~~~ Its Bad To Say Bad Things Behind One's Back, Especially When You Don't Even Know The Person..and I'm Fifa, Let Me Exist As I am, For I Simply Just Want To Be Me! ~~~
There was an error in this gadget

Saturday, February 20, 2010

:: Burink oi ::

wehhh..apsal arini bosan sgt nih..duuuhhh..borink ah! kenapa anda sume tidak mengonlinekan diri di fb pada ketika ini? anda taw itu fb? wakaka..(suke tnye cm tu..) yaa..sy ngerti apa itu fb..sekian.
Nk emo ikan nemo leh x? leh je la ehh..ikut suke aku lah..nk emo ikan nemo eye mo..wakaka! erm gilak! Time ni ak tgh upload pic kt fb..wallaweh giler lmbt..lmbt cm siput sedut tengah nyusup2 kt celah betu kelikir..pixel besar kot..pic time Bab n Ju dtg pelis aritu..nt korg tgk eh? hahaha.. :P
Kalo x, penat je ak uplod pic tu korg xnk tgk..tgk a weh..tgk a..tgk a.. ( desakan ala2 pujuk rayu..) kikiki~

Sekian..itu sj.. ak nk post cite ak g the Carnival kat SP lak japgi..kikiki~ gilakk!

Sunday, February 14, 2010

:: Menjadi sesuatu yg lebih baik ::

Selamat petang sume..jam skg 9.36pm..hehe..arini xbosan okeh.. :))

Sj ak updet blog. aku nk umumkan 1 benda ni..wakaka.. bahawasanya aku dh tamo mengeluarkan perktaan ataw pun kata2 kesat atwpun kata2 yg kurang enak didengari, kurang sedap dibacai, ditontoni, dilihati, ayat2 yg xbest, xsopan n segala yg seangkatan dgnnya la..cume ketika marah yer..ouch, act tuk dlm blog ni jela..hahaha..coz ak dpt taw rupenye amai gak yg open dis blog..n bace segala mcm benda yg aku type. Aku kn suke jdikan blog ni tmpat ak luahkan benda yg aku xpuas ati n mcm marah..kikiki~ so ak tersedar..cewah ayat xtahan tol, hahaha..:P aku bru sedar amai yg ikut blog ni secara PRIVATE! soo..ak rase tamo le mcm ni lg. ak kn ompuan, so kna cntrol kot bahase..nt xjd lak cayunk aku masuk minang aku..eii sape tu..tah..sj nk timbulkn kntroversi..hahaha.. Sebabnye, 1, ak ada link dis blog melalui fs n fb aku..jd bg yg baru add aku mybe ada baca blog ni..lagi2 time aku bg ayat2 xsopan..so dr situ org akan n menilai aku mcm2 kn..? lorh..xkisah la nk nilai ak cmne pn, cuma aku la kena elakkn org pikir aku ni jahat, teruk n yg xelok. kita kn leh cntrol n berubah mjadi sesuatu yg baik :) ehh, bkn ke ak mmg baik? wakakaka..giler angkat bakul sndri..nmpak sgt org xde puji cemtu. kihkihkih~ juz try tuk meminimumkan bahse yg xelok dlm blog..wawawaa~

Sekian, 2 sj..selamat malam ^__^

Friday, February 12, 2010

:: Yg gewdik dan Yg Belagak "

Hisshh...ok, assalamualaikum sume..! aku mls nk buang mase bg ayat bunge2 ke pe dah. aku cume ingin menaip selaju mungkin..oh terbitnye dari ati sanubari ini..ingtkan mls nk updet blog dh tp tah tetibe dtg lak 1 benda menempek dlm fb aku..aiyohh..euwww plz..ak benci org gewdik.. adoi plz la..merenyeh xpepasal...oh cilakak btol.. plak tu xsedar diri.. bajet dtg dr bandar. org yg lahir ke cerok2 bandar pn x mcm tu.. eh apa daaa..
Aku pn xtaw, ni luahan ati ataupun mengumpat org tnpa perlunye mber tuk menokok nambah..hehe..pehh sgt buat dose kering ye di tghari ini. ari jumaat lak tu. oit, ak xmo ngumpat la.ni pe aku rase je. ak xde niat nk hina sesiapa tp alangkah bgusnye kalo pe ak tulis ni mdtgkan pengajaran n pedoman wat kite sume..kn? yg buruk dijadikan iktibar..elak wat prngai cmtu, tp yg baik dijadikan tauladan..kih3...walaupon ak amat amatlah sedar bahawasanya dlm blog aku ni byk je ayat2 xelok, xmanis di dgr n seangkatan dgnnnya, ak mita maaf la yer. sbb pe aku tulis, tu la yg terlintas dlm pale ak ketika ni. ehh xkisahla. org ckp, bhase mencerminkan identiti seseorg. ouch, wat ever, pe je la korg nk nilai aku, its up to u ol ok..:) aku jahat? aku kurang ajar? ak sopan? ayu? kihkih..pape je..apa apa je..aku xkisah coz kita sume sedia maklum, mulut org xleh ditutup n berhak kata pe je..cm tu gak aku. ak pn suke ngata org ikut sedap mulut aku je..tp hopefly pe yg ak ngata tu ada gak yg benar dr lagsung xbenar. plz ok, kenal dlu bru nk mengata kaw2..xkenal jgn nk ngata mcm dh kenal aku sejak azali.. peh..sgt la lari topik. itula aku. suke merapu xketahuan. kalo xsuke, tlg leave dis blog. kalo suke, bace je. enjoy reading. hahaha..
Td ak dh bg salam kan, ok2..aku cuma nk kn kepastian je..wawawa~ kita manusia biase. xleh elak dr ada prasaan benci, xsuke n meluat pada sesetgh org .betol kn? aku sumpah, stakat ni aku xde la musuh, tp type yg ak xsuke tu ada la sket2. and i know, ade gak yg xsnang dgn prangai aku. aku taw. juz leh ckp, SOrry beb..n ak try ubah..xpun nk bg sedap juz ckp "ohh itulah aku"..yer buyik nye riak. xbaik sehh..haha.
Tp satu je, aku rase bkn aku je xsuke prngai ni, tp sume kita xsuke prngai yg satu ni.. "GEWDIK" and "BERLAGAK" ouch, dh jd 2 prangai ye, bkn 1..kesilapan teknikal. aku terpaksa type selaju yg mgkin sbb ak xpacking lagi bju aku tuk balik kg..hahaha..nt la ak explain k. sorg minah ni berlagak tol, sorg lagi tu, berlagak n gedik. adoi laaa...naseb la ak xbpe nk geng rapat ngn die.kalo x..pehhh tetiap ari aku ngumpat dorg..wooohohoh..tmbah dose..hahaha! skg pn mcm dh tmbah dosa je.bkn mcm dh kot tp mmg dh berdosa. ya Allah ya tuhanku, ampunilah hamba mu ini... ak tol2 dh xleh tahan a weh ngn prngai cmni. mmg eiii...nk muntah la aku..huh! ak gedik ke? gedik kot...mana leh ngaku diri kita ni baik..ishh plz laa..ada plak yg cmtu ea..angkat bakul sndri. elehh ada je la org cmni. namanye berlagak xketahuan. oit mls nk ngumpat, xjd la..len kali aku gtaw maksud gedik n belagak ni. xhina sesapa ok. tp juz bg definisi n nk kita sume sedar bahawasanya jgn la sesekali berkelakuan sebegini rupa kerana org sekeliling kita sgtlah tidak suka kalo kita berperangai sebegini rupa. aku ingtkan korg sume n tuk diri aku juga. ohh cik fifa, jgn la ko gewdik dan belagak x betempat ye fifa...hehe..nt org xsuke kt ko.. jd diri sndri n hargai asal usul kita. lebih baik. kalo kita merendah diri pn, kita xrugi 50ribu.. n jugak xuntung 50 ribu..tp wat org sekeliling kita senang nk berkawan ngn kita n selesa dgn kita. ak pun xslesa kalo dpt kwn cmni..gedik sane, gedik sini..aisehh..kang aku wat lagi gewdik baru taw. nyampah nye i! eiii!
ok pape je..aku skg mmg tgh kalot pulot nk g packing baju. tp tuk pngetahuan anda, byk g benda aku nk tulis ni...
ouch, dont 4get yer, sharing is caring n aku sgt la suke ayat mber aku bernama fara ni " SUNGGUH XLAKU LAGI XMALU? yerrr...itu sgt la sesuai di tuju kan kepada yg Gedik. and aku lak nk tujukan ayat aku ni kepada yg berlagak kaya, aram xsedaq diri, asal usul..huh! "NO ROXY2...NO MILK TEDDY"

sekian. harap maklum.



Thursday, February 11, 2010

:: Dari Hati ::

I am owes believe that love is sharing
and
sharing is caring.. (tibe2~)
Eh, but its a reality taw..

Dah...
sekian..
setakat ni aje..
Tu je nk cakap..

hehehe..
^__^

Paling akhir sekali...
^^^^^^^
>> Gilaakkkk...Milakkk <<

:: Ntah la wey ::

Bismillahirohmanirahim...kikikiki~ Arini ari jumaat..skg kol 2.50pm..aku tersgtla bosan...hehe..skg aku salu je bosan. xtaw a nape..itu 1 hal..yg lagi 1 ni pn aku xpaham..salu je moody.. adoi..ak paling xsuke a ada mood cmni. Nt bila aku moody, ak cari katil, ak tarik simut, aku pelok bebe aku..ouch dan akan mengiring belah kiri..pandang dinding..haha..itula aku..miss fifa (Cik yee..xkawen g.. :P)
Aku rase aku taw nape aku moody..kuikuikui~ sbb ptg ni pakya nk balik kg kt kedah...adoi tolong laaaa...kalo balik 1 mlm xpe, ni nk tido smpai ke mlm selasa...huish! xsuke laa..boring siot kt sane..tade member, xde transpot, xde tenet..hurmm...bosan weh..kompom2 la aku duk sane nt aku temenung jee...tgk pokok pisang, pokok kelapa, pelam, rmbutan..huish byk sgt pokok. uma atok ak ni jauh sket je dr uma org len..so amatla sunyi lagi terpencil. Aku kureng suke laa..hmm...coz ak suke tmpt yg bising,meriah2 carey gitu..org utara kata tempat "hingaqq"..wawawaa~ Tp xpe, bahawasanya, aku cuba mengawal emosi ketika ini. td masa aku men fb, mak aku ckp ptg ni nk balik kg..aku wat2 cm xdgr..mcm bz sgt menyiapkan kertas kerja tuk masuk meeting pada kol 3..hehehe.. mak aku ckp " ko dgr x? dh packg x baju..esok ada knduri ..jgn xbawak bju kurung lak..xde nye g kenduri pakai jeans ehh" kikiki~ ouch citcako..aku lupe esok kazen aku kawen..kuang3x..adoiii...aku malas betol la..xde geng a kt sane.. kazen aku yg nk kawen tu pn aku xkenal sape..xtaw nape..coz ak mmg xrapat dgn dorg..hihihi~ ak lebih rapat ngn kazen aku kt srwak tu..walopn jauh, n sthn sekali je ak balik kg srwk, tp kitorg mmg rapat..dorg ramah n layan aku baik giler..yg kt kedah ni..emmm kureng la..xtaw nape..dorg malu2, waiseh..aku lagi a malu..huhuhu! :P dorg xsombong, coz dorg still senyum2 kt aku..cume mybe dorg xde topik kot nk sembang ngn aku..ak pn jrg gak dtg sane..n ak pn xtaw nk sembang pe ngn dorg. asal dtg je sume dok dapur..waiseh..mcm la ayah aku dtg pinang dorg...hehe.
Emm..dah a..nk g packing baju dlu...duuuhhh..bosan tol la. hurm.

Tuesday, February 9, 2010

"" Bezanya Syg n Cinta bg aku ::

Camne aku nk cakap aa........?? aaaaaaaaaaaaaa...pening wey. arini jiwang sket bleh x? hahaha! ak caca merba la arini weh. Korg penah x dgr ayat ni " Dalam cinta ada syg, tp dalam syg belom tentu ada cinta"??? kihkihkih~ (Sumpah aku xmo jiwang2..) tp xleh weh, ak celaru skg ni..duuuuhhh~
Lumrah manusia utk mencintai dan dicintai..pehhh wakakaka! aku rase xpecaya arini aku bercakap soal hati, soal perasaan, soal cinta, kuang3x... :P
Aku pun xterkecuali kot..melalui benda ni.. Kita ni, nk syg org cukup senang, mudah dan pantas..kn? tp nk mencintai org tuu..wallawehh payah ooo...penah dgr ke, cinta n syg tu leh dipupuk? penah x weh? ak penah! tp bg aku, prasaan syg je leh dipupuk..bukan cinta. Ciss..jiwang..wawawa! sory aa..ingt aku suke ke ckp benda ni? shit, ak xsuke..satgi mesti ak kna kucai ngn member2 aku ni..hahaha.. Bagi aku, kita nk lafazkan "aku SYG ko", "sy SYG awk", "gua SYG lu", "kamek SYG kitak", " si polan SYG si polan"...waaah! sgt senang! aku pun boleh je ckp cmtu..kt kwn2 aku baik laki or pempuan, ckp kt kucing2 aku..tp xsesekali aku cakap "aku CINTA ko", "Sy CINTAkn awk", "gua CINTAkn Lu", "kamek CINTAkn kitak", "si polan CINTA si polan" pada sume org. Aku akan cakap benda ni pada yg betol2 aku syg, aku kasih, aku rindu, aku cinta...muakakaka!! oiitttt jiwang! yerkk!! :P
Aku penah lafazkan ayat power ni pada someone..yg betol2 aku nk idup ngn die..kikikiki~~ And until now, Cinta aku masih ada pada die..nobody cant replace. still love him..hnye masa akan mengubah hati aku untuk dia.. sapekah? adalaahh.... Manusia berhak memilih..pada siapa die nk serahkan hati die..mcm tu gak aku..aku dh pernah memilih, tp xsure itu kah pilihan aku yg betol..aku xtaw..Dats y aku ckp, kita nk syg org cukup mudah..tp nk mencintai org cukup ssh.. tp ada gak yg snang nk mencintai..tp its not me..bg aku ayat tu sgt2 istimewa. xpada sume org kita nk ckp kita cintakan die, tp kebarangkalian kita nk ckp kita syg die sgt byk... Ak boleh syg org sekelip mata sbb perasaan syg tu sgt besar mknanya..ntahla, kita mmg boleh syg org dgn senang..bg aku SAYANG tu umpama penghargaan kita kepada die terhadap diri kita..tp CINTA tu sgt haluss..ssh ak nk ckp cmtu pd org..tp syg boleh.sebab syg tu kita tuju pada sume org..pempuan, laki, xkisah umo bape, pekejaan die ke pe..tp cinta tu kita tuju pada org yg belawanan jantina ngn kita..aku ckp ni xmo le ada unsur dakwah k..kita pun taw cinta sejati hnye dgn Allah..tp now aku cuma nk crite cinta sesama manusia jela..hehehe..
Arini aku rase hati aku mcm ada "taman" wawawawa~
Aku xtaw sape jodoh aku..tp ak megharap jodoh aku adalah pada seseorg yg penah aku ckp aku cinta die.. Tp kite sume kena ingt, bahawasanya "Kita hanya merancang, tp Allah yg menentukan"

(aduiii jiwang sehhh..hahaha) :P

sekian, wassalam..

Monday, February 8, 2010

:: Si Telaga Poyo ::

Aku ingin meluahkan pe yg aku rase skg..hehehe.. boleh x? (xboleh pun, bg boleh la..dh blog aku..ikut suka aku aa...xkaco wet org pun) tetibe teremo.. :P
Oh SHIT!! perghh..mcm bengang sgt tu..wakakaka...18 thn ketas je dibenarkan baca post ini.. bleh gitu?? hehehe... sory la if terkasar bahasa...emm aku mmg cmni.. sory ye pada yg xselesa dgn kekasaran bahasa ini..hik..hik..hik.. tp aku taw, Budi Bahasa Budaya Kita..yeaahh..abis nk wat cmne kalo aku pnye bhse cmtu? kena sabarrr...hehe..tp skg tgh marah, so bhsa terkasar sket..alaaa sket je.. huhuhu :P
wey, ak nk tnye ni..emm, korg suke x kalo ada kwn2 ke or sape2 la yg korg kenal ke, xbape nk kenal ke, xbape rapat ke, yg suke dengki kat korg..?? makcudnye cm pe je korg wat, serba xkena, xbetol, xbenar, xtepat di mata die? korg suke x? suke eaa?? eeeiii, korg ni kan hati kering ke nk suke pd org cmni? ish..ish..ish...bio betol korg ni? betol suke org cmtu?? ishhh! Ok, ok, aku tnye lagi skali..last taw.., emmm korg suke x kalo ada kwn2 ke or sape2 la yg korg kenal ke, xbape nk kenal ke, xbape rapat ke, tp mcm suke dengki kat korg? suke x? (ok, korg jawab la pe pun..aku xdgr..haha..melainkan ada yg bani bg respon to dis post)
Korg ni...nape..? senyap je..?
( owhh..korg sedang mbaca post ni dgn penoh kekusyukan..mestila snyap..hehehe ) wehh! tlg a respon..aku tnye, wat xtaw lakk..xpela... wey..wey..korg xnk ke tnye aku balik soalan yg aku tnye tu..tnya laa...tanya laaa...emmm..kikikiki~~ gilakk!! aku gilakk..hehehe :P
Wess...ak btol2 xsuke ada org yg cmtu..xkisah ape sekalipn jantina die, agama dia, bangsa dia, asal keturnan dia, makanan kgemaran dia, hobi die, rncgan tv kgemran die, minuman kesukaan die, rambut jenis pe, kasut saiz bape, eeeiii apa2 jela..huh! aku xsuke org wat prngai huduhh camtuh!! org kalo segak, kacak, tampan, cantik, manis, n comel cmne pun, tp kalo ada sifat cmni, tetap aku nk label kan sebagai huduhh!! huh..mara nih! Ko educated n bekerjaya tnggi cmne pun, if ada sifat cmni, aku xkan respek pada org yg mcm ni..aku menci kalo ada yg sape2 aku kenal wat prngai cemni mmg nk kena pelempang ngn aku la tu..
Aku macam la ada kwn2 cmni..tp aku cube xamik port sgt...if ada kwn2 cmni, aku lebih suke jauhkan diri aku dari die sedikit demi sedikit..hehehe..aku xmo rapat ngn org cmni..org cmni xleh dibuat kawan baik, apatah lagi sahabat sejati...ish..bayeee...ini nt die tikam korg dr balakang "kaw kaw" punyeee! caye ah ckp aku..emmm..baik korg amik lngkah yg sama. :))
Aku mcm la ada.. (macam laa..) org yg mcm ni..aku xbpe kenal die..knal dr intenet (fs, fb, ms) die ni kan...tah nape sume benda yg aku post kt wall aku kan, die punye komen tu mcm nk bg aku bengang je.. "aku bengang dgn sikapmu..aku rasa buang masa"..tgk, ternyanyi lagu akim lak..aku ni xbleh..kaki karoke sket..hahaha..pantang ada pluang..kikiki~ :P Ntah npe kena laa..xpuas ati kat mana tah..aku komen die sket punye leklok, tp asal time aku je komen mcm....emm..xpela..rase cm nk je delete die dr frens list aku..mmg la hak die nk komen aku nye wall kan...ok, xkisah..komen la pape je..tp kena la jga ati mber..plak tu die HARAM xkenal aku..n aku sndrik pun HARAM xkenal die..(eii ak mmg xnk kenal die laa, sibuk2 je nk add aku) dia nk add aku ni tuk menunjukkan sikap "cakap pandai" die je..piiiiiiiraaaahhh mabukkk!! cishhh!! bajet pandai n bijak dan genius teramat ke?? blah ah ko..!! Baru jd mber cyber dh nk wat kecoh ngn aku..oit pehal?? nk kena penyepak? hehe..nk aku santau iban ko yg paling power x? aku bagi kaki ko gatal2, pastu ko garu2 sampai nmpak tulang? ko nk aku wat cmtu? Ishhh..astgfirullahalazim...Oi fifa, dosa oit wat bnda cmtu..payah oo nk mati nt..!! (pesan ku kepada diriku sendri..hehehe..) wey aku xkejam kot nk wat cmtu..hehehe!
Aku xsuke la kaco org..ko ni nape la kaco aku..(oit die ni laki taw) ish..kalo ko nak ngorat aku, ayat aku, tackle aku (gilerr vaaviisss punye perasannn!! wakakaka.. ) wat cara yg betol. jumpa mak ayah aku, ckp "oit pakya, n bedah, aku ni nk ngorat anak hg!" hahaha..baru rock and roll! Ini ada je cm xpuas ati kt aku..sume ak wat xkenaa...mmg siot la ko ni...naseb aku xpenah blaja taekwando ke, silat ke..kalo x, dh lama aku bukak langkah, "Dush! Dush!" tepat kat pusat ko, pastu aku hentak siku aku kt ubun kepala ko, lagi dasat dr yg hero cite Ong Bak wat tu taw..nak?
Sebab ko taw aku xde ilmu seni pertahankan diri la ko wat cmtu kn? dengki xpepasal.. Elehhh..pe? pe? bajet pe yg ko ckp tu motivasi sgt la..? xpe..xpe..aku sabar je..pasni aku xmo masuk page ko tu..sebab aku tgk sekali aku komen, ko ckp pandai sgt..ceh! Berjela2..nk jd pakar motivasi, xpayah a layan fb..ckp fb xberpekdah..tp ko pn main fb jgk..apahal lu ni mat? lu ni kan, mana asal lu? mmg samseng kampung telaga poyo a lu ni..giler bapak punye poyo la lu ni matt...sumpah aku xpenah jumpe org sepoyo luu..g mampus la lu punye poyo tu..jgn wat kotor kt fb guaa.. (hehehe...bahase mana aku guna ni...mak ayah aku xpenah ajar aku guna bahse ni..aku blaja sndri taw..hehe yg penting BUKAN SALAH IBU BAPA MENGANDUNG..tibe2 :P)
Aku ni kan, xkisah taw nk bekawan ngn org.. SUMPAH TOBAT LILLAH!! aku lgsung xmemilih dlm berkawan! Tp, 1 je...jgn sesekali ko kaco idup aku n family aku..mmg pantang aku a tu.. aku suke wat mende yg aku suke..kalo ko xsuke, lantak ko la..g mampos a..aaddaaa akuuu kisahhh ko suke ke x ngn pe aku wat..selagi aku rase aku wat 2 betol, xmenganggu keharmonian idup org, x mdtgkan aib pd family aku, xmndtgkan malu pd famlily aku, aku teruskan.. pe aku wat, aku xpenah kaco duet org, pe yg aku wat, xpenah aku mita org kena ingt jasa aku, bg aku hadiah ke, anugerah ke..aku xminta pape pun di atas pe yg aku wat. tp aku wat tuk idup aku..aku suke jd diri ak sndri. Ko xberhak nk cmpurtgn urusan idup aku.. ko sape? ayah aku? Kalo nk kwn aku, IKLAS..jgn wat sial pd org. xbaik la bodoh!
Sekian, itula yg aku nk luahkan..sebab die ni baru je aku apprve..tp ak rase cannot go tol la die ni..ntah pape..sewel kot!

Saturday, February 6, 2010

:: 12.00 AM.. ::

Pada waktu ini, jam menunjukkan pukul 11.14PM..6 February 2010 ari sabtu.. ( walaupun pas post ni dipublish kan akn ada terdisplay waktu n tarikh kt bawah, aku tetap nk gak gtaw waktu skg jam bape) hehehe... ketika ini, aku sedang mengonline diri di fb..anda tahu itu fb? ahh malas la nk gtaw..kalo xtaw apa itu fb, sila bertanye di kaunter pertanyaan berhampiran anda..xkira la kaunter pe pn..jnji die tulis kaunter pertanyaan. Tiada sesiapa di talian..(waa ..bunyik cm ayat baku sket) sekali lagi aku menghadapi kondisi yg sgt borink sperti jua apa yg ku rasa ptg td ( pun bunyik bg baku sket yeerr..) emmm giilaaakkkkkk!
Sekarang jam 11.40PM...hehe..aku still mengon9kan diri besama2 fb..walopon xbape ada org di talian..hikhikhik~
11.50PM..wakakaka...menghitung detik 12 mlm.. "menghitung hari..detik demi detik..masa ku nanti apakan ada.." weh..wehh...obses sgt mengira detik 12 mlm arini..hahaha..
nk taw nape? aku ngah nk jd org petama yg wish besday kt sorg mber FB (fb lagi...anda taw apa itu fb? hahaha... :P ) namanye reza a.k.a mando..walopon kt wall die dah ada org wish besday tp tu xleh pakai coz xmenepati masa, waktu dan ketika nya..hahahaha!!
Skg 11.55PM...dh leh kot aku out blog ni..nk anto lilin real punye kt wall reza..biar terbakoo trus fb die..wakakaka! emm gilakkk!! milakkkk!!
Reza, hepi besday to you ok.. :) murah rezeki n pjg umo...try kejar usia i yerr kalo leh..wawawa~ gilak!!

:: Wat i like ::


Oittt...gilakkk..milakkk (Dimulakn dgn ayat yg ntah npe skg ni asik nk ckp cmni je) ..oii tlg la..aku pun xtaw nape asik nk sebut" gilak" je..hishh aku pun naik seram dh ni..Jgn pandang belakang..(tibe-tibe)
Gilakkk! (emmm...gilakk lgi) .. arini aku sgt boring. aku telah pun mengonlinekan diri di facebook..ataw FB. Anda taw kah apa itu fb? kalo anda xtaw apa itu fb, anda bukak tingkap uma..dan terjunlah sambil mendepakn tangan..haaa..tgn kiri pegang- pegang la paper kegemaran anda..sama ada metro ( mber aku nama zai peminat paper metro) , ataw the star, mingguan mesia, berita harian, new stret time
(gilerr siap aku bg list nama paper tu sehh..) and pape jela paper yg korg suke, pegang masa terjun tu..arap2 cite kematian anda dipaparkan dalam paper kegemaran anda ye..tp make sure uma anda uma flat..tingkat 5 keatas, kalo setakat tejun dr tngkp bilik yg paras pnggang tu, xpyh pegang paper, xpyh
terjun..buang mase..nt sakit je ati aku bg cadangan
cemni tp xde yg nk ikut.(arap2 jgn la ikut..dont try dis at home..masa shooting
dlm cite jgn pndg blakang tu xpe..ok..scene
yg piere tejun tgkap uma tu..hehehe)
Oi..tlg..oi..aku bosann.."bossanova..dgrla ini tempo..awas kawan..seperti juga mambo..wahai
teman..upsss..upsss...ternyanyi..sory2.. pulak tu salah lirik lagi..sory2..aaa..oi aku burink..tolonglah..tolongla fahami n selami ati ni..betapa bosan nye aku ketika ini...emmm..gilak! hehe..gilakk..gilakk.. ^^

" WAT I LIKE "..itulah topik yg akan saya kupaskan kali ini.. ( bayangkan aku pakai formal..pakai kot..kasut betutup, wane itam taw..pegang mic, bagi ceramah..ceh..hahaha.. :P )
tlg la ampunkan aku diatas kegilak-an n kemurungan yg sedang aku adapi ketika ini..tlg..tlg..asik ngarut je ni oii... hikhikhik.. beginila, wat i like tu mkcudnye apa yg sy suka..yg kamek suka, yg aku suka, yg gua suka, yg fifa suka..hehe..aku suke anting-anting ataw pun subang (bukan lpgn terbang subang yee..salah besar da tu ) yezza! inila yg aku suka..ni antara koleksi anting2 yg aku simpan..xla byk..tp kalo aku jd sponsor majlis knduri kawen, lebih 20 org jugak leh pinjam subang2 aku ni...hehe.. yg ni aku dapt daripada mak, kawan2, n ada yg aku beli sndiri. :)
Mak aku beli rak anting2 ni kat lagkawi mase kitorg bercuti dulu..rm25-30 je kot xsilap..supaya anting2 aku xbersepah n terjaga dari dibawa lari sekumpulan lipas2 liar..hehe. kalo x, b4 ni subang aku tu ak smpan ikut mana aku nk letak je..bawah bantal, dlm laci meja, dlm poket beg, dlm poket suar jeans, eeiii mcm2 laa ak letak..hehe, kadang, ilang sebelah..sebelah lg xtaw lepas g mane tah..hahaha.. :P
ni pun dh byk aku buang taw sbb da rosak, ilang sebelah n dh xnk pakai. jd mak aku soh je simpan. sikit je, ini sume koleksi subang jenis besar n gantung2..sbb tu boh sini. kalo subang kecik2 simpan dlm bekas kecil, nt senang cri..xilang..(skg dh reti simpan brg..xboh da dlm poket ke bwh bntal ke..hehe)
Tp, ada gak yg aku pun xpenah pakai lagi taw..emm sbb org bagi..so kalo cm over sgt tu xnk la aku pakai..i belum jd artis g taw..euww! kikikiki~~~ :P

Okla, ak da xtaw nk tulis pe gi..sbb ketika aku updet blog ni aku tgh chat ngn member aku nama Ezy kt fb.. isu yg kami bincangkan ketika ini adalah "bagaimana nak tubuhkan McD, & panggung wayang di perlis? adakah berjaya? sape yg mau melabur?" kikiki~ oit gilakk..tgk..tgk...aku tersebut lagi ataw pun tertulis lagi pekataan gilakk..emmm..gilak milak..bye~
sape nk pinjam subang aku, tlg berikan nama penuh anda, no telefon, umo, status anda smada ada bf/gf ke blom..haha..n yg penting tujuan anda meminjam subang aku..wawawa~ makin gilakk...oiiiiiiiiii tlg..ak makin ari makin sukar menyahkan pekataan gilak dr mulut ku ini..tlg oiiiiiiiiiii..gilaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkk!!

bckgrnd