~~~ Its Bad To Say Bad Things Behind One's Back, Especially When You Don't Even Know The Person..and I'm Fifa, Let Me Exist As I am, For I Simply Just Want To Be Me! ~~~
There was an error in this gadget

Saturday, June 15, 2013

Yang Disayangi dengan sepenuh Hati ;)

Disebabkan hari ni hari bapa, maka aku nk cite pasal appa aku je.ak x peduli.kakakakaka! appa aku mgkin berbeza dr org lain. mmg beza! No one can replace him. No one cannot copy him! NO! appa tegas dlm mendidik anak2. appa dulu garang masa kami kecik2. Aku penah kena penampo ngn appa sebab result ujian penggal drjah 6 aku dlu macam tahik..tp appa bg penampo pon gune BANTAL aje bukan pakai tapak tgn. Kasih syg appa sgt tinggi..sgt x ternilai.appa aku seorg yg sgt kelakar.suka buat lawak.and tu slh 1 kenapa amma suka kan appa! hahahahahaha! Appa bukan jenis yg suka berkira. apa diminta, appa mesti usaha akan tunaikan. kalo yg diminta terlalu mahal melampaui kemampuannye, appa akan gantikan dengan sesuatu yg lebih murah dan seakan sama. kalau mita duit, appa x cakap banyak. tnye sekali je tuk ape tp kalo mita duit kat amma, rasenye soalan amma lg banyak dr soalan matematik tingkatan 3. kakakkakakaka. even aku da keje pn appa amma tetap support dr belakang..tetap hulurkan bantuan duit ketika perlu. Tetap beli kan baju, kasot dan beg EVEN aku da bekeje.Dorg masih tetap payungi poket aku. betapa tinggi nilai kasih syg appa dan amma. katanye, duit gaji, simpan aje. kalo kua makan, kami 3 bradik suke amik kesempatan order banyak2, order ciken cop sorg satu pastu WAJIB plak tambah order amik nasi goreng sorg satu,kami 3 bradik suka makan mcm bela saka. tp appa xkisah. appa cakap, "xpe..makan je ape nak makan..abah blanje janji anak2 abah kenyang". *touching Xtahu nk gambarkan perasaan andai appa dan amma sudah tiada suatu hari nanti. rasanye aku belom cukup dewasa nk melalui hari tanpa mereka. Masa gi cari kain ela nk wat baju raye semalam, dlm keta appa pesan, "Kalau nanti abah ngn mama dah x ada, rumah skg ada 4, korg 3 bradik, pilih la sorg satu. tp rumah kat sarawak, jgn sesekali korg jual. jgn sesekali terputus hubungan dengan family di sarawak. kalo ipah ada anak nanti, bawak kenal2 dengan sedara sana. bg kawan dengan anak fanny, anak kelly, anak sam ( cousin aku)". woooo tacing nye,.on time jgk dlm radio putar lagu "ayah dan ibu...itulah permulaan kami..." ( xtau tajuk ape, tau lirik depan je) pastu appa ckp ha lagu ni kalo hayati betol2 sedih woo. hmm aku sebak sgt bila abah pesan dan mcm bg wasiat. sedihhhh sedihhhhh sedihhhhhh! ;( aku bersyukur ke hadrat Ilahi kerana sehingga kini ALLAH masih pelihara kesihatan kedua ibu bapa aku, semoga Allah panjangkan usia mereka sehingga mereka dapat melihat cucu cicit mereka. kami 3 bradik sgt sygkan mereka. xde anak di dunia xsygkan ibubapa. kami 3 bradik sgt degil.suka mita itu ini, ketegaq..heh, ak paling ketegaq, aku paling kuat sentap.kuat majuk.sehari duk dlm bilik x makan. nanti appa dtg panggil makan..ak tetap xnak.sekali amma jerit "Biar aje dia bangg..dia xnk makan nt perot dia yg lapo". hekhek. amma ak mmg cmtu..ati kering..hahahaha.appa hati nye mmg lembut :) Tp, alhamdulillah, apa hasrat dorg kami 3 bradik sentiasa cuba penuhi. alhamdulillah, berkat doa dan semngat yg diberi amma appa, ak berjaya menggengam segulung ijazah. mmg appa dan amma nk ak belajar tinggi. dan skrg, hasrat mereka ak dah penuhi dan kini di ikuti dengan adik yg pertama, juga sedang menuntut ijazah architect di UITM sri iskandar, dan adik yg bongsu sedang megikuti diploma kejuruteraan. dan InsyaAllah adik bongsu juga mampu mengikuti jejak aku dan abang dia sehingga ke peringkat ijazah dan mungkin boleh lagi tinggi..insyaAllah..amin. Dengan ini, aku mengucapkan Selamat Hari Bapa buat semua bapa2 di dunia. pengorbanan mu wahai si ayah, tiada tolok bandingannya. kaulah raja dihati kami..semoga Allah pelihara kesihatan kamu semua. we love you Daddy! sayangi bapa selagi ada...nanti bila da xde, kamu akan menyesal kalau disepanjang hayat nye kamu x buat dia bahagia sebagai seorg bapa.... Ya Allah Ya Tuhanku, aku memohon kepadaMu,kau peliharalah kesihatan ayahku, dan ibuku..panjangkan usianya, berkatilah hidop mereka, jauhkan mereka dari segala malapetaka yg tidak diingini,peliharalah hati kami semua, utuhkan hati dan kuatkan kasih syg diantara kami sekeluarga. Amin...

No comments:

Post a Comment

bckgrnd