~~~ Its Bad To Say Bad Things Behind One's Back, Especially When You Don't Even Know The Person..and I'm Fifa, Let Me Exist As I am, For I Simply Just Want To Be Me! ~~~
There was an error in this gadget

Tuesday, October 20, 2009

:: My Epui! ::

Say Hi to my epui!! hahaha.. epui adalah Seekor hamster yg beratnye..err..xtaw..n tngginye..hee pun xtaw..tp yg pasti die adalah seekor binatang yg mempunyai bulu di seluruh badan! kih3~
Epui ini diberi oleh seorg kawan kepada arwah my sis..dia bg 2 ekor..sepasang la..by then on dat time my sis sibuk keje xde masa nk jaga so dia bawak balik dis epui ke perlis..my bro la jaga..hehe..

at 1st, aku rasa takut sgt nk pegang epui..sbb die kn seekor tikus? wawawaw..gelinyee..tp aku mmg syg binatang..yg berbulu je taw! tettt!! hehe..kiut sgt..nk pegang rasa takut, nt die gigit..my sis sndri pun xpenah..my bro pun..so aku dgn cuba nk wat berlagak, wat2 la brani depan my sis n my bro masa tu..

aku ckp kt my sis "weh hamster ko ni garang ke x? " my sis ckp "ntah, ak pn xpenah pegang..npe? "
"aku nk pegang ni..die gigit x?"
my sis ckp "ntah,try la pegang..ko brani ke..ak takut die gigit"

hahaha..owh takut rupenye..dlm hati "masa ni la nk wat cm heroin..kahkahkah!! so aku pun masuk kn tgn pelan2 dlm sngkar..dlm hati aku ni adui cuak giler beb..arap2 tikus ni xcari pasal la ngn aku..niat ak baik je..nk belai2 dorg.hehe..masa mula2 aku masuk kn tgn tu epui2 ni steady je..dekat2 ak nk pegang dorg lari, pergh xceramuk lak prasaan ak time tuh..tp xpe beb, ak kena berlagak cool ni dpn akak aku..haha..so aku dpt tngkap sekor, xtaw jntan ke betina..yup! dia gigit tgn aku..haha..tp xsakit langsungg!!! hahaha..terbukti hamster ni yg jinak nye sbb dia xlari pun..steady je kt tgn aku..an d selepas peristiwa itu bru la my sis n my bro berani2 kn diri nk pegang setelah aku mengofferkn

diri menjalankan eksperimen ke ats 2 ekor epui ini sama ada dorg ni jinak or liar.. hasilnye, jinak! hehe.. :P

Korg sndiri leh tgk betapa steady nye hamster kitorg ni..haha..suke tngkap gmbr..kahkahkah..xlari pun..korg tgk la pic ats sekali belah kiri, yg my epui berdiri depan ngn tikus hitam 2..kelakar x? steady je bila aku nk snap pic..tikus itam tu permainan getah punye...ak n my mom beli tuk epui wat main..die suka sgt kt tikus itam tu..abis telinga org tu die gigit2 n tarik2..ish2..dasat ko epui..

setelah 2 bulan mendirikan uma tngga dgn epui betina, kuang3x..mereka dikurniakan 7 ekor chaya mata..TAHNIAH! anda memang subur ye epui!! :P

p/s : si epui ku sgt busuk..huhu~




1 comment:

bckgrnd