~~~ Its Bad To Say Bad Things Behind One's Back, Especially When You Don't Even Know The Person..and I'm Fifa, Let Me Exist As I am, For I Simply Just Want To Be Me! ~~~
There was an error in this gadget

Tuesday, February 9, 2010

"" Bezanya Syg n Cinta bg aku ::

Camne aku nk cakap aa........?? aaaaaaaaaaaaaa...pening wey. arini jiwang sket bleh x? hahaha! ak caca merba la arini weh. Korg penah x dgr ayat ni " Dalam cinta ada syg, tp dalam syg belom tentu ada cinta"??? kihkihkih~ (Sumpah aku xmo jiwang2..) tp xleh weh, ak celaru skg ni..duuuuhhh~
Lumrah manusia utk mencintai dan dicintai..pehhh wakakaka! aku rase xpecaya arini aku bercakap soal hati, soal perasaan, soal cinta, kuang3x... :P
Aku pun xterkecuali kot..melalui benda ni.. Kita ni, nk syg org cukup senang, mudah dan pantas..kn? tp nk mencintai org tuu..wallawehh payah ooo...penah dgr ke, cinta n syg tu leh dipupuk? penah x weh? ak penah! tp bg aku, prasaan syg je leh dipupuk..bukan cinta. Ciss..jiwang..wawawa! sory aa..ingt aku suke ke ckp benda ni? shit, ak xsuke..satgi mesti ak kna kucai ngn member2 aku ni..hahaha.. Bagi aku, kita nk lafazkan "aku SYG ko", "sy SYG awk", "gua SYG lu", "kamek SYG kitak", " si polan SYG si polan"...waaah! sgt senang! aku pun boleh je ckp cmtu..kt kwn2 aku baik laki or pempuan, ckp kt kucing2 aku..tp xsesekali aku cakap "aku CINTA ko", "Sy CINTAkn awk", "gua CINTAkn Lu", "kamek CINTAkn kitak", "si polan CINTA si polan" pada sume org. Aku akan cakap benda ni pada yg betol2 aku syg, aku kasih, aku rindu, aku cinta...muakakaka!! oiitttt jiwang! yerkk!! :P
Aku penah lafazkan ayat power ni pada someone..yg betol2 aku nk idup ngn die..kikikiki~~ And until now, Cinta aku masih ada pada die..nobody cant replace. still love him..hnye masa akan mengubah hati aku untuk dia.. sapekah? adalaahh.... Manusia berhak memilih..pada siapa die nk serahkan hati die..mcm tu gak aku..aku dh pernah memilih, tp xsure itu kah pilihan aku yg betol..aku xtaw..Dats y aku ckp, kita nk syg org cukup mudah..tp nk mencintai org cukup ssh.. tp ada gak yg snang nk mencintai..tp its not me..bg aku ayat tu sgt2 istimewa. xpada sume org kita nk ckp kita cintakan die, tp kebarangkalian kita nk ckp kita syg die sgt byk... Ak boleh syg org sekelip mata sbb perasaan syg tu sgt besar mknanya..ntahla, kita mmg boleh syg org dgn senang..bg aku SAYANG tu umpama penghargaan kita kepada die terhadap diri kita..tp CINTA tu sgt haluss..ssh ak nk ckp cmtu pd org..tp syg boleh.sebab syg tu kita tuju pada sume org..pempuan, laki, xkisah umo bape, pekejaan die ke pe..tp cinta tu kita tuju pada org yg belawanan jantina ngn kita..aku ckp ni xmo le ada unsur dakwah k..kita pun taw cinta sejati hnye dgn Allah..tp now aku cuma nk crite cinta sesama manusia jela..hehehe..
Arini aku rase hati aku mcm ada "taman" wawawawa~
Aku xtaw sape jodoh aku..tp ak megharap jodoh aku adalah pada seseorg yg penah aku ckp aku cinta die.. Tp kite sume kena ingt, bahawasanya "Kita hanya merancang, tp Allah yg menentukan"

(aduiii jiwang sehhh..hahaha) :P

sekian, wassalam..

3 comments:

  1. huhuhu,....pada pnfapat kite kan de....
    huhuhu...cinta memg satu perasaan yg x dpt di tafsirkan...mcm kite ckp kite syg ona tp bley kite cinta kat ona...huhu..mustahil...so...yg penting...syg vs cinta....sape lg power????

    ReplyDelete
  2. hahaha...true..true..kita leh syg kucing, tp kita xleh mencintai kucing.nk kawen ngn kucing ke? kikiki~
    so betol kan? ada beza kan antara syg n cinta?
    renungkan..hehehe

    ReplyDelete
  3. btul3X...huhuhu...cinta perlu dihayati n sayang perlu dipupuk...

    ReplyDelete

bckgrnd