~~~ Its Bad To Say Bad Things Behind One's Back, Especially When You Don't Even Know The Person..and I'm Fifa, Let Me Exist As I am, For I Simply Just Want To Be Me! ~~~
There was an error in this gadget

Monday, February 8, 2010

:: Si Telaga Poyo ::

Aku ingin meluahkan pe yg aku rase skg..hehehe.. boleh x? (xboleh pun, bg boleh la..dh blog aku..ikut suka aku aa...xkaco wet org pun) tetibe teremo.. :P
Oh SHIT!! perghh..mcm bengang sgt tu..wakakaka...18 thn ketas je dibenarkan baca post ini.. bleh gitu?? hehehe... sory la if terkasar bahasa...emm aku mmg cmni.. sory ye pada yg xselesa dgn kekasaran bahasa ini..hik..hik..hik.. tp aku taw, Budi Bahasa Budaya Kita..yeaahh..abis nk wat cmne kalo aku pnye bhse cmtu? kena sabarrr...hehe..tp skg tgh marah, so bhsa terkasar sket..alaaa sket je.. huhuhu :P
wey, ak nk tnye ni..emm, korg suke x kalo ada kwn2 ke or sape2 la yg korg kenal ke, xbape nk kenal ke, xbape rapat ke, yg suke dengki kat korg..?? makcudnye cm pe je korg wat, serba xkena, xbetol, xbenar, xtepat di mata die? korg suke x? suke eaa?? eeeiii, korg ni kan hati kering ke nk suke pd org cmni? ish..ish..ish...bio betol korg ni? betol suke org cmtu?? ishhh! Ok, ok, aku tnye lagi skali..last taw.., emmm korg suke x kalo ada kwn2 ke or sape2 la yg korg kenal ke, xbape nk kenal ke, xbape rapat ke, tp mcm suke dengki kat korg? suke x? (ok, korg jawab la pe pun..aku xdgr..haha..melainkan ada yg bani bg respon to dis post)
Korg ni...nape..? senyap je..?
( owhh..korg sedang mbaca post ni dgn penoh kekusyukan..mestila snyap..hehehe ) wehh! tlg a respon..aku tnye, wat xtaw lakk..xpela... wey..wey..korg xnk ke tnye aku balik soalan yg aku tnye tu..tnya laa...tanya laaa...emmm..kikikiki~~ gilakk!! aku gilakk..hehehe :P
Wess...ak btol2 xsuke ada org yg cmtu..xkisah ape sekalipn jantina die, agama dia, bangsa dia, asal keturnan dia, makanan kgemaran dia, hobi die, rncgan tv kgemran die, minuman kesukaan die, rambut jenis pe, kasut saiz bape, eeeiii apa2 jela..huh! aku xsuke org wat prngai huduhh camtuh!! org kalo segak, kacak, tampan, cantik, manis, n comel cmne pun, tp kalo ada sifat cmni, tetap aku nk label kan sebagai huduhh!! huh..mara nih! Ko educated n bekerjaya tnggi cmne pun, if ada sifat cmni, aku xkan respek pada org yg mcm ni..aku menci kalo ada yg sape2 aku kenal wat prngai cemni mmg nk kena pelempang ngn aku la tu..
Aku macam la ada kwn2 cmni..tp aku cube xamik port sgt...if ada kwn2 cmni, aku lebih suke jauhkan diri aku dari die sedikit demi sedikit..hehehe..aku xmo rapat ngn org cmni..org cmni xleh dibuat kawan baik, apatah lagi sahabat sejati...ish..bayeee...ini nt die tikam korg dr balakang "kaw kaw" punyeee! caye ah ckp aku..emmm..baik korg amik lngkah yg sama. :))
Aku mcm la ada.. (macam laa..) org yg mcm ni..aku xbpe kenal die..knal dr intenet (fs, fb, ms) die ni kan...tah nape sume benda yg aku post kt wall aku kan, die punye komen tu mcm nk bg aku bengang je.. "aku bengang dgn sikapmu..aku rasa buang masa"..tgk, ternyanyi lagu akim lak..aku ni xbleh..kaki karoke sket..hahaha..pantang ada pluang..kikiki~ :P Ntah npe kena laa..xpuas ati kat mana tah..aku komen die sket punye leklok, tp asal time aku je komen mcm....emm..xpela..rase cm nk je delete die dr frens list aku..mmg la hak die nk komen aku nye wall kan...ok, xkisah..komen la pape je..tp kena la jga ati mber..plak tu die HARAM xkenal aku..n aku sndrik pun HARAM xkenal die..(eii ak mmg xnk kenal die laa, sibuk2 je nk add aku) dia nk add aku ni tuk menunjukkan sikap "cakap pandai" die je..piiiiiiiraaaahhh mabukkk!! cishhh!! bajet pandai n bijak dan genius teramat ke?? blah ah ko..!! Baru jd mber cyber dh nk wat kecoh ngn aku..oit pehal?? nk kena penyepak? hehe..nk aku santau iban ko yg paling power x? aku bagi kaki ko gatal2, pastu ko garu2 sampai nmpak tulang? ko nk aku wat cmtu? Ishhh..astgfirullahalazim...Oi fifa, dosa oit wat bnda cmtu..payah oo nk mati nt..!! (pesan ku kepada diriku sendri..hehehe..) wey aku xkejam kot nk wat cmtu..hehehe!
Aku xsuke la kaco org..ko ni nape la kaco aku..(oit die ni laki taw) ish..kalo ko nak ngorat aku, ayat aku, tackle aku (gilerr vaaviisss punye perasannn!! wakakaka.. ) wat cara yg betol. jumpa mak ayah aku, ckp "oit pakya, n bedah, aku ni nk ngorat anak hg!" hahaha..baru rock and roll! Ini ada je cm xpuas ati kt aku..sume ak wat xkenaa...mmg siot la ko ni...naseb aku xpenah blaja taekwando ke, silat ke..kalo x, dh lama aku bukak langkah, "Dush! Dush!" tepat kat pusat ko, pastu aku hentak siku aku kt ubun kepala ko, lagi dasat dr yg hero cite Ong Bak wat tu taw..nak?
Sebab ko taw aku xde ilmu seni pertahankan diri la ko wat cmtu kn? dengki xpepasal.. Elehhh..pe? pe? bajet pe yg ko ckp tu motivasi sgt la..? xpe..xpe..aku sabar je..pasni aku xmo masuk page ko tu..sebab aku tgk sekali aku komen, ko ckp pandai sgt..ceh! Berjela2..nk jd pakar motivasi, xpayah a layan fb..ckp fb xberpekdah..tp ko pn main fb jgk..apahal lu ni mat? lu ni kan, mana asal lu? mmg samseng kampung telaga poyo a lu ni..giler bapak punye poyo la lu ni matt...sumpah aku xpenah jumpe org sepoyo luu..g mampus la lu punye poyo tu..jgn wat kotor kt fb guaa.. (hehehe...bahase mana aku guna ni...mak ayah aku xpenah ajar aku guna bahse ni..aku blaja sndri taw..hehe yg penting BUKAN SALAH IBU BAPA MENGANDUNG..tibe2 :P)
Aku ni kan, xkisah taw nk bekawan ngn org.. SUMPAH TOBAT LILLAH!! aku lgsung xmemilih dlm berkawan! Tp, 1 je...jgn sesekali ko kaco idup aku n family aku..mmg pantang aku a tu.. aku suke wat mende yg aku suke..kalo ko xsuke, lantak ko la..g mampos a..aaddaaa akuuu kisahhh ko suke ke x ngn pe aku wat..selagi aku rase aku wat 2 betol, xmenganggu keharmonian idup org, x mdtgkan aib pd family aku, xmndtgkan malu pd famlily aku, aku teruskan.. pe aku wat, aku xpenah kaco duet org, pe yg aku wat, xpenah aku mita org kena ingt jasa aku, bg aku hadiah ke, anugerah ke..aku xminta pape pun di atas pe yg aku wat. tp aku wat tuk idup aku..aku suke jd diri ak sndri. Ko xberhak nk cmpurtgn urusan idup aku.. ko sape? ayah aku? Kalo nk kwn aku, IKLAS..jgn wat sial pd org. xbaik la bodoh!
Sekian, itula yg aku nk luahkan..sebab die ni baru je aku apprve..tp ak rase cannot go tol la die ni..ntah pape..sewel kot!

2 comments:

  1. sape plak yg disumpah menjadi telaga oleh kek poh nie...????
    huhu...

    ReplyDelete
  2. hahaha..mamat poyo. aku xsumpah die, tp die mmg telaga poyo..huhu

    ReplyDelete

bckgrnd