~~~ Its Bad To Say Bad Things Behind One's Back, Especially When You Don't Even Know The Person..and I'm Fifa, Let Me Exist As I am, For I Simply Just Want To Be Me! ~~~
There was an error in this gadget

Thursday, December 9, 2010

Yang Terakhirnya.. T_T

Salam Disember dari ku..ahaksss!!

Yaaa..yaaaa...yaaaaa.. saya merasakan bahawasanya ini kemungkinan besar yaaa anda, kemungkinan besar dimana ini merupakan nukilan dan coretan saya yang terkahir...sob..sob..sob.. T_T.....nanti dulu yaaa, jgn terlalu emosional atau bersedihan..saya xsuka Pem-Flower (followers) saya berdukacita mendengar berita ini.. (bajet blog ini begitu Hot disitu! haha! ;p ) Sila baca dengan teliti ya para Pem-Flower ku yg sudi membaca blog ini..
( khususnya buat yg setia mengikut blog ini..termasuk Silent Reader..heheh) Ini mungkin titipan nur kasih saya tuk bulan Disember pada tahun ini kernaaa ya deh, pasni i susah la u olz nk jumpa komputer yg dilengkapi dgn internet..so ssh tuk i updet kisah suka duka pahit manis i di dunia yg penuh pancaroba ini..heee~ selamat merindui saya di laman FB yaa.. kuang..kuang..kuang.. ;p

Anda semua, sila mendoakan saya ya..semoga dgn penghijrahan saya dari tempat sy ini memberi kan sy berjuta2 kejayaan.. (perlukah setiap pagi minum Milo supaya sentiasa jd sihat dan kuat? tnya diriku di dalam hati.. =.=' ) Berat hati utk saya menceritakan segala2nya yg terjadi dlm idup saya. bukan lah hebat mana tuk sy berkongsi dgn anda sekalian. kerja saya biasa2 shja. ada juga org xpndang kerja ini. tp apa boleh buaaattt? mungkin ini shja rezeki saya buat masa ini.
( cewahhhh begitu think positif yaa di situ..hahaha!) saya akan mula training di cll centre streamyx pd mggu depan..asalnya, sy anggap keje ni mgkin sbgai pilihan yg terakhir tetapi x salah juga jika dijadikan sebagai permulaan utk saya bertapak dlm mencari kerja lain yg lebih saya minat dan lebih sesuai..wakaka..agak naif bahasa yg digunakan. heheh. sememangnya sejak azali, saya adalah seorg yg tinggi budi bahasanya. terima kasih~ ( smbil mengkelip2kan mata..auchh, nyampahnye muke) heheh.. ;p

Kadangkala, hati saya berdebar2.. (ecececehhh..cm skrip drama..) mcm2 cerita yg saya dgr mgenai position ini.. well, as u know kan, keje cmni kena angkat tipon, then, telinga mesti Kebal. itu yg salu sy dgr. tp sy rasa betol jugak. ada crite yg besssttt sy dgr, dan ada crite yg xbest sy dgr. pendek kata, itu semua atas diri saya. sama ada sy nk teruskan atau batalkan niat nk memasuki streamyx. Apa yg perlu saya buat skrg ialah, "i MUST try it first!" well, lalalalala packing2 brg then trun sabtu ni..menonong la masuk training..hmmmm...=.='
Sehubungan dgn itu, sy memohon kalian utk mendoakan kesejahteraan saya yaaa... semoga semuanya baik2 belaka..serta dipermudahkan segala2nya.. :)

ok, dats all pasal kerja.biase je. Adakan, sy tingin sgt nk becerita mgenai aktiviti seharian sy sepjg seminggu berada di kota metropolitan. tp sy takot nk berkongsi disini.. =.=' sy x taw la, mungkin sy terlalu kekampungan, dan bila tiba di sana sy mengalami kejutan dgn kehidupan warga sana..satu gejala yg sy boleh nmpak di mana2 sahaja yg susah sy nk lihat di tempat sy, iaitu org perempuan yg merokok..pelbagai lapisan umor. sgt slumber. sy taw, kwn2 saya pn ada jugak merokok, tp dorg merokok agak sembunyi2 dr org, yg ni lain, merokok tu sesuatu yg sgt biasa dimana2 shja pada bila2 masa..adakah sy kolot? terpulang lah apa jua anda nk analisa mgenai sy. sy xkisah benda tu sbb saudara perempuan sy dan kwn2 saya juga merokok. tp bila kiri kanan depan belakang, sy tgk keadaan itu terlalu biasa shja. oooh ok. xmengapa. mula2 mcm tekejut. yela, tempat sy ni, mmg ada je org prempuan merokok, tp dorg sembunyi2.. xde plak dorg tgh tggu2 bas ke apa then merokok..kompom org pndang die pelik. tp kt sana, da biasa sgt. tp kalo kt tmpat sy, agak luar biasa la jugak. ari pertama sy dtg sana, sy mula rase tmpat tu xkena dgn jiwa saya. sy buntu. xtaw pe perasaan sy ketika itu. sy msg kwn2 sy, dorg jwb "mybe la ko xjmpe geng2 ko lg"..hmm mybe la. after dat, sy kuar la ngn sorg dua kwn2 sy kt sana..and sy mula rasa sedikit OK..and now sy nk trun lg, entah, xtaw la cane....sy x biasa dgn kehidupan n jln sana jd mcm2 sy fikir. sy rasa mcm kehidupan sy akn dtg sgt menyusahkan..hadoiii.. =.='
Tp ada jugak benda buat sy happy nk trun sana.. heeee :)))
sila mendoakan kesejahteraan sy. amin~ :)

Ntah bila plak akan sy updet blog ini lg. semoga saya xlupa pasword dan emel blog saya. wakakakkaka..terima kasih pd yg sudi membaca kisah sy termasuk silent reader.. ^^

selamat Malam.














4 comments:

  1. hahahaha..lawak ahh..dari nk nages trus ak gelak...apepon gud luck tw.. ak doakn ko bjye dluar sne..=)

    ReplyDelete
  2. ko nk nages napa tim2..jgn berduka n merindui aku ya deh...;p
    tq darl :)

    ReplyDelete

bckgrnd