~~~ Its Bad To Say Bad Things Behind One's Back, Especially When You Don't Even Know The Person..and I'm Fifa, Let Me Exist As I am, For I Simply Just Want To Be Me! ~~~
There was an error in this gadget

Thursday, February 19, 2015

AKHIRNYA MASA YANG DINANTIKAN TELAH TIBA!!

AKHIRRNYAAAAAAA, MASA YANG DINANTI- NANTIKAN TELAH TIBA!! *Padahal tak de sape yang tunggu kau pon. feelingg sangat.

Oh oh my, i miss this space. i miss ideas and "cakap sorang sorang" that i have always had to fill up this space. i should be writing opinions or mengumpat keji but heck i'm sure no one is reading anything written here anymore *nangis

Mana pergi entry utk tahun 2014? Eh, eh! sedih sangat. patot hapuskan saje blog ni. tak ada sapa baca. tak ada sapa peduli. follower yang havoc dulu dulu pon mesti dah unfollow blog ni
"eh apa ni blog ni ade ke tak ade org. dulu suka sembang sorang sorang. sekarang dah x sembang. dah mati ke?" ok dah bye.
imagine banyak banyak nanti nangis lagi.

 Utk tahun 2015 ni, ini lah entry pertama aku. KAHKAH! * tak lawak.
so, utk entry yg pertama idea sembang pon tak ada.
 Jadinya I nak cerita pasal krabi *Tetiba sangat pakai I*

I pergi bercuti di Krabi pada ujung bulan oktober last year. holiday honeymoon gitchieww. *kelip kelip mata*.
 Rasanya i nak fully recommended kepada semua semua semua orang utk bercuti ke sana. I nak story detail detail tak reti sbb semuanya di uruskan oleh suami i *seronok guna bahasa I rasa mcm bagus kau apa tauhuu? hanya yg makan tauhu saja yg tahuuuu *

Lagi satu,alahhhh kesiann sanad sanad, i kawen i tak masok dalam blog. oklah i umumkan sekarang, i dah kawen. status i dah jd PUAN. Puan ladies yang harmoni. wahhh gitchieww.
i kawen 24 oktober 2014 dengan sekali lafaz sahaja i dah sah menjadi isteri kepada Muhd Haqimi. hikhookk! mesti ada yg nk tgk sape kah suami i itewww? kacak kah beliau? tampan kah beliau? wahhh gitchiewwww..ade ke yg nak tgk? hmm tak de. ok diam kau nak cerita pasal kawen atau krabi sekarang? pilih 1.

 ok i pilih krabi. lupakan hal kawen. tak ada sapa peduli. heh! (00) Di awal progress kawen suami tnya i, "eh you, nt honeymun you nak cuti mana?" (I, YOU, I YOU, ini bukan bahasa sebenar panggilan aku suami isteri. har har nak bagi tau jugak sbb nt kalau ada yg baca blog ni *KALAU ADA LAH* hahahah kalau ada yang baca blog ni nt kurang la rasa menyampah.
 Maafkanlah daku dihari raya.

 I jawab kat suami dengan muka berseri seri. masa tu muka i pon tengah berseri sangat..hmm seri nak naik pelamin. aku rasa mcm aku beseri. ko apa sibuk? **garu dagu aku jawab, i nak pi Bali sambil bawak bekalan limau bali. ok tak, tipu. i tipu part limau bali. tp part nk pi bali tu i tak tipu. kalau x caya tnya lah aku. *garu dagu lagi.
 lepas lepas tu perasan je dapat ke Bali. Berangan topi besar di kepala pakai spek hitam rambot kibai kibai ditiup angin sendu pantai pastu jinjit bakul ada ikat reben merah kt tangkai bakol tu pastu dalam bakul tu ada sandwich, i pakai skirt loose pantai dengan singlet. i lari lari tepi pantai lepas tu suami usha usha dalam hati suami cakap lawa nye isteri aku tak menyesal pon kawen dengan aku lawa sanad sanad OMG i rasa i ni mcm Nur Fazura nanti. *garu siku. maaf semua jangan pengsan dengan over imagine i td. ok aku blah sekarang.

 Lepas lepas tu dah lama sikit, hahahahahha bila boleh aku nak cerita pasal KRABI ni? tu lah suka merapu. nk cerita pasal krabi pon banyak sangat keluar cerita kartun. sapa suroh tak updet entry? kan bila sekali dpt updet semua benda nak merapu dalam satu entry.
 hmm ssh lah macam ni. kalau ada yg research pasal krabi mesti trus pangkah window " ape dia cite pasal krabi? dr atas x abis abis cerita syok sendiri" heh (00) kembang hidung.

 ok kepada semua semua yang seacrh cerita krabi, inilah perenggannya. huahuahua. Suami ckp tak payah ke Bali la kita ke Krabi. Dia tgk sane pon pantai lawa lawa lepastu banyak minah mat salleh separa bogel **korek hidung.

 Suami i bg idea gila. Dia ajak ke Krabi dengan Kereta. Dia feeling travell sgt. Jadinya benda pertama yg kami buat adalah insurans kereta utk masok ke Thailand. Harganya RM15 utk seminggu. ini adalah wajib tauhu? kalau tak tauhu pergilah makan tauhu.
Dua hari sebelom ke Thailand kami pergi register Insurans dlu. Insurans ni byk agen agen dia di sepanjang jalan di area changloon/ kodiang atau paling fofular, bolehlah korang korang yang nk wat insurans tu, pergi je cari satu kedai makan di tepian jalan namanya JOE CENDOL. kitorg buat kt situ. hehehe. itu tips yg pertama. juga pastikan pemilik kereta yang nak dibawak masuk ke Thailand itu wajib ada. cannot third party register ok. Lepastu nt masa dekat Border korang sediakan RM1. itu mcm duit kopi kot laki ak cakap. kena byr masa amik cop kt pasport memasing masa nak masok Thailand itewww. Pastikan ada buku merah. bukan buku 555. kalau bku 555 nak di bawa cop di border Thailand, elok korang bertukar jd seekor hamster. hmmpph. *anggok kepala

 tips kedua mengenai pertukaran mata wang asing * tips sgt. dinasihatkan kepada adik kakak abang semua, kalau nk tukar duit Bhat tu, tukarlah di area padang besar sempadan Tahailad- Malaysia.Bukan padang besar Malaysia ya. tp padang besar Thailand. lepas masok border, terus belok ke kiri utk ke pdg besar thailand. di situ ada kedai tukar duit. apa money laundry ka apa? hahahaha Suami i tukar RM1500 kepada Bhat. Nak bgtau siap siap. duit kita jatuh skrg ni. tp kalau tukar kt sini, beza tak banyak. RM10 = 980 Bhat berbanding kalau tukar di pekan krabi RM10 = 880Bhat sajeeee. *nangis menyesal la kalau tukar duit kat sana. No worries dengan rm1500 tu, i dengan suami dpt enjoy holiday kat sana dengan penuh hemah.

 ok lupa nak bgtau. RM1500 tu adalah tidak termasok dengan kos Hotel 3 hari 2 malam serta kos naik boat pusing pulau kt sana tau. Utk kos tido hotel sana, lebih kurang RM300 mcm tu utk 3 hari 2 malam sekali breakfast. Nilai exactly hotel i tak berapa pasti sebab semuanya di uruskan suami i. tp sekitar itulah harganya. Naik boat pulak dia bwk 4 pulau. kat situ sorang RM150. Ini pn tak termasok dengan bajet RM1500 td. Harap jelas. Masa ronda pulau kita akan ada aktiviti snorkling. HOMAIGOAAATTT *Oh kambingku* BESTTT GILEEEE BODOH! *ha perlu ke ckp bodoh kt org? tak aku nk ckp best sangat sangat...dan takot pon sangat sangat. Boat iteww akan benti kt tgh laut. oiii tengah laut tauhu?? dalam gilerrr tp air jernih masyaAllah...boleh nampak ikan dan batu batu karang yang cantik dan ada yang menakutkan jugak. hehe. i ni kampong abis. Nak pakai ape google pon tak reti. mcm BODD. huahuahua. semua suami i yang pakaikan. org kan tgh cuti honeymun mesti lewwww adegan romantik tu melebihi adegan lain. termasok pakai safety jacket pn suami yg sarungkan dan klipkan semua dr atas kebwh depan ke belakang sebab dia nak pastikan keadaan i dah ckup selamat dan pakai dengan betol. *muntah sekarang*

 lepas dah pakai google i terus rasa gelabah. i cakap dkt suami,"you, i rasa tak boleh bernafas".

suami i cakap "ye lah hidung dah kena kepit you kena bernafas ikut mulut".

 masa tu i rasa apa ke bodoh sgt benda alah google ni. nasib non hadoo cermin kalau tak mesti gelak tgk kebodohan dan kelawakan rupa sendiri. lepastu semua org trun dari boat. Suami cakap, "you turun dulu". i pon pijak tngga turun dr boat, i tak sangka lepas turunkan kaki pada last anak tngga tu i dah x rasa dasar. terus dalam. kaki x cecah dasar. i takot lalu i panjat balik tangga.

 i ckp kt suami"you i tak nak turun. i takot. air dalam. kaki i tak cecah dasar"

masa tu amai tgh tggu turn. hahahahahah mcm boddd pnya gabra. laki i tak bg naik.dia soh turun jugak. jebonnn!! masa tu rasa nak nangis.

laki i ckp "you turun cepat. you turun.org dok beratoq ni. i turun ni jgn takot tak ada apa. i ada."

 smbil dia guide i suruh pegang tangga n tggu dia turun. masa tu amai warga mat salleh sajork jd pengamatan i dorang tak paham bahasa kekalotan i dan suami. huahuahua. tak lawak. lepas suami trun boat, lega sgt.
suami tarik i bawak ke tengah laut hmm masa tu pelok suami tak lepas lepas sebab takot tenggelam walhal dah mmg ada safety jacket tp still rasa tak confident. nasib suami i sado. jadi lebih dari mampu la dia mengusung berat badan i ke hulu hilir tgk laut. lepas dah konfiden gitchieww baru suami lepaskan i dia soh try berenang sendri end enjoy.

rakaman video muka i nak nangis pon hado suami rakam. hmm mmg mcm BODDD muka iteww. 


hmm oklah nanti sambung lagi.

 nak gi makan.

 ok dah bye.

No comments:

Post a Comment

bckgrnd