~~~ Its Bad To Say Bad Things Behind One's Back, Especially When You Don't Even Know The Person..and I'm Fifa, Let Me Exist As I am, For I Simply Just Want To Be Me! ~~~
There was an error in this gadget

Monday, March 1, 2010

:: Thx For The Add ::

Pertama sekali, yg tibe2 ak updet dis blog sbb ak nk ckp pasal "sombong"..ikutkan cm xrelate ngn title, tp sbnrnye ada..enjoy reading..wakaka! sombong ni mcm2 jenis..1st,muke sombong, tp sbnrnye kalo dh knal, die ok je, 2nd, sombong bodoh, dh xtaw tp xnk blaja, xnk tnye org yg lebih taw..still nk wat cm taw..org perlis ckp. "wat kepala taw"! 3rd, sombong xbertempat..paling xleh blah ni sombong xbertempat la kot..bajet fofular n hot! Kalo dh jd artis, bleh la gak wat sombng..hahaha..tp bg ak xpyh la nk sombong..xrugi pon..tp yg mls tu bila xlayan, ckp smbong, dh melayan, melampau2 la..ckp kita gewdix..mana 1 nk wat pn xtaw la..snang cite, pndai2 la korg nk batas2 kan sndri nk layan org. pendek kata, layan secara beragak agak laa..♥
Lagi satu kan, yg ak nk share ni, benda realiti taw..ni ak nk ckp pasal "sombong bodoh" lak..kalo korg perasan la, salu masa main fs, fb, ms, tagged, hi5..n bla..bla..kalo korg prasan salu ada komen "Thx 4 da add" la, "Thx 4 da request" la, "Thx 4 da apprving" la " Thx 4 adding me" la..n yg seangkatan dgn benda ni la kan..korg prasan x? prasan kan? alaa benda biasa sgt dh tuh..sape xprasan tuh ak xtaw a nk ckp pe..ok, pertama sekali..pe korg faham dengan maksud "Thanks For The Add"? Ok, ak rase xpayah kot ak nk translate maksud sebijik2 ayat tuh..add tu dh taw mksud dia tambah..menambah kan? ok, mengikut fahaman n ideologi aku..wakakaa...bahase nk power la konon, bg aku a kan, benda ni bermaksud terima kasih kerana menambah saya ke dlm frens list..haa cmne nk ckp ek, mkcudnye cm xkira la sape add sape, tp die nk membawa mksud kepada "menambah bilangan kawan yg sedia ada". Cth budak S add budak J..so J akan ckp, "thx 4 da add!" kt budak S kan? ok, dalam situasi ni, bg aku la..walopon S yg add J, S still leh komen "thx 4 da add" kepada J..sebab bg aku "thx 4 da add" ni membawa mksud "menambah bilangan kawan"..so skg, ak xtaw pendapat n pandngan korg..sama ada setuju ngn aku or x..yup, stiap org pndgan die berbeza, ak taw..tp itu terpulanglah kan.. n now, ak nk tekankan kt sini, sila lah jaga adab..sebab aku dah terbaca komen org yg "sombong bodoh' ni..ada budak add die..tp budak tu anta komen kt die "thx 4 da add"..ok, korg taw x budak tu jawab pe? "excsme me! u yg add i ok..bkn i yg add u!" wow..sgt sombong xbertempat n sombong bodoh~ mybe fahaman die, bila org add die, die je yg leh ckp "thx 4 da add" pada org tuh..org yg add die xleh ckp cmtuh..adehh..cmtuh ke? before ni kan, ada gak org add aku, then die komen "thx 4 da add"..ak pelik, bila masa aku anta request kt die..then ak faham balik ayat "thx 4 da add' tuh..bnda ni bg aku, lebih kepada thx krna menambah..ak rase amai yg berfikirn cm aku..coz ak dh jumpe byk komen yg mcm pe ak ckp..dimana, sapa add sape xpenting pun utk komen "thx 4 da add"..sbb ia sgt general..bkn utuk sbelah pihak je leh guna..aku rase cian lak kt budak tuh..baru kot nk berkawan, dh kena ayat padu dr budak yg smbong xbetempat nih..huhuhu~ terdiam gak dak tuh..ak pn tgk profile budak yg sombong nih, uwhh umo masih muda n mentah..mude 2 thn dr adik aku azwan....tp die nmpak matured la dr segi rupa paras nmpak matang..wat ever, muke macet cmne pun, kalo umo mcm tuh mmg otaknye xleh pikir benda cerdik..bajet hot je..wakakaka..simpati sungguh aku pada org cmnih..haishh..muka cntik, otak cetek..so utuk korg, ak arap, pasni kalo ada yg add korg, pastu dia anta komen "thx 4 da add" kt korg, jgn la plak melenting ok walaupon bukan korg yg request die. ayat tu general la..mana2 pihak leh guna sbb die membawa mksud "menambah" so xkisah la sape add pun, frens list kedua2 belah pihak akan bertambah..so nape nk petikai? selidik maksud bg abis, faham tol2..jgn wat ayat tp xphm lak mksudnye. ni namanya sombong bodoh..malu bertanya sesat jalan.

Sekian dr saya..melaporkan dr bilik tidur rumah no 4++.. :P

1 comment:

  1. oit..dalam bilik tido pun bley buat laporan berita k..nie bley join karam singh walia buat aduan rakyat nie

    ReplyDelete

bckgrnd