die xberfungsi je..jd, wajarkah aku gelarkan mixpod aku WKU? web kurang upaya..eh web ke tu? wakaka..ntah, men ckp je..web la kot..kan? ekeke~ aku harap ada insan2,modal insan mahupun insang ikan yg tampil ke hadapan membantu aku menyelesaikan dilema aku ketika ini.. tampil lah membantu ak..WONDERPETS, mana ko? dlm TV ak tgk kemain ko dtg membantu kawan2 yg dlm kesusahankan? skg ak susah ni xde sekor pon dtg tlg aku..ak makin sedih..ak bukan kawan ko ea? tp cmne pun ko tetap kwn aku..cik kura2, cik itik ngn cik burung..hee~!
Apepun, ak nk tegaskan bahawasanya aku amatlah series ketika ini. mmg betol3 mita sape2 yg taw dtg tlg gtaw pe prob mixpod ak ni..or suggest kan kt aku web lain tuk boh bckground music..ak xsuke blog ak ni sunyi tnpe music..xbest weh..suram je..ni blog bukan aku tubuhkan tuk tulis cerite seram..hehehe..

Ok, tlg ea..sape tlg aku, aku komen2 salu kt FB korg..wawawa..sape tade FB, ak emelkan TERIMA KASIH kt emel korg ea? tu je ak mampu wat sbgai tanda hargai n tq atas jasa yg disumbangkan..:P
Gud nite~






Friday, March 5, 2010

:: Kerana Zai ::

Teknlogi maju, mesia maju, motto sek ren aku, "maju dan terus maju", haa apa lgi yg de kaitan ngn maju ni..maju baju, baju maju, maju maju..cop! fulstop! dilarang melalut di kawasan ini..wawawa~

Begitulah mesia pada hari ni..segalanya semakin maju..gud2.. and, sifat manusia pun maju gak..iaitu semakin maju tuk berpura pura, kura-kura, ura-ura, lura-mura!

Arini tade topik..sj updet blog..sebab aku tgh bosan men fb.. Yerr anda, sepeti biasa, soalan aku, Anda tahu apa itu fb? hehehe! time nih, tgh sibuk berkomen ngn mber baik aku, si zai porkey gundut..mklumla..mybe today last die kecoh2 kt fb aku, pasni mesti slow dh die men fb..nih ak rase nk tacing neyh..sedih..sob..sob..hehehe..tp die respon lmbt giler..sama ada tenet die prob seperti selaluu orr....die bersungguh bekeja kt pejabat die..mklumla arini last die berkhdmat kt sana..pasni nk jd ckgu dh kawan aku tuhh..fuhyoo..agedebak! agedebak tu xde mkna taw, mmg aku suke sebut dr zaman kecik2 dlu, n korg xpyh susah2 lak bukak kamus nk cari mksud agedebak tuh..mmg xwujud bhse tuh..ak je wujudkan..agedebak tu bg aku cm sesuatu yg best n tekejut la..kira cm gempak laa..wawawa~ mengong! nmpak sgt dh bosan..zai a respon lmbt sgt..ngantok aku..time pagi2 laju je..ak jek a xbgn g..lena di buai mimpi..putera hensom dtg..hahahaah!! gilakk!

Ikutkan ptg ni mber aku ajak kuar, g teman die beli adiah tuk bf die..esok besday bf die..waaa..bestnye..bahagia2..org de pakwe kann..huhu..tp ak mls je nk kuar..ingt nk berfb ngn zai abis abisan..tp ko lak respon ak lmbt..weh dok watpe..layan amoi jai ko men roda impian ke? hahaha..tlg lah respon aku sepantas kilat..kelajuan cahaya..duuuhhh..bosan dh ni weh! haishh...
smpai ak leh post blog lg nih tggu ko nye komen..gilerr lambatt..cm kura2 yg patah kakinya..huhuhu..zai jgn marah..hahaha! kalo ko marah pn ak xtakot.. :P


Wednesday, March 3, 2010

:: Hari Jumaat ::

Salam ye anda semua.. :))

Aku dpt 1 msej ni dr mber aku..xtaw la ia kebetulan ataw mmg betol2 ada hikmah..utk umat islam, bersama2 lah kita renungkan... ^^

Jumaat - 27/11/2009 : Aidiladha
Jumaat - 18/12/2009 : Thn Baru Hijrah
Jumaat - 25/12/2009 : Hari Natal
Jumaat - 01/01/2010 : Tahun Baru
Jumaat - 26/02/2010 : Maulud Nabi
Jumaat - 02/04/2010 : Matiny Yesus Kristus
Jumaat - 28/05/2010 : Hari Wesak
Jumaat - 10/09/2010 : Hari Raya Aidilfitri

Ingat, dan renungkanlah di dalam Al-Quran, Allah telah menyebutkan bahawa KIAMAT terjadi pada hari JUMAAT!! Byk Istighfar dan berdoa pada Allah, semoga dosa di ampuni..

p/s : ni yg ak dpt..jd ak share ngn korg..ak pun xcek lg kalender nk tgk kesahihan hari jumaat ngn tarikh2 tersebut, n pristiwa yg berlaku. nt ak tgk.. :))


Monday, March 1, 2010

:: Thx For The Add ::

Pertama sekali, yg tibe2 ak updet dis blog sbb ak nk ckp pasal "sombong"..ikutkan cm xrelate ngn title, tp sbnrnye ada..enjoy reading..wakaka! sombong ni mcm2 jenis..1st,muke sombong, tp sbnrnye kalo dh knal, die ok je, 2nd, sombong bodoh, dh xtaw tp xnk blaja, xnk tnye org yg lebih taw..still nk wat cm taw..org perlis ckp. "wat kepala taw"! 3rd, sombong xbertempat..paling xleh blah ni sombong xbertempat la kot..bajet fofular n hot! Kalo dh jd artis, bleh la gak wat sombng..hahaha..tp bg ak xpyh la nk sombong..xrugi pon..tp yg mls tu bila xlayan, ckp smbong, dh melayan, melampau2 la..ckp kita gewdix..mana 1 nk wat pn xtaw la..snang cite, pndai2 la korg nk batas2 kan sndri nk layan org. pendek kata, layan secara beragak agak laa..♥
Lagi satu kan, yg ak nk share ni, benda realiti taw..ni ak nk ckp pasal "sombong bodoh" lak..kalo korg perasan la, salu masa main fs, fb, ms, tagged, hi5..n bla..bla..kalo korg prasan salu ada komen "Thx 4 da add" la, "Thx 4 da request" la, "Thx 4 da apprving" la " Thx 4 adding me" la..n yg seangkatan dgn benda ni la kan..korg prasan x? prasan kan? alaa benda biasa sgt dh tuh..sape xprasan tuh ak xtaw a nk ckp pe..ok, pertama sekali..pe korg faham dengan maksud "Thanks For The Add"? Ok, ak rase xpayah kot ak nk translate maksud sebijik2 ayat tuh..add tu dh taw mksud dia tambah..menambah kan? ok, mengikut fahaman n ideologi aku..wakakaa...bahase nk power la konon, bg aku a kan, benda ni bermaksud terima kasih kerana menambah saya ke dlm frens list..haa cmne nk ckp ek, mkcudnye cm xkira la sape add sape, tp die nk membawa mksud kepada "menambah bilangan kawan yg sedia ada". Cth budak S add budak J..so J akan ckp, "thx 4 da add!" kt budak S kan? ok, dalam situasi ni, bg aku la..walopon S yg add J, S still leh komen "thx 4 da add" kepada J..sebab bg aku "thx 4 da add" ni membawa mksud "menambah bilangan kawan"..so skg, ak xtaw pendapat n pandngan korg..sama ada setuju ngn aku or x..yup, stiap org pndgan die berbeza, ak taw..tp itu terpulanglah kan.. n now, ak nk tekankan kt sini, sila lah jaga adab..sebab aku dah terbaca komen org yg "sombong bodoh' ni..ada budak add die..tp budak tu anta komen kt die "thx 4 da add"..ok, korg taw x budak tu jawab pe? "excsme me! u yg add i ok..bkn i yg add u!" wow..sgt sombong xbertempat n sombong bodoh~ mybe fahaman die, bila org add die, die je yg leh ckp "thx 4 da add" pada org tuh..org yg add die xleh ckp cmtuh..adehh..cmtuh ke? before ni kan, ada gak org add aku, then die komen "thx 4 da add"..ak pelik, bila masa aku anta request kt die..then ak faham balik ayat "thx 4 da add' tuh..bnda ni bg aku, lebih kepada thx krna menambah..ak rase amai yg berfikirn cm aku..coz ak dh jumpe byk komen yg mcm pe ak ckp..dimana, sapa add sape xpenting pun utk komen "thx 4 da add"..sbb ia sgt general..bkn utuk sbelah pihak je leh guna..aku rase cian lak kt budak tuh..baru kot nk berkawan, dh kena ayat padu dr budak yg smbong xbetempat nih..huhuhu~ terdiam gak dak tuh..ak pn tgk profile budak yg sombong nih, uwhh umo masih muda n mentah..mude 2 thn dr adik aku azwan....tp die nmpak matured la dr segi rupa paras nmpak matang..wat ever, muke macet cmne pun, kalo umo mcm tuh mmg otaknye xleh pikir benda cerdik..bajet hot je..wakakaka..simpati sungguh aku pada org cmnih..haishh..muka cntik, otak cetek..so utuk korg, ak arap, pasni kalo ada yg add korg, pastu dia anta komen "thx 4 da add" kt korg, jgn la plak melenting ok walaupon bukan korg yg request die. ayat tu general la..mana2 pihak leh guna sbb die membawa mksud "menambah" so xkisah la sape add pun, frens list kedua2 belah pihak akan bertambah..so nape nk petikai? selidik maksud bg abis, faham tol2..jgn wat ayat tp xphm lak mksudnye. ni namanya sombong bodoh..malu bertanya sesat jalan.

Sekian dr saya..melaporkan dr bilik tidur rumah no 4++.. :P

:: S.E.N.T.A.P. ::

wakakakaa..tibe2 gelak..mmg kompom x sihat n mmg layak digelar penganggur paling gemilang bulan ini..kikikikiii~ Perghh agak lama ye anda, ak xupdet blog ini..yg bajet ala2 chill lah sgt..wawawa~ Pertama sekali ya ibu ibu bapa bapa siapa yang punya anak bilang aku, aku yg sedang malu sama teman teman ku kerna cuma diriku yg x laku laku..wakakaka. (pendahuluan) ♥ Gilaaaaaaaaakkkkkkk Milaaaaaaaaaaakkkk!!! taw x pesal arini aku bg lirik lagu indonesia? haha..sape nk jawab, sila tekan "balzer" ye..(xreti eja..haha) jwpan petama, mmg aku xlaku..so ada kena mgena ah ngn lirik tuh..muahaha! jwpan kedua? :) ye..sila ye anda..sila2.. tettttt! ok, nmpak sgt ak je yg tekan balzer tuh..sekian..anda xpyh jwb laah. biar ak gtaw..hehehe..sbb ada warga negara jiran baca blog ni.. kepada beliau yg terasa tuh, aku ucapkan "makasih ya pak" kikiki~ :P oit, ada lg ni pesanan penaja --> " makasih ya dong..kerna baca blog gue.. :) " heheh..ak guna bahasa rojak je dlm blog ni..kalo xpaham sila bertanya di kaunter terdekat, atawpun rujuk kamus dewan bahasa atawpun sila trus bertanya pada aku atawpun (gile byk atawpun..hahaha) ataupun trus buat2 faham lagi senang..wawawawa~

Arini aku nk umumkan bahawasanya aku telah sentap..hahaha! jgn tnye sbb pe ak sentap..sbb kalo korg xtanye pun ak mmg akn gtaw npe aku sentap..jd ye para anda sekalian, sila simpan n tutup peti suara tuk bertanyakan soklan tersebut..haishh..susah2 je nk tnye, malu i taw! haha..
ak sentap sebab..aaaa...ish, konfius ni..nk gtaw ke x..bayee.. kikiki~ ak sentap sbb ak nk rase atawpun bhasa sastera sket, ak nk menjiwai perasaan sentap itu..ak jrg sentap, jd ak nk selami prasaan org yg sedang sentap..Bagaimana rasa sentap itu? manis? malu2 firaun? wakaka~ and pe yg aku rase, sentap tu satu prasaan yg buat hati aku mengecil..mengecut dan dgn kata yg lagi tepat, buat hati aku dh xchomel..euww! suke prasan kan i nie..ishh..meluat taw! dush!
Alangkah bagus kalo xde perasaan sentap nih..sbb bukan best pon rase benda tuh..tp lagi bagus la kalo xwujud org yg suke wat kita nk sentap..tol x? hidup sekali..watpe nk berdengki? Tuhan cipta setiap manusia ada kelebihan n kekurangan diri masing2 taw..ko ada bakat mcm tu..aku lak ada bakat yg mcm ni...jd kita kena sharing..berkongsi..watpe nk dengki2..pastu sentap2..kan?
aku ckp ni bukan sj nk bercakap, tp nk kita sume ikut pe yg baik dr blog aku ni..yg ak merepek2 tuh jgn la ikut plak..ak pesan ni tuk diri ak sndri jugak..ak xsempurna..kadang2 niat nk berguraw..tp xsume leh trima gurawan kita..xleh guraw p dok suraw or dlm gua..pilih la nk gua mana :

a) Gua niah
b) Gua kelam
c) Gua hirak
d) Gua batu kapur, sabah
e) Gua Bewah

Haaa..cukup kot ak bg 5 jenis gua..hah, pandai2 a korg pilih nk duk gua mana kalo ak nk gurau sket nk sentap, nk terasa..atau pun segala teguran aku tuh wat korg sentap. kdg2 ak ckp xbetol, salah..jd aku MINTA MAAF byk2 dr ujung ambot smpai ke ujung kaki..aku taw aku byk wat salah n silap..aku xsengaja n xpenah ada niat nk gado2 n tarik muka..ak paling xsuke ada prob cmni..Aku nk korg sedia maklum, sejak aku kehilangan kakak, dgn kawan2 pempuan la aku nk share everythg rhsia aku..xkan ak nk cite kt adik2 laki aku plak? xsume rhsia ak leh share dgn dorg..aku cuba rapat ngn kwn2 pempuan..wat mase ni aku cuma nmpak sorg dua je yg aku leh label die lah KAWAN SEJATI AKU DUNIA AKHIRAT and aku harap, die kekal setia bersama aku masa aku susah n senang smpai bila2.. kalo setakat nk kawan aku sekadar tuk hiburkan korg, suka2, ataw tuk kekal yg sementara, bek korg trus blah dr idup aku..ak xsuke ada kwn cmni. time ssh, tade kwn, ada prob, cari aku..tp bila snang, xpuas ati, sume nk jauh diri. mmg aku taw adat berkawan, ada je xkena..tp kalo rasa dengki tu tade, xjd taw cmni.. aku leh je kawan ngn mber aku dr form 1 until now..xpenah gado2..sekali pun xpernah..sbb die xpenah dengki pada aku, n ak pn xpenah dengki ngn die. time ak ssh n senang, die salu ada..tu baru nama KAWAN SAHABAT SEJATI taw. bukan time korg boring, korg tade kwn, bru nk mencari2..hampeh la cmtuh..haishhh..ni aku nk emo ikan nemo eye mo balik ni.. :P

ok, bebalik kepada isu ye, Setiap org ada perasaan Sentap tuh..cuma disini ye anda, ingin sy tekankan bahawasanaya, kita leh control benda tuh..cuba jgn amik pusink sgt.. (peh nasihat org pandai je ak ni.. :P ) ak pn kdg2 cntrol jgk, xnk la sentap2 ni..biarlah anggap je dorg xreti nk berguraw n mmg niat dorg nk duk dlm gua kan..nk wat cmne..mmg wujud pn spisis ni..so now, ak mls nk amik pusink dh..lantak la org nk kata ke, nk dengki ke, pe ke..sukati la..jnji xkaco family aku dh la..tnggu bila sampai 1 masa, kalo ak dh xleh tahan, mmg ak bersemuka. sekarag ni kita collect "point" dulu..hahahaaha!! (gelak jahat) Korg kna ingt taw, konsep aku dlm berkawan senang je.. "budi baik di balas baik"..itu aje..sekian..~

Wassalam~ ♥


Saturday, February 20, 2010

:: Burink oi ::

wehhh..apsal arini bosan sgt nih..duuuhhh..borink ah! kenapa anda sume tidak mengonlinekan diri di fb pada ketika ini? anda taw itu fb? wakaka..(suke tnye cm tu..) yaa..sy ngerti apa itu fb..sekian.
Nk emo ikan nemo leh x? leh je la ehh..ikut suke aku lah..nk emo ikan nemo eye mo..wakaka! erm gilak! Time ni ak tgh upload pic kt fb..wallaweh giler lmbt..lmbt cm siput sedut tengah nyusup2 kt celah betu kelikir..pixel besar kot..pic time Bab n Ju dtg pelis aritu..nt korg tgk eh? hahaha.. :P
Kalo x, penat je ak uplod pic tu korg xnk tgk..tgk a weh..tgk a..tgk a.. ( desakan ala2 pujuk rayu..) kikiki~

Sekian..itu sj.. ak nk post cite ak g the Carnival kat SP lak japgi..kikiki~ gilakk!

Sunday, February 14, 2010

:: Menjadi sesuatu yg lebih baik ::

Selamat petang sume..jam skg 9.36pm..hehe..arini xbosan okeh.. :))

Sj ak updet blog. aku nk umumkan 1 benda ni..wakaka.. bahawasanya aku dh tamo mengeluarkan perktaan ataw pun kata2 kesat atwpun kata2 yg kurang enak didengari, kurang sedap dibacai, ditontoni, dilihati, ayat2 yg xbest, xsopan n segala yg seangkatan dgnnya la..cume ketika marah yer..ouch, act tuk dlm blog ni jela..hahaha..coz ak dpt taw rupenye amai gak yg open dis blog..n bace segala mcm benda yg aku type. Aku kn suke jdikan blog ni tmpat ak luahkan benda yg aku xpuas ati n mcm marah..kikiki~ so ak tersedar..cewah ayat xtahan tol, hahaha..:P aku bru sedar amai yg ikut blog ni secara PRIVATE! soo..ak rase tamo le mcm ni lg. ak kn ompuan, so kna cntrol kot bahase..nt xjd lak cayunk aku masuk minang aku..eii sape tu..tah..sj nk timbulkn kntroversi..hahaha.. Sebabnye, 1, ak ada link dis blog melalui fs n fb aku..jd bg yg baru add aku mybe ada baca blog ni..lagi2 time aku bg ayat2 xsopan..so dr situ org akan n menilai aku mcm2 kn..? lorh..xkisah la nk nilai ak cmne pn, cuma aku la kena elakkn org pikir aku ni jahat, teruk n yg xelok. kita kn leh cntrol n berubah mjadi sesuatu yg baik :) ehh, bkn ke ak mmg baik? wakakaka..giler angkat bakul sndri..nmpak sgt org xde puji cemtu. kihkihkih~ juz try tuk meminimumkan bahse yg xelok dlm blog..wawawaa~

Sekian, 2 sj..selamat malam ^__^

Friday, February 12, 2010

:: Yg gewdik dan Yg Belagak "

Hisshh...ok, assalamualaikum sume..! aku mls nk buang mase bg ayat bunge2 ke pe dah. aku cume ingin menaip selaju mungkin..oh terbitnye dari ati sanubari ini..ingtkan mls nk updet blog dh tp tah tetibe dtg lak 1 benda menempek dlm fb aku..aiyohh..euwww plz..ak benci org gewdik.. adoi plz la..merenyeh xpepasal...oh cilakak btol.. plak tu xsedar diri.. bajet dtg dr bandar. org yg lahir ke cerok2 bandar pn x mcm tu.. eh apa daaa..
Aku pn xtaw, ni luahan ati ataupun mengumpat org tnpa perlunye mber tuk menokok nambah..hehe..pehh sgt buat dose kering ye di tghari ini. ari jumaat lak tu. oit, ak xmo ngumpat la.ni pe aku rase je. ak xde niat nk hina sesiapa tp alangkah bgusnye kalo pe ak tulis ni mdtgkan pengajaran n pedoman wat kite sume..kn? yg buruk dijadikan iktibar..elak wat prngai cmtu, tp yg baik dijadikan tauladan..kih3...walaupon ak amat amatlah sedar bahawasanya dlm blog aku ni byk je ayat2 xelok, xmanis di dgr n seangkatan dgnnnya, ak mita maaf la yer. sbb pe aku tulis, tu la yg terlintas dlm pale ak ketika ni. ehh xkisahla. org ckp, bhase mencerminkan identiti seseorg. ouch, wat ever, pe je la korg nk nilai aku, its up to u ol ok..:) aku jahat? aku kurang ajar? ak sopan? ayu? kihkih..pape je..apa apa je..aku xkisah coz kita sume sedia maklum, mulut org xleh ditutup n berhak kata pe je..cm tu gak aku. ak pn suke ngata org ikut sedap mulut aku je..tp hopefly pe yg ak ngata tu ada gak yg benar dr lagsung xbenar. plz ok, kenal dlu bru nk mengata kaw2..xkenal jgn nk ngata mcm dh kenal aku sejak azali.. peh..sgt la lari topik. itula aku. suke merapu xketahuan. kalo xsuke, tlg leave dis blog. kalo suke, bace je. enjoy reading. hahaha..
Td ak dh bg salam kan, ok2..aku cuma nk kn kepastian je..wawawa~ kita manusia biase. xleh elak dr ada prasaan benci, xsuke n meluat pada sesetgh org .betol kn? aku sumpah, stakat ni aku xde la musuh, tp type yg ak xsuke tu ada la sket2. and i know, ade gak yg xsnang dgn prangai aku. aku taw. juz leh ckp, SOrry beb..n ak try ubah..xpun nk bg sedap juz ckp "ohh itulah aku"..yer buyik nye riak. xbaik sehh..haha.
Tp satu je, aku rase bkn aku je xsuke prngai ni, tp sume kita xsuke prngai yg satu ni.. "GEWDIK" and "BERLAGAK" ouch, dh jd 2 prangai ye, bkn 1..kesilapan teknikal. aku terpaksa type selaju yg mgkin sbb ak xpacking lagi bju aku tuk balik kg..hahaha..nt la ak explain k. sorg minah ni berlagak tol, sorg lagi tu, berlagak n gedik. adoi laaa...naseb la ak xbpe nk geng rapat ngn die.kalo x..pehhh tetiap ari aku ngumpat dorg..wooohohoh..tmbah dose..hahaha! skg pn mcm dh tmbah dosa je.bkn mcm dh kot tp mmg dh berdosa. ya Allah ya tuhanku, ampunilah hamba mu ini... ak tol2 dh xleh tahan a weh ngn prngai cmni. mmg eiii...nk muntah la aku..huh! ak gedik ke? gedik kot...mana leh ngaku diri kita ni baik..ishh plz laa..ada plak yg cmtu ea..angkat bakul sndri. elehh ada je la org cmni. namanye berlagak xketahuan. oit mls nk ngumpat, xjd la..len kali aku gtaw maksud gedik n belagak ni. xhina sesapa ok. tp juz bg definisi n nk kita sume sedar bahawasanya jgn la sesekali berkelakuan sebegini rupa kerana org sekeliling kita sgtlah tidak suka kalo kita berperangai sebegini rupa. aku ingtkan korg sume n tuk diri aku juga. ohh cik fifa, jgn la ko gewdik dan belagak x betempat ye fifa...hehe..nt org xsuke kt ko.. jd diri sndri n hargai asal usul kita. lebih baik. kalo kita merendah diri pn, kita xrugi 50ribu.. n jugak xuntung 50 ribu..tp wat org sekeliling kita senang nk berkawan ngn kita n selesa dgn kita. ak pun xslesa kalo dpt kwn cmni..gedik sane, gedik sini..aisehh..kang aku wat lagi gewdik baru taw. nyampah nye i! eiii!
ok pape je..aku skg mmg tgh kalot pulot nk g packing baju. tp tuk pngetahuan anda, byk g benda aku nk tulis ni...
ouch, dont 4get yer, sharing is caring n aku sgt la suke ayat mber aku bernama fara ni " SUNGGUH XLAKU LAGI XMALU? yerrr...itu sgt la sesuai di tuju kan kepada yg Gedik. and aku lak nk tujukan ayat aku ni kepada yg berlagak kaya, aram xsedaq diri, asal usul..huh! "NO ROXY2...NO MILK TEDDY"

sekian. harap maklum.



Thursday, February 11, 2010

:: Dari Hati ::

I am owes believe that love is sharing
and
sharing is caring.. (tibe2~)
Eh, but its a reality taw..

Dah...
sekian..
setakat ni aje..
Tu je nk cakap..

hehehe..
^__^

Paling akhir sekali...
^^^^^^^
>> Gilaakkkk...Milakkk <<

:: Ntah la wey ::

Bismillahirohmanirahim...kikikiki~ Arini ari jumaat..skg kol 2.50pm..aku tersgtla bosan...hehe..skg aku salu je bosan. xtaw a nape..itu 1 hal..yg lagi 1 ni pn aku xpaham..salu je moody.. adoi..ak paling xsuke a ada mood cmni. Nt bila aku moody, ak cari katil, ak tarik simut, aku pelok bebe aku..ouch dan akan mengiring belah kiri..pandang dinding..haha..itula aku..miss fifa (Cik yee..xkawen g.. :P)
Aku rase aku taw nape aku moody..kuikuikui~ sbb ptg ni pakya nk balik kg kt kedah...adoi tolong laaaa...kalo balik 1 mlm xpe, ni nk tido smpai ke mlm selasa...huish! xsuke laa..boring siot kt sane..tade member, xde transpot, xde tenet..hurmm...bosan weh..kompom2 la aku duk sane nt aku temenung jee...tgk pokok pisang, pokok kelapa, pelam, rmbutan..huish byk sgt pokok. uma atok ak ni jauh sket je dr uma org len..so amatla sunyi lagi terpencil. Aku kureng suke laa..hmm...coz ak suke tmpt yg bising,meriah2 carey gitu..org utara kata tempat "hingaqq"..wawawaa~ Tp xpe, bahawasanya, aku cuba mengawal emosi ketika ini. td masa aku men fb, mak aku ckp ptg ni nk balik kg..aku wat2 cm xdgr..mcm bz sgt menyiapkan kertas kerja tuk masuk meeting pada kol 3..hehehe.. mak aku ckp " ko dgr x? dh packg x baju..esok ada knduri ..jgn xbawak bju kurung lak..xde nye g kenduri pakai jeans ehh" kikiki~ ouch citcako..aku lupe esok kazen aku kawen..kuang3x..adoiii...aku malas betol la..xde geng a kt sane.. kazen aku yg nk kawen tu pn aku xkenal sape..xtaw nape..coz ak mmg xrapat dgn dorg..hihihi~ ak lebih rapat ngn kazen aku kt srwak tu..walopn jauh, n sthn sekali je ak balik kg srwk, tp kitorg mmg rapat..dorg ramah n layan aku baik giler..yg kt kedah ni..emmm kureng la..xtaw nape..dorg malu2, waiseh..aku lagi a malu..huhuhu! :P dorg xsombong, coz dorg still senyum2 kt aku..cume mybe dorg xde topik kot nk sembang ngn aku..ak pn jrg gak dtg sane..n ak pn xtaw nk sembang pe ngn dorg. asal dtg je sume dok dapur..waiseh..mcm la ayah aku dtg pinang dorg...hehe.
Emm..dah a..nk g packing baju dlu...duuuhhh..bosan tol la. hurm.

Tuesday, February 9, 2010

"" Bezanya Syg n Cinta bg aku ::

Camne aku nk cakap aa........?? aaaaaaaaaaaaaa...pening wey. arini jiwang sket bleh x? hahaha! ak caca merba la arini weh. Korg penah x dgr ayat ni " Dalam cinta ada syg, tp dalam syg belom tentu ada cinta"??? kihkihkih~ (Sumpah aku xmo jiwang2..) tp xleh weh, ak celaru skg ni..duuuuhhh~
Lumrah manusia utk mencintai dan dicintai..pehhh wakakaka! aku rase xpecaya arini aku bercakap soal hati, soal perasaan, soal cinta, kuang3x... :P
Aku pun xterkecuali kot..melalui benda ni.. Kita ni, nk syg org cukup senang, mudah dan pantas..kn? tp nk mencintai org tuu..wallawehh payah ooo...penah dgr ke, cinta n syg tu leh dipupuk? penah x weh? ak penah! tp bg aku, prasaan syg je leh dipupuk..bukan cinta. Ciss..jiwang..wawawa! sory aa..ingt aku suke ke ckp benda ni? shit, ak xsuke..satgi mesti ak kna kucai ngn member2 aku ni..hahaha.. Bagi aku, kita nk lafazkan "aku SYG ko", "sy SYG awk", "gua SYG lu", "kamek SYG kitak", " si polan SYG si polan"...waaah! sgt senang! aku pun boleh je ckp cmtu..kt kwn2 aku baik laki or pempuan, ckp kt kucing2 aku..tp xsesekali aku cakap "aku CINTA ko", "Sy CINTAkn awk", "gua CINTAkn Lu", "kamek CINTAkn kitak", "si polan CINTA si polan" pada sume org. Aku akan cakap benda ni pada yg betol2 aku syg, aku kasih, aku rindu, aku cinta...muakakaka!! oiitttt jiwang! yerkk!! :P
Aku penah lafazkan ayat power ni pada someone..yg betol2 aku nk idup ngn die..kikikiki~~ And until now, Cinta aku masih ada pada die..nobody cant replace. still love him..hnye masa akan mengubah hati aku untuk dia.. sapekah? adalaahh.... Manusia berhak memilih..pada siapa die nk serahkan hati die..mcm tu gak aku..aku dh pernah memilih, tp xsure itu kah pilihan aku yg betol..aku xtaw..Dats y aku ckp, kita nk syg org cukup mudah..tp nk mencintai org cukup ssh.. tp ada gak yg snang nk mencintai..tp its not me..bg aku ayat tu sgt2 istimewa. xpada sume org kita nk ckp kita cintakan die, tp kebarangkalian kita nk ckp kita syg die sgt byk... Ak boleh syg org sekelip mata sbb perasaan syg tu sgt besar mknanya..ntahla, kita mmg boleh syg org dgn senang..bg aku SAYANG tu umpama penghargaan kita kepada die terhadap diri kita..tp CINTA tu sgt haluss..ssh ak nk ckp cmtu pd org..tp syg boleh.sebab syg tu kita tuju pada sume org..pempuan, laki, xkisah umo bape, pekejaan die ke pe..tp cinta tu kita tuju pada org yg belawanan jantina ngn kita..aku ckp ni xmo le ada unsur dakwah k..kita pun taw cinta sejati hnye dgn Allah..tp now aku cuma nk crite cinta sesama manusia jela..hehehe..
Arini aku rase hati aku mcm ada "taman" wawawawa~
Aku xtaw sape jodoh aku..tp ak megharap jodoh aku adalah pada seseorg yg penah aku ckp aku cinta die.. Tp kite sume kena ingt, bahawasanya "Kita hanya merancang, tp Allah yg menentukan"

(aduiii jiwang sehhh..hahaha) :P

sekian, wassalam..

Monday, February 8, 2010

:: Si Telaga Poyo ::

Aku ingin meluahkan pe yg aku rase skg..hehehe.. boleh x? (xboleh pun, bg boleh la..dh blog aku..ikut suka aku aa...xkaco wet org pun) tetibe teremo.. :P
Oh SHIT!! perghh..mcm bengang sgt tu..wakakaka...18 thn ketas je dibenarkan baca post ini.. bleh gitu?? hehehe... sory la if terkasar bahasa...emm aku mmg cmni.. sory ye pada yg xselesa dgn kekasaran bahasa ini..hik..hik..hik.. tp aku taw, Budi Bahasa Budaya Kita..yeaahh..abis nk wat cmne kalo aku pnye bhse cmtu? kena sabarrr...hehe..tp skg tgh marah, so bhsa terkasar sket..alaaa sket je.. huhuhu :P
wey, ak nk tnye ni..emm, korg suke x kalo ada kwn2 ke or sape2 la yg korg kenal ke, xbape nk kenal ke, xbape rapat ke, yg suke dengki kat korg..?? makcudnye cm pe je korg wat, serba xkena, xbetol, xbenar, xtepat di mata die? korg suke x? suke eaa?? eeeiii, korg ni kan hati kering ke nk suke pd org cmni? ish..ish..ish...bio betol korg ni? betol suke org cmtu?? ishhh! Ok, ok, aku tnye lagi skali..last taw.., emmm korg suke x kalo ada kwn2 ke or sape2 la yg korg kenal ke, xbape nk kenal ke, xbape rapat ke, tp mcm suke dengki kat korg? suke x? (ok, korg jawab la pe pun..aku xdgr..haha..melainkan ada yg bani bg respon to dis post)
Korg ni...nape..? senyap je..?
( owhh..korg sedang mbaca post ni dgn penoh kekusyukan..mestila snyap..hehehe ) wehh! tlg a respon..aku tnye, wat xtaw lakk..xpela... wey..wey..korg xnk ke tnye aku balik soalan yg aku tnye tu..tnya laa...tanya laaa...emmm..kikikiki~~ gilakk!! aku gilakk..hehehe :P
Wess...ak btol2 xsuke ada org yg cmtu..xkisah ape sekalipn jantina die, agama dia, bangsa dia, asal keturnan dia, makanan kgemaran dia, hobi die, rncgan tv kgemran die, minuman kesukaan die, rambut jenis pe, kasut saiz bape, eeeiii apa2 jela..huh! aku xsuke org wat prngai huduhh camtuh!! org kalo segak, kacak, tampan, cantik, manis, n comel cmne pun, tp kalo ada sifat cmni, tetap aku nk label kan sebagai huduhh!! huh..mara nih! Ko educated n bekerjaya tnggi cmne pun, if ada sifat cmni, aku xkan respek pada org yg mcm ni..aku menci kalo ada yg sape2 aku kenal wat prngai cemni mmg nk kena pelempang ngn aku la tu..
Aku macam la ada kwn2 cmni..tp aku cube xamik port sgt...if ada kwn2 cmni, aku lebih suke jauhkan diri aku dari die sedikit demi sedikit..hehehe..aku xmo rapat ngn org cmni..org cmni xleh dibuat kawan baik, apatah lagi sahabat sejati...ish..bayeee...ini nt die tikam korg dr balakang "kaw kaw" punyeee! caye ah ckp aku..emmm..baik korg amik lngkah yg sama. :))
Aku mcm la ada.. (macam laa..) org yg mcm ni..aku xbpe kenal die..knal dr intenet (fs, fb, ms) die ni kan...tah nape sume benda yg aku post kt wall aku kan, die punye komen tu mcm nk bg aku bengang je.. "aku bengang dgn sikapmu..aku rasa buang masa"..tgk, ternyanyi lagu akim lak..aku ni xbleh..kaki karoke sket..hahaha..pantang ada pluang..kikiki~ :P Ntah npe kena laa..xpuas ati kat mana tah..aku komen die sket punye leklok, tp asal time aku je komen mcm....emm..xpela..rase cm nk je delete die dr frens list aku..mmg la hak die nk komen aku nye wall kan...ok, xkisah..komen la pape je..tp kena la jga ati mber..plak tu die HARAM xkenal aku..n aku sndrik pun HARAM xkenal die..(eii ak mmg xnk kenal die laa, sibuk2 je nk add aku) dia nk add aku ni tuk menunjukkan sikap "cakap pandai" die je..piiiiiiiraaaahhh mabukkk!! cishhh!! bajet pandai n bijak dan genius teramat ke?? blah ah ko..!! Baru jd mber cyber dh nk wat kecoh ngn aku..oit pehal?? nk kena penyepak? hehe..nk aku santau iban ko yg paling power x? aku bagi kaki ko gatal2, pastu ko garu2 sampai nmpak tulang? ko nk aku wat cmtu? Ishhh..astgfirullahalazim...Oi fifa, dosa oit wat bnda cmtu..payah oo nk mati nt..!! (pesan ku kepada diriku sendri..hehehe..) wey aku xkejam kot nk wat cmtu..hehehe!
Aku xsuke la kaco org..ko ni nape la kaco aku..(oit die ni laki taw) ish..kalo ko nak ngorat aku, ayat aku, tackle aku (gilerr vaaviisss punye perasannn!! wakakaka.. ) wat cara yg betol. jumpa mak ayah aku, ckp "oit pakya, n bedah, aku ni nk ngorat anak hg!" hahaha..baru rock and roll! Ini ada je cm xpuas ati kt aku..sume ak wat xkenaa...mmg siot la ko ni...naseb aku xpenah blaja taekwando ke, silat ke..kalo x, dh lama aku bukak langkah, "Dush! Dush!" tepat kat pusat ko, pastu aku hentak siku aku kt ubun kepala ko, lagi dasat dr yg hero cite Ong Bak wat tu taw..nak?
Sebab ko taw aku xde ilmu seni pertahankan diri la ko wat cmtu kn? dengki xpepasal.. Elehhh..pe? pe? bajet pe yg ko ckp tu motivasi sgt la..? xpe..xpe..aku sabar je..pasni aku xmo masuk page ko tu..sebab aku tgk sekali aku komen, ko ckp pandai sgt..ceh! Berjela2..nk jd pakar motivasi, xpayah a layan fb..ckp fb xberpekdah..tp ko pn main fb jgk..apahal lu ni mat? lu ni kan, mana asal lu? mmg samseng kampung telaga poyo a lu ni..giler bapak punye poyo la lu ni matt...sumpah aku xpenah jumpe org sepoyo luu..g mampus la lu punye poyo tu..jgn wat kotor kt fb guaa.. (hehehe...bahase mana aku guna ni...mak ayah aku xpenah ajar aku guna bahse ni..aku blaja sndri taw..hehe yg penting BUKAN SALAH IBU BAPA MENGANDUNG..tibe2 :P)
Aku ni kan, xkisah taw nk bekawan ngn org.. SUMPAH TOBAT LILLAH!! aku lgsung xmemilih dlm berkawan! Tp, 1 je...jgn sesekali ko kaco idup aku n family aku..mmg pantang aku a tu.. aku suke wat mende yg aku suke..kalo ko xsuke, lantak ko la..g mampos a..aaddaaa akuuu kisahhh ko suke ke x ngn pe aku wat..selagi aku rase aku wat 2 betol, xmenganggu keharmonian idup org, x mdtgkan aib pd family aku, xmndtgkan malu pd famlily aku, aku teruskan.. pe aku wat, aku xpenah kaco duet org, pe yg aku wat, xpenah aku mita org kena ingt jasa aku, bg aku hadiah ke, anugerah ke..aku xminta pape pun di atas pe yg aku wat. tp aku wat tuk idup aku..aku suke jd diri ak sndri. Ko xberhak nk cmpurtgn urusan idup aku.. ko sape? ayah aku? Kalo nk kwn aku, IKLAS..jgn wat sial pd org. xbaik la bodoh!
Sekian, itula yg aku nk luahkan..sebab die ni baru je aku apprve..tp ak rase cannot go tol la die ni..ntah pape..sewel kot!

bckgrnd