~~~ Its Bad To Say Bad Things Behind One's Back, Especially When You Don't Even Know The Person..and I'm Fifa, Let Me Exist As I am, For I Simply Just Want To Be Me! ~~~
There was an error in this gadget

Monday, August 2, 2010

Before & After ............♥♥

Selamat hari isnin, hari petama bekeje bg mggu ini. Jadi selamat bekeje dgn penuh tekun, cemerlang, and paling penting, cntrol cun di mana jua anda berada..wakakaka..;p

Dahulu...ceh eja penoh.. dulu okay, dulu...bukan main la hari2 masuk komen aku...siap kalo ak xon9 mesti tnye, mane pegi? nape lame mghilang? cewah, siap anta wall...tnye itu, ini...tp skg..perghh giler ah sombong. smpai ak tegor xmo jawab.. alasan? " u kan dah ada Gf/ Bf.." , "u kan da betunang" " u kn da kawen' "u kan skg mcm tu...u kn skg da mcm ni..." ouch, wat the hell? tlg lahh...xkan la sebab tu smpai xmo kawan da? owh okay..mcm tu....ok

Sebenarnye, dari situ la kite leh taw byk mane keiklasan org tu nk bekawan dgn kite. tlg lah ok, jgn buat alasan, "xnk la kaco yg org..org da berpunye...nt Bf/Gf/ Tunang/ Suami/ Isteri marah".. then terus sepi senyap sunyi. kalo betol dorg iklas kawan ngn kite, dorg xkan mcm tu..dorg xkan kisah apa status kite, dah kapel ke, tunangan org ke, istri or suami org ke..kwn jela..pe yg prob nye? "KAWAN SAHAJA"..bukan suruh ko "close" ngn die mcm berkapel, bertunang n berkahwin..agak2 a.. dah name pon kwn, ada a batas..jgn lelebih..respect each other. ini tidak, bg alasan mcm tu.. patut ke? xpatot...bg aku, itu la akibat bile kita terlalu mengharap untuk disayangi dan dicintai oleh org tu..bila org dh berkomitmen, knon frust, n bg alasan mcm tu..tlg ok, xleh diterima akal. cakap iklas nk berkawan " saya IKLAS nak berKAWAN dgn awk", "i IKLAS nk KAWAN ngn u". "aku IKLAS nak KAWAN ngan ko"..apa2 pun yg dorg lafazkan, ia tetap membawa sama makna, iaitu "IKLAS BERKAWAN"...tp betol2 iklas ke mcm tu? sengaja wat ayat manis..padahal auta je lebih..suke timbulkan propaganda di kemudian hari. ah bengong~ jd jgn cuba berharap dan mengharap kalo satu hari xleh terime bila apa yg kite nak, kite xdapat..ni secare general ak cakap, xkisah la, org ke, barang ke, cite2 ke, impian ke..jgn terlalu meletak harapan yg tinggi..mcm jwb exam n intview keje, do not over cnfident..bile xde hasil, frust, then bg alasan mcm kamen rider..Henshin!

Sebenarnye, elok sgt la xbekawan ngn org mcm ni..iklas nye cume bersifat sementara..xde kesedaran "sivik" dalam memahami konsep berkawan. kawan tuk terus kapel ke? trus tuk tunang ke? terus tuk kawen ke? yup2..mmg ada btol jugak, brkwn untuk ke arah itu..ke arah yg lebih baik, itu kalo dua2 belah pihak sama2 inginkan benda tu berlaku..bukan sebab sebelah pihak je nk benda tu terjadi. kita kena lah faham. nak kata x sekolah, ak rase x mgkin la kot...lekeh2 ada gak sijil UPSR..xpun KAFA..wakakaka ;p

Mungkin benda ni penah terjadi kt korg sume kan, n ianya penah juga terjadi pd aku..dan mungkin juga sedang berlaku..heee~ tp xpe, sbb dr situ la ak dpt taw keiklasan seseorg itu takat mana..xkire la baik laki mahu pun perempuan.. owh okay, dh taw..iklas nye cume di mulut sahaja..hnya di bibirrr...ouch, bajet bibir ko sexy ke?? owh tidakkk...tidak sama sekali..sexy lg mulut unta yg sedang menguyah2 kurma..wawawa..;p

Jadi, pada gerangan2 yg bersikap sedemikian rupa, cube la renung tenung kan di sudut penjuru umah anda sambil duduk rilek2 atas kerusi malas n mengunyah biskut makmur, perlukah anda bersikap sedemikian rupa pada rakan anda yg sudah pun berkapel, bertunang dan berkahwin..Dulu mase single and available, anda cakap iklas sungguh hajat n niat tuan hamba tuk berkawan dgn golongan2 ini, tp mengapa selepas terjadinya tsunami dan gempa bumi pada skala ritcher 7-7.9 anda terus aicehwah cewah "bisu"..bila tegur, xlayan, org len tegur layan plak...eh apahal..kalo dah xnk kawan, xpe...izinkan lah aku untuk mengangkat kaki tinggi2..sepak muke ko..sebab org mcm ni spiesis hipokrit yg teramat. ak xperlukan org mcm ni. berkawan yg jenis bersifat sementara. get berambus la. iklas kt mulot, tp dlm ati xseiklas yg dilafazkan.. ak xtaw la kalo time akad nikah nt cmne..ati len mulut len kot..eiii~ Bile berkawan, kite kena la iklas, itu penting, kedua tlg jaga ati kawan..kawan sejati ssh nk cari..kawan berdengki, xpayah susah2 cari, dia dtg sendri..wakaka..betol x? betol wey..kalo x caye, sila tnye aku..kemukan soalan tersebut di atas kertas pasir dengan menggunakan dakwat pen Ungu, sila jgn guna Liquid Paper bg membetolkan kesalahan ejaan..hahaha!

Ingat k, No matter who u r, and No matter who we r..kawanlah dgn niat yg iklas..bukan ada sesuatu makna lain..jgn ckp "iklas" hanya sbb nk amik ati org tu..(lebih kurang cm nk ayat2 a..xkire la laki ke pempuan, zaman skg same je) tp.., xpenah lak nk jaga "iklas"tersebut ..biarlah "iklas" itu kekal abadi selamanya biar teguh dr Tugu Negara..hehe..ini tidak, siap nk perli2..ada plak mcm tu...sila doakan sesuatu yg baik pada rakan anda sama ada rakan sepermainan di zaman kanak2 ke, rakan seperjuangan mase daki gunung santubong ke, rakan sepelarian mase melarikan diri ikut bf ke Lombok ke, rakan cyber ke, xkisah la jenis rakan yg mcm mane pon ko ada, mari sama2 kite mendoakan sesuatu yg baik utk mereka.. Percaya lah bile kite mendoakan benda baik tuk org, kite pon akan dpt sesuatu yg baik xkisahlah dari segi apa..sama ada pasangan idop ke, barangan letrik ke, perkakas dapur ke, kita akan dpt yg baik2 jugak.. contoh ah, contoh2..kite doakan rakan kite dpt handbeg 1 tali, nt di mase depan mane taw kita dpt paten beg yg ada dua tali ke kan? wakakaka..ha gitu ah..mls la nk explain cmne, kite sume ada akal fikiran, mesti taw fikir mane btol ke x.. kalo rase aku ckp ni betol, terima kasih di atas sokongan anda.afundi fifa mase af24 nt ok..kakakaka..kalo korg rase ak ckp ni x betol, ketuk la pale aku ngn charger nset nokia, tp jgn kuat2 nt pale aku benjol..wakaka~

4 comments:

  1. hi fifa!!
    tenkiu follow eh..
    relate 2 ur post ni...huh~mmg bnyk manusia jenis mcm ni..kwn biase pe salah kan...penah dulu sy jmpe..ms kite single..pgil syg la..baby lah...bubu la...bile gtau dh de bf..trus pgil lu gua lu gua...mcm mereng jek individu mcm ni...hurm...tp xpelah..at least tuhan tunjuk perangai sbnr org cmni...klu dh terrrr 'in relationship' dgn org cmni...lg payah...

    ReplyDelete
  2. ak pn xnk kwn ngn ko la..sbb bf ko rmbut cm mop..wakakakaka :-p

    ReplyDelete
  3. Dayah : yes, mcm tu la dayah.lebih kurang. btw, thx k :)

    sol : wakakaka...siot a ko..xde kaitan la bangang..ambot die tu multi tasking. sometimes jd ambot, sometimes jd mop.hahaha ;p

    ReplyDelete
  4. hi ifa danish!hehe.btw, btul la tu kan..ztil pon penah ad xperienced cmtu. kwn xiklas..truk la kalo sume org yg berkwn mesti nk kapel kn..haha.

    ifa,nnt follow blog ztil taw.hehe

    ReplyDelete

bckgrnd