~~~ Its Bad To Say Bad Things Behind One's Back, Especially When You Don't Even Know The Person..and I'm Fifa, Let Me Exist As I am, For I Simply Just Want To Be Me! ~~~
There was an error in this gadget

Monday, March 1, 2010

:: S.E.N.T.A.P. ::

wakakakaa..tibe2 gelak..mmg kompom x sihat n mmg layak digelar penganggur paling gemilang bulan ini..kikikikiii~ Perghh agak lama ye anda, ak xupdet blog ini..yg bajet ala2 chill lah sgt..wawawa~ Pertama sekali ya ibu ibu bapa bapa siapa yang punya anak bilang aku, aku yg sedang malu sama teman teman ku kerna cuma diriku yg x laku laku..wakakaka. (pendahuluan) ♥ Gilaaaaaaaaakkkkkkk Milaaaaaaaaaaakkkk!!! taw x pesal arini aku bg lirik lagu indonesia? haha..sape nk jawab, sila tekan "balzer" ye..(xreti eja..haha) jwpan petama, mmg aku xlaku..so ada kena mgena ah ngn lirik tuh..muahaha! jwpan kedua? :) ye..sila ye anda..sila2.. tettttt! ok, nmpak sgt ak je yg tekan balzer tuh..sekian..anda xpyh jwb laah. biar ak gtaw..hehehe..sbb ada warga negara jiran baca blog ni.. kepada beliau yg terasa tuh, aku ucapkan "makasih ya pak" kikiki~ :P oit, ada lg ni pesanan penaja --> " makasih ya dong..kerna baca blog gue.. :) " heheh..ak guna bahasa rojak je dlm blog ni..kalo xpaham sila bertanya di kaunter terdekat, atawpun rujuk kamus dewan bahasa atawpun sila trus bertanya pada aku atawpun (gile byk atawpun..hahaha) ataupun trus buat2 faham lagi senang..wawawawa~

Arini aku nk umumkan bahawasanya aku telah sentap..hahaha! jgn tnye sbb pe ak sentap..sbb kalo korg xtanye pun ak mmg akn gtaw npe aku sentap..jd ye para anda sekalian, sila simpan n tutup peti suara tuk bertanyakan soklan tersebut..haishh..susah2 je nk tnye, malu i taw! haha..
ak sentap sebab..aaaa...ish, konfius ni..nk gtaw ke x..bayee.. kikiki~ ak sentap sbb ak nk rase atawpun bhasa sastera sket, ak nk menjiwai perasaan sentap itu..ak jrg sentap, jd ak nk selami prasaan org yg sedang sentap..Bagaimana rasa sentap itu? manis? malu2 firaun? wakaka~ and pe yg aku rase, sentap tu satu prasaan yg buat hati aku mengecil..mengecut dan dgn kata yg lagi tepat, buat hati aku dh xchomel..euww! suke prasan kan i nie..ishh..meluat taw! dush!
Alangkah bagus kalo xde perasaan sentap nih..sbb bukan best pon rase benda tuh..tp lagi bagus la kalo xwujud org yg suke wat kita nk sentap..tol x? hidup sekali..watpe nk berdengki? Tuhan cipta setiap manusia ada kelebihan n kekurangan diri masing2 taw..ko ada bakat mcm tu..aku lak ada bakat yg mcm ni...jd kita kena sharing..berkongsi..watpe nk dengki2..pastu sentap2..kan?
aku ckp ni bukan sj nk bercakap, tp nk kita sume ikut pe yg baik dr blog aku ni..yg ak merepek2 tuh jgn la ikut plak..ak pesan ni tuk diri ak sndri jugak..ak xsempurna..kadang2 niat nk berguraw..tp xsume leh trima gurawan kita..xleh guraw p dok suraw or dlm gua..pilih la nk gua mana :

a) Gua niah
b) Gua kelam
c) Gua hirak
d) Gua batu kapur, sabah
e) Gua Bewah

Haaa..cukup kot ak bg 5 jenis gua..hah, pandai2 a korg pilih nk duk gua mana kalo ak nk gurau sket nk sentap, nk terasa..atau pun segala teguran aku tuh wat korg sentap. kdg2 ak ckp xbetol, salah..jd aku MINTA MAAF byk2 dr ujung ambot smpai ke ujung kaki..aku taw aku byk wat salah n silap..aku xsengaja n xpenah ada niat nk gado2 n tarik muka..ak paling xsuke ada prob cmni..Aku nk korg sedia maklum, sejak aku kehilangan kakak, dgn kawan2 pempuan la aku nk share everythg rhsia aku..xkan ak nk cite kt adik2 laki aku plak? xsume rhsia ak leh share dgn dorg..aku cuba rapat ngn kwn2 pempuan..wat mase ni aku cuma nmpak sorg dua je yg aku leh label die lah KAWAN SEJATI AKU DUNIA AKHIRAT and aku harap, die kekal setia bersama aku masa aku susah n senang smpai bila2.. kalo setakat nk kawan aku sekadar tuk hiburkan korg, suka2, ataw tuk kekal yg sementara, bek korg trus blah dr idup aku..ak xsuke ada kwn cmni. time ssh, tade kwn, ada prob, cari aku..tp bila snang, xpuas ati, sume nk jauh diri. mmg aku taw adat berkawan, ada je xkena..tp kalo rasa dengki tu tade, xjd taw cmni.. aku leh je kawan ngn mber aku dr form 1 until now..xpenah gado2..sekali pun xpernah..sbb die xpenah dengki pada aku, n ak pn xpenah dengki ngn die. time ak ssh n senang, die salu ada..tu baru nama KAWAN SAHABAT SEJATI taw. bukan time korg boring, korg tade kwn, bru nk mencari2..hampeh la cmtuh..haishhh..ni aku nk emo ikan nemo eye mo balik ni.. :P

ok, bebalik kepada isu ye, Setiap org ada perasaan Sentap tuh..cuma disini ye anda, ingin sy tekankan bahawasanaya, kita leh control benda tuh..cuba jgn amik pusink sgt.. (peh nasihat org pandai je ak ni.. :P ) ak pn kdg2 cntrol jgk, xnk la sentap2 ni..biarlah anggap je dorg xreti nk berguraw n mmg niat dorg nk duk dlm gua kan..nk wat cmne..mmg wujud pn spisis ni..so now, ak mls nk amik pusink dh..lantak la org nk kata ke, nk dengki ke, pe ke..sukati la..jnji xkaco family aku dh la..tnggu bila sampai 1 masa, kalo ak dh xleh tahan, mmg ak bersemuka. sekarag ni kita collect "point" dulu..hahahaaha!! (gelak jahat) Korg kna ingt taw, konsep aku dlm berkawan senang je.. "budi baik di balas baik"..itu aje..sekian..~

Wassalam~ ♥


2 comments:

  1. wah2...pengertian dan definisi sentap yang amat panjang yg boleh membuatkan A.Samad Said menangis2...huhuhu...beb..jgn lupe antar sisipan definisi sentap kat kamus dewan bahasa

    ReplyDelete
  2. bkn setkt sentap jew....
    mcm2 dh mkck nie....

    weh dasat la blog kamoo...
    wat kt blog amba lak....

    buhsan lak blog amba....
    n satu g...
    lagu mocca nie tambah la...
    manyak g lagu die best2....

    tolong....

    ReplyDelete

bckgrnd