~~~ Its Bad To Say Bad Things Behind One's Back, Especially When You Don't Even Know The Person..and I'm Fifa, Let Me Exist As I am, For I Simply Just Want To Be Me! ~~~

My fish kecik tipam~ ^^

Tuesday, October 20, 2009

:: BRAND’S® InnerShine Prune Essence ::


Dah hampir 6 bulan aku mengamalkan minum dis product.. 1st yg sarankan kepada aku untuk mgamalkan innershine prune ni adalah my mom sendiri..coz mama ckp bnda ni bagus untuk kesihatan dalaman n kulit yg terlalu sensitif mcm kulit aku..^__^

My mom pula mengetahui kelebihan dis produk from her staff sndri.. die kata staff dia ckp innershine prune ni mmg bagus untuk menjaga kulit yg sensitif sebb beliau dh mengamalkan hampir setahun dan mmg nmpak perubahan kulit mukanya. so 1 nite, masa aku lepak kt bilik mama aku, die story to me about dis product. at 1st, ak wat dont know je coz my mom ni adalah seorg yg sgt mengambil berat n risau dgn masalah kulit muka aku yg teramat sensitif..before ni, aku selalu kena ikut je pe yg my mom sarankan..pegi fashial, huh! boringnye..:( then cuba pelbagai product..the last 1 product die beli 4 me is nutrimetics, set 4 senstve skin rm156..aduh..kena guna yg ni pulak ke mom?? baru 3x aku guna dis product, aku rasa my skin kasar..so riso bout dat, aku mula gtaw my mom..then she said, ok, u can stop it..then mbazir mcm 2 aje..dis is sbb my mom yg terlalu prihatin with my snsitve skin.. my mom too..xleh kena panas sket, kulit muka jd merah sgt..kaler pink..hahaha..:P

So after diyakinkan dgn seyakin2nya oleh my mom, 1 day me, my mom n my dad pun hang out la ke pasaraya guardian..mencari bnda ni.. bnda ni agak mahal..pek 6 btol hrganya RM20++..n my mom said, every day u kena minum dis one b4 tido..i said..ok2 je..

tp disebabkan harga yg mahal, n bayangkan kalo tiap2 ari aku minum bnda ni mmmg leh kopak "bank" parents aku tol x..so mak ckp, xpyh tiap2 mlm la..but make sure, 1 week amik 3 botol..non stop..

so dh balik tu, mlm tu b4 tido, aku try 1..oklah rasanya..manis dan pekat! lepas tu ak mesti minum air masak lak sbb air die terlalu likat..not bad la..sedap je..haha..

then until now aku masih mengamalkn inner shine prune ni..and aku rasa setiap kali bgn pagi, i feel fresh (tu kalo mlm 2 aku ada minum la..), my skin pun dh semakin ok.. ^__^

ini pulak info yg aku dpt from brands punye website..mgenai khasiat2 nye.. :

The Health Benefits of Prunes

Rich In Fibre - Prunes are a rich source of dietary fibre and can help you maintain a healthy digestive system. They are known to promote better digestion, foster good bowel movement and reduce constipation.

For Heart Health - Prunes can help promote a healthy heart by lowering cholesterol levels in your body.

Full Of Antioxidants - Prunes have twice as much antioxidants as other fruits. Antioxidants protect your body cells against free radical damage which helps boost your immune system as well as delay the aging process.
Contains Essential Nutrients Prunes also contain abundant amounts of Iron, Potassium and Vitamin E


• Iron - to nourish your blood circulation by carrying oxygen to the cells• Potassium - to regulate the body’s water balance and maintain normal blood pressure• Vitamin E - an antioxidant to slow aging process• Vitamin C - assist in reproduction of collagen, a key ingredient to maintain skin's elasticity and youthful appearance

The Uniqueness of BRAND’S® InnerShine Prune Essence There’s no easier way to enjoy the wonderful health benefits of prunes than with BRAND’S® InnerShine Prune Essence. It contains all the natural goodness of prunes in one convenient bottle.
It is a ready-to-drink and delicious natural fruit essence, rich in dietary fibre and other essential nutrients that nourish your body from within… to help you realise your true outer beauty.

BRAND’S® InnerShine Prune Essence is 1.5 times more concentrated than ordinary prune juice and is extracted from the world’s best quality prunes from California. Made from 100% natural ingredients, it contains no added sugar, colouring or preservatives. It is also enriched with beneficial prebiotics (Oligofructose and Inulin) to help improve digestion and Vitamin C - an essential nutrient that assists in the reproduction of collagen, a key ingredient to maintaining skin’s elasticity and youthful appearance.

p/s : thx mom kenalkan dis produk 2 me..n thx 4 da everythg! i love u mom! muaxx! ^___*

2 comments:

  1. hye dear,
    so mcmana condition skin u after u minum this innershine?
    i'm trying this things now, so ngah dok google the review of it
    since u dah try mau tanye u the improvement..
    hehehehe
    btw ,
    baru je 3 minggu minum bende nie malam-malam..

    ReplyDelete
  2. hello2 tumpang lalu..
    yup sy pernah cuba 2 kotak jelah saja nak try2
    mmg bgus, sampai sy keluar xyah guna maekup...bestnye..first time kuar xyah pkai maekup...
    but now xconsume bab student xmampu nk jdkan rutin...HEHEHE..ops..

    ReplyDelete

bckgrnd